rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: під Луганським окупанти з гранатометів обстріляли позиції ЗСУ, втрат немає

У вівторок, 23 липня, з початку доби до 18:00 в зоні проведення Операції Об'єднаних сил зафіксовано один ворожий обстріл українських позицій.

«З 08:50 з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове противник протягом 10 хвилин проводив прицільний обстріл із гранатометів та стрілецької зброї по наших захисниках у н. п. Луганське», - розповів на брифінгу речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

За його словами, втрат серед українських воїнів унаслідок ворожого обстрілу немає. Вогонь у відповідь наші військові не відкривали, неухильно дотримуючись «режиму тиші».

Гуцуляк нагадав, що на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж усієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено «режим тиші», що передбачає обопільне припинення вогню з будь-яких видів озброєння.

Протягом минулої доби, 22 липня, на лінії бойового зіткнення спостерігалася спокійна ситуація, з боку російсько-окупаційних військ провокаційних прицільних обстрілів українських військових не зафіксовано.

При цьому, за словами речника Міноборони, командування Об'єднаних сил наголошує, що у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій та обстрілів українських позицій чи мирних населених пунктів Об'єднані сили мають право й зобов'язані забезпечити збереження життя та здоров'я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території.

Разом з тим, Гуцуляк зазначив, що російсько-окупаційні війська підвищили інтенсивність робіт з облаштування додаткових артилерійських вогневих позицій поблизу лінії зіткнення.

Окрім того, до окупованого Донецька прибули російські групи снайперів для знищення відеокамер спостереження Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які розташовані на окремих ділянках лінії розмежування.

У штабі ООС зазначили, що встановлені СММ ОБСЄ онлайн відеокамери спостереження дозволяють здійснювати відеофіксацію ситуації у режимі роботи 24/7. За допомогою цих камер міжнародні незалежні спостерігачі багаторазово фіксували факти порушення бойовиками режиму припинення вогню, здійснення провокаційних обстрілів позицій українських військ, обстрілів мирних мешканців та цивільної інфраструктури на території, що контролюється урядом України.

Окупанти переслідують мешканців Криму, котрі відмовляються служити в російській армії

Лінія фронту: під Павлополем внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо українських бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers