rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ З військової розвідки Болгарії «зливали» секретні дані

З військової розвідки Болгарії «зливали» секретні дані

 

Генпрокуратура Болгарії проводить слідчі заходи щодо колишнього і чинного керівників Служби військової інформації, генералів Светослава Даскалова і Пламена Ангелова: обох обвинувачують у витоку секретної інформації.

Інформацію про це підтвердив заступник генерального прокурора Болгарії Іван Гешев, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Розслідування проводилося за двома напрямками: як витрачають у військовому відомстві бюджетні та позабюджетні кошти. Однак, під час перевірок з'ясувалося, що зі Служби військової інформації йде витік секретної інформації, яка постачалася в одну з країн ЄС», - зазначив Гешев.

Схема постачання секретної інформації, за його словами, була дуже простою: одного з військовослужбовців Служби військової інформації було відряджено на роботу в одну з дружніх країн ЄС як особистого водія одного бізнесмена. «Водій» отримував з Болгарії секретну інформацію, яку потім, за певну винагороду, повідомляв бізнесменові.

Заступник генпрокурора заявив також, що в даний час проводяться додаткові слідчі заходи, а колишньому і чинному керівникам Служби військової інформації висунуто обвинувачення в халатності при поводженні з інформацією, що становить державну таємницю.

 

Влада Бахрейну наймала терористів Аль-Каїди

 

У документальному фільмі-розслідуванні арабської студії телемовника Al Jazeera розкриваються факти, які засвідчують, що бойовики терористичної групи Аль-Каїда наймалися владою Бахрейну для вбивства керівників опозиційних груп, дисидентів та активістів.

У 52-хвилинному документальному фільмі «Граючи з вогнем» телеканал розкриває зв'язки між розвідкою Бахрейну та членами Аль-Каїди, метою чого було формування підконтрольного владі Бахрейну таємного осередку.

Телеканал стверджує, що дозвіл на зв'язок з терористичною організацією давав особисто король Бахрейну Хамад бін Іса Аль-Халіф. У фільмі також стверджується, що король Хамад особисто дбав про те, як забезпечити успіх проєкту, звільнивши з в'язниці одного з командирів Аль-Каїди - Мохаммеда Салеха.

 

Російський хакер зламав сайт найбільшого фінансового агентства Болгарії

 

Болгарське Національне агентство з питань доходів зазнало потужної хакерської атаки.

Інформацію про це підтвердив міністр фінансів Болгарії Владислав Горанов за підсумками засідання Ради безпеки при Кабінеті міністрів, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На жаль, у результаті потужної хакерської атаки було викрадено близько 3% особистих даних, що зберігалися на сервері. Тепер проводиться скрупульозна робота щодо виявлення осіб, які постраждали в результаті атаки», - зауважив міністр.

Він зазначив також, що, за попередніми даними, хакерську атаку було здійснено з одного з російських доменів.

За словами міністра, наразі здійснюється моніторинг усієї системи безпеки Агентства з метою запобігання подібним атакам у майбутньому.

Як повідомляють болгарські ЗМІ, хакер надіслав журналістам телеканалу НОВА електронного листа, в якому зізнався, що він - «російський громадянин, одружений з дівчиною з Болгарії, батьки якої досі там проживають».

 

ВООЗ назвала країни, де найбільше нещеплених дітей

 

У 2018 році 20 мільйонів дітей (кожен десятий) не отримали щеплення від кору, дифтерії та правця.

Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ), - повідомляють Новини ООН.

«У 2018 році 20 мільйонів дітей у світі, тобто, кожна десята дитина, не отримала щеплення від кору, дифтерії та правця. Нагадаємо, в багатьох країнах, зокрема, в Україні, зазначається спалах кору, який фахівці безпосередньо пов'язують з недостатньою вакцинацією. Найбільш тривожна ситуація склалася в найбідніших країнах, зокрема, там, де відбуваються збройні конфлікти», - зазначають міжнародні експерти.

У ВООЗ інформують, що половина нещеплених дітей у світі проживають в Афганістані, Гаїті, Конго, Іраку, Ємені, Малі, Нігері, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Судані, Сирії, ЦАР, Чад, Ефіопії та Південному Судані.

«Якщо ці діти захворіють, вони навряд чи отримають якісну медичну допомогу. У 2018 році в світі було зареєстровано майже 350 тис. випадків захворювання на кір, що більш як удвічі перевищує показники 2017 року. Кір - це індикатор, який у режимі реального часу відображає ситуацію з вакцинацією в різних країнах», - зазначають у ВООЗ.

Загалом, із 2010 року глобальний показник отримання трьох доз вакцини проти дифтерії, правця та кашлюку (КДС3) і щеплення проти кору залишається на рівні близько 86%. За оцінками фахівців, для запобігання спалахам захворювань, профілактику яких можна проводити за допомогою вакцин, необхідно досягти 95-процентного охоплення щепленнями.

 

У Непалі зросте вартість віз для туристів

 

Влада Непалу зі 17 липня збільшує візові збори для іноземних туристів, а в 2020 році обіцяє здійснити більш суттєвий перегляд структури зборів за візу.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Уряд не вдавався до цього заходу впродовж майже десяти років», - йдеться в повідомленні.

Офіційні представники департаменту імміграції заявили, що нинішні зміни в структурі зборів за візу не будуть значними. Більш ґрунтовно її переглянуть у 2020 році.

Наразі ж плата за туристичну візу на 15 днів збільшиться з 5 до 30 доларів, плата за туристичну візу на 30 днів зросте зі 40 до 50 доларів, а плата за туристичну візу на 90 днів (з багаторазовим в'їздом) зросте з 35 до 125 доларів.

Департамент імміграції також збільшив плату за продовження візи для іноземних туристів. Згідно із заявою департаменту, плата за продовження візи (впродовж її чинного терміну) збільшується з двох до трьох доларів на день. Аналогічним чином, плата за продовження візи (з багаторазовим в'їздом) виросте з 20 до 25 додаткових доларів, а плата за продовження візи після закінчення терміну дії візи буде збільшена з 3 до 5 доларів на день.

 

В Іспанії визначили ТОП-5 «розумних міст» світу

 

У п'ятірку найкращих цього року ввійшли Лондон, Нью-Йорк, Амстердам, Париж і Рейк'явік.

Про це свідчать результати дослідження іспанського Центру глобалізації та стратегії бізнес-школи IESE.

Всього у список «Cities in Motion Index 2019» потрапили 174 міста з 80 країн.

Аналіз проводився на основі дев'яти критеріїв, таких, як людський капітал, соціальна згуртованість, економіка, навколишнє середовище, управління, містобудування, міжнародні зв'язки, технології, мобільність і транспортні зв'язки.

«По-справжньому розумне місто націлене на поліпшення якості життя своїх мешканців, а це означає забезпечення економічної, соціальної та екологічної стабільності», - стверджує один із співавторів доповіді професор IESE Жоан Енрік Рікарт.

Згідно з дослідженням, Лондон очолив рейтинг завдяки високим результатам майже в усіх категоріях. Столиця Великої Британії утримує лідерство ще з 2016 року. Нью-Йорк заслужив почесне друге місце завдяки найкращим економічним показникам, високому людському капіталу, прогресивному містобудуванню.

Амстердам дослідники відзначили як одне з найбільш прогресивних міст Європи, головним чином, завдяки високому розвитку фінансових технологій, енергоефективності та якості культури. Найсильнішими сторонами Парижа є економіка, людський капітал, міжнародні зв'язки, технології і мобільність, а столиця Ісландії - Рейк'явік - увійшла в п'ятірку найкращих завдяки високим показникам в екології.

 

У Римі оштрафували туриста, який збирав монети у фонтані

 

У столиці Італії оштрафували на 550 євро 36-річного голландця, який діставав монети з фонтана на П'яцца-Навона. Як повідомляє NOS, чоловіка спіймали на гарячому, коли він рано-вранці збирав гроші.

«За словами поліції, коли іноземець зрозумів, що правоохоронці його побачили, він спробував приховати назбиране», - йдеться у повідомленні.

Річ у тому, що в Римі забороняється забирати з фонтанів гроші, які кидають на пам'ять туристи.

Окрім того, забороняється купатися у фонтанах, залишати на них написи та розпивати поряд спиртні напої. Міська влада дотримується жорсткої позиції щодо неприйнятної поведінки туристів і планує вже найближчим часом збільшити штрафи.

 

На Балі стався потужний землетрус, зруйновано школи й готель

 

У результаті землетрусу магнітудою 6 балів на індонезійському острові Балі постраждало семеро людей.

Про це повідомляє китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа з посиланням на місцевого керівника Управління з боротьби зі стихійним лихом Мейда Рентіна.

«Згідно з останньою інформацією, п'ятеро людей постраждали (від землетрусу - ред.) в муніципалітеті Балі, а ще двоє - в муніципалітеті Джембрана», - сказав Рентін.

За його словами, 44 будівлі, зокрема, готель, школи й магазини, було зруйновано внаслідок стихійного лиха.

Урсулу фон дер Ляєн обрали президентом Єврокомісії

Джонсон стане новим прем’єром Британії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers