rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Торговельна війна з Китаєм триває

Торговельна війна з Китаєм триває

 

Після досягнення невеликого перемир'я у «тарифній війні» з Пекіном президент США Дональд Трамп знову почав тиснути на КНР, заявивши, що Китай потерпатиме від економічного спаду, а США отримають від цього мільярдні надходження. Про це глава Білого дому написав у серії твітер-повідомлень у понеділок.

«Економічне зростання Китаю в другому кварталі є найповільнішим за останніх 27 років. Тарифи, введені Сполученими Штатами, значно впливають на компанії, які бажають виїхати з Китаю до країн, де немає таких тарифів. Виїжджають тисячі компаній», - написав глава Білого дому.

На його переконання, саме це є причиною, «чому Китай хоче укласти угоду зі США».

Трамп також підкреслив, що Сполучені Штати отримують мільярди доларів від сплати Китаєм додаткових мит. Він звернув увагу на те, що ці гроші Сполучені Штати отримують не від американських платників податків.

Нагадаємо, США і Китай перебувають у жорсткому торговельному протистоянні, яке ще називають «тарифною війною». Після ініціативи Трампа збільшити тарифи на сотні мільярдів продукції з КНР, китайська сторона відповіла подібними діями.

Загострення цього протистояння було частково послаблене після зустрічі президента Трампа з китайським лідером на саміті G20 в японському місті Осака. Натомість, зараз глава Білого дому знову намагається тиснути на Пекін.

 

ЗМІ: міністр торгівлі може піти у відставку

 

Чинний глава Білого дому висловив бажання змістити з посади міністра торгівлі свого давнього союзника, 81-річного Вілбура Росса.

Про це повідомив у понеділок телеканал NBC News, посилаючись на власні джерела в адміністрації глави США.

«Президент Дональд Трамп уже сказав помічникам і соратникам, що обмірковує можливість звільнення міністра торгівлі Вілбура Росса після поразки у Верховному суді щодо додавання пункту про громадянство в процедурі перепису населення», - зауважує телеканал.

При цьому, за словами окремих джерел, кадрова зміна може відбутися впродовж найближчих тижнів - уже цього літа. Звільнення Росса означало би перше звільнення міністра, з яким Трамп був давнім соратником. Обидва політики близько зійшлися ще в 1990-х роках, коли Росс представляв деяких кредиторів Трампа у справі про банкрутство колишнього готелю-казино в Атлантик Сіті. За понад 25 років обидва чоловіки мали багато спільних справ і зараз володіють сусідніми резиденціями в Мангеттені (Нью-Йорк) та в Палм-Біч (штат Флорида).

Хоча Трамп і раніше висловлював своє невдоволення 81-річним міністром, зокрема, через невдалі торговельні переговори, тривала особиста дружба президента з Россом дозволяла урядовцеві зберігати свою посаду.

Ситуація загострюється тим, що лише минулої п'ятниці з уряду Трампа пішов міністр праці Алекс Акоста через підозрілі контакти зі звинуваченим у сексуальних злочинах Джеффрі Епштейном.

У Білому домі наразі не коментують можливість кадрових змін в уряді США.

 

ICE почала арештовувати нелегальних мігрантів

 

Служба імміграційного і митного контролю (ICE) відновила свій раніше оголошений план затримання та депортації тисяч нелегальних іммігрантів. Про це повідомляє Fox News.

Операція стартувала в ніч зі суботи на неділю, щонайменше, в 10 містах країни.

«Ми вживаємо цілеспрямовані примусові заходи щодо певних людей, які вже провели день у суді з міграційних справ, і яким було наказано в судовому порядку залишити країну», - заявив глава федеральної Служби імміграційного і митного контролю Меттью Олбенс.

 

Boeing 737 MAX цього року навряд чи злетить

 

Літаки Boeing 737 MAX навряд чи відновлять пасажирські перевезення до 2020 року - буде потрібен час для усунення неполадок у програмному забезпеченні управління польотом і та інших заходів гарантування безпеки. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Нагадаємо, у жовтні 2018 літак Boeing 737 MAX 8 зазнав аварії біля берегів Індонезії, внаслідок чого загинуло 189 осіб. А в березні 2019 році в результаті катастрофи літака Boeing 737 MAX в Ефіопії загинули 157 осіб.

Після інцидентів майже всі країни запровадили заборону на польоти цих літаків у своєму повітряному просторі.

 

HBO купила права на показ української стрічки

 

Американська кабельна і супутникова мережа HBO придбала права на телевізійні покази та розміщення на VoD-платформі в країнах Центральної Європи української стрічки режисера Олександр Жовни «Історія Лізи». Про це інформує прес-служба Держкіно України у Facebook.

Відповідний контракт було підписано з продюсером картини Валерієм Калмиковим. Виробництво стрічки здійснила кінокомпанія «Трумен Продакшн» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«Історія Лізи» - це психологічна драма про дві закохані пари. Одна - не зовсім звичайна, друга - зовсім незвичайна.

«Двоє героїв страждають синдромом Дауна, їх називають ще «сонячними дітьми». Та чи є цей світ достатньо сонячним для них? Навряд чи. Тому вони отримали унікальну можливість: потрапити у світ старого, чорного та білого кіно за допомогою незвичайного екрана в магічному кінотеатрі», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що проект із робочою назвою «Солодка ілюзія життя» став одним з переможців дев'ятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка проекту становить 3 млн 704,5 тис. грн. при загальній вартості виробництва фільму - 7 млн 409,5 тис. грн.

Телепоказ фільму стартує з 1 травня 2020 року в Чехії, Словаччині, Угорщині, Польщі, Румунії, Молдові, Хорватії, Словенії, Сербії, Косово, Чорногорії, Боснії та Герцеговині, Македонії, Болгарії.

 

Шторм «Баррі» пролетів Луїзіаною

 

Тропічний шторм «Баррі» у неділю пролетів західною Луїзіаною, прямуючи на північ. Синоптики попереджають про можливі повені та торнадо. Про це повідомляє WP.

Влада штату Луїзіана оголосила, що по всьому штату було залучено близько 3 тисяч солдатів «з особливою концентрацією у прибережних районах» для патрулювання доріг і шляхів евакуації, за необхідності - супроводу медичного персоналу та гарантування безпеки для евакуйованих.

Тропічний шторм «Баррі» сформувався 11 липня в Мексиканській затоці. В суботу сила його вітрів над морем перевищила 120 км/год., що відповідає потужності урагану першої категорії. У штаті Луїзіана було запроваджено надзвичайний стан, 50 тисяч осіб залишилися без електрики.

Зазначимо, що з початку червня європейська Служба моніторингу атмосфери проекту «Коперник» зареєструвала рекорд у США за обсягом опадів. Про це повідомили в ООН.

«У Сполучених Штатах б'ють рекорди обсяги опадів, що випали з квітня до червня. У штатах Міссісіпі, Міссурі, а також у штаті Іллінойс спостерігаються тривалі повені. Тропічний шторм Баррі, який несе зі собою сильний вітер і проливні дощі, рухається вкрай повільно, а це, як кажуть учені, означає, що опади будуть особливо потужними. Таким чином, підвищується небезпека повеней, які потенційно можуть досягти рівня 1,8 метра», - сказано в дослідженні.

 

Армія проведе масштабні випробування роботів

 

Наступного року армія США проведе випробування нових бойових роботизованих машин.

Про це повідомляє The Verge.

У випробуваннях не будуть задіяні машини, призначені для бойових дій, проте буде проведена демонстрація технологій, які армія може використовувати в майбутньому.

Як зазначає видання, роботизовані машини RCV побудовані на платформі М113. Ними керуватимуть за допомогою проекту під назвою Mission Enabler Technologies-Demonstrators (MET-D).

Перший етап випробувань почнеться у березні 2020 року у Форт-Карсон у Колорадо і включатиме в себе кілька машин MET-D і чотири RCV. Наступні етапи випробувань, заплановані на травень 2020 року, будуть більш масштабними - піхотний підрозділ проведе випробування RCV в Європі.

 

США тестують винищувачі F-35 у Європі

 

Сполучені Штати Америки разом із союзниками в Європі у рамках операції Rapid Forge проводять випробування винищувачів серії F-35.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Європейського командування США в Штутгарті.

«За узгодженням з Європейським командуванням США, ВПС США розгорнули F-35A Lightning II і F-15E Strike Eagles на авіабазі Шпангдалем, Німеччина, в рамках операції Rapid Forge», - повідомили у прес-службі.

Rapid Forge передбачає подальше розгортання винищувачів на базах на території союзників по НАТО з метою підвищення готовності військ і поліпшення координації та взаємодії із союзниками та партнерами США в Європі.

Європейське командування США є одним із двох командувань США за межами країни. Сфера його дії охоплює всю Європу, частини Азії та Близького Сходу, Арктичний і Атлантичний океани. Штат перевищує 70 тисяч військовослужбовців.

Трамп офіційно номінував Еспера на посаду глави Пентагону

На об’єднання фінансової звітності штат вже витратив на $150 млн більше, ніж планувалося

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers