rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ В НАБУ відкрили справу щодо «мосту Кличка»

За заявою юристів «Тисни» (Bihus.Info), Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження через ймовірну розтрату під час будівництва «мосту Кличка».

 

Про це йдеться у відповіді Національного антикорупційного бюро України юристам «Тисни».

Справу відкрили через підозру у розтраті чи зловживанні службовим становищем працівниками КП «Інженерний центр», які не провели архітектурний конкурс, попри вимоги законодавства.

Нагадаємо, в травні під час розслідування журналісти видання «Наші гроші» встановили, що міст між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка» збудували з численними порушеннями законодавства:

- державна архітектурна інспекція видала дозвіл на будівництво, хоча в замовника не було всіх документів,

- вже після отримання дозволу проєкт було змінено, внаслідок чого вартість зросла на 100 млн грн.,

- архітектурного конкурсу на проєкт мосту так і не відбулось, а замовлення віддали фірмі, яка пов'язана з Віталієм Кличком.

Цікаво, що раніше представники КМДА позиціонували міст як результат конкурсу 2013-го року, але після скандалу зі швейцарськими архітекторами, які заявили, що українці звели міст за їхнім проєктом, у КМДА офіційно визнали порушення закону: жодні ідеї учасників конкурсу 2013-го року не використовувалися, а будівництво проводиться за власною концепцією ТОВ «Проєктні Системи ЛТД».

Після публікації журналісти звернулись до юристів «Тисни» (Bihus.Info), а ті повідомили Національному антикорупційному бюро України про ознаки ймовірного правопорушення, передбаченого ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Такі порушення караються позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело: Bihus.Info 

 

Заробіток на Рибальському. Надкусить Тігіпко, з’їдять разом з Порошенком

Бронетанковий завод підозрюють в закупівлі неякісних гусениць до БМП на 31 мільйон

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers