rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ На об’єднання фінансової звітності штат вже витратив на $150 млн більше, ніж планувалося

Намагання влади Іллінойсу об'єднати окремі системи фінансової звітності коштувало штату на $150 млн більше, ніж було заплановано.

Генеральний аудитор Frank Mautino під час аудиту департаменту інновацій та технологій Іллінойсу з'ясував, що вартість проекту з планування загально-організаційних ресурсів перевищила початковий кошторис, розрахований на $250 млн, які мали витратити протягом п'яти років. Проект став дорожчим на 60%, здебільшого, через надто швидкі темпи запровадження. Загалом, було заплановано об'єднати 260 окремих систем фінансової звітності.

Аудит виявив, що оновлений кошторис на суму $400 млн повинен залучити до програми решту систем. Об'єднання систем планують завершити на початку наступного року. Але Mautino зазначив, що наразі проблема - невирішена. Деякі департаменти, зокрема, департамент соціального забезпечення населення та департамент охорони здоров'я та сімейних послуг, які займаються розподілом держдопомоги та запровадженням Medicaid, досі не долучилися до проекту з планування загально-організаційних ресурсів.

Аудит, який охоплював дворічний період, що завершився у червні 2018 року, виявив 30 недоліків. Серед них - нездатність об'єднати комп'ютерні послуги усіх 38 департаментів, як це було передбачено розпорядженням колишнього губернатора-республіканця Брюса Раунера від 2016 року, несвоєчасні платежі постачальників, через що було нараховано $20 млн пені, несвоєчасний контроль запасів та активів, а також виконання службової інструкції, яка визначає, хто саме має право вносити такі зміни, як кодування комп'ютера.

Аудитор також розкритикував департамент за нездатність співпрацювати з контролером-демократом Сузаною Мендозою, яка обійняла посаду в грудні 2016 року після позачергових виборів. Тоді вона перемогла кандидата від республіканців. Мендоза поставила під сумнів швидку обробку $71 млн у ваучерах протягом періоду, коли не було затвердженого бюджету штату через суперечку між Раунером та Генеральною асамблеєю, в якій домінували демократи.

Аудит так і не дав відповіді на запитання Мендози про похоження близько $27 млн на рахунках-фактурах, які Мендоза відмовилася оплачувати без додаткової інформації. Це свого часу призвело до збільшення рахунку до $39 млн у зв'язку з нарахуванням пені. Представник Мендози Abdon Pallasch нещодавно заявив, що ці рахунки вже почали оплачувати.

Торговельна війна з Китаєм триває

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers