rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Connection U-11 з Чикаго – призер Кубка ФК «Львів» в Україні!

Ми вже звикли до перемог дитячої команди Connection U-11, дитячої школи FC Connection, що працює в Чикаго з 2015 року. Варто зазначити, що це - найбільша футбольна академія за межами України, в якій тренуються, здебільшого, діти зі сімей мігрантів українського походження.

 

Та цього року ми здійснили, здавалося б, неймовірне - практично вся команда з Чикаго взяла участь у щорічному футбольному турнірі на Кубок ФК «Львів», що проходив 6-7липня у славному Львові, на стадіоні «Сокіл». Та про все - за  порядком.

  Title

Команда прибула за тиждень раніше і розмістилася на чудовій базі відпочинку «Бухта Вікінгів», під Львовом, для тренувань та підготовки до турніру. І вже 30 червня взяли участь у щорічному турнірі Bibrka Junior Cup 2019, що проходив в місті Бібрка (Львівської області). Принагідно зазначимо, що Бібрка є рідним містом, де народився та робив перші кроки у футболі тренер Connection U-11 Володимир Боєчко.

Title  

Перша гра, й одразу дуже серйозний суперник - команда «Карпати» (Львів). Та хлопці не знітилися перед грізним суперником і впевнено обіграли його з рахунком 4:1 на нашу користь. Наступний матч звели у нічию 2:2 з місцевою командою «Лідер» м. Бібрка (Львівської обл.), та у третьому матчі здолали команду «Nika» (Івано-Франківськ) з рахунком 5:1, забезпечивши собі перше місце у групі та, загалом, у турнірі. Після участі нашого колективу турнір набув статусу міжнародного.

Графік у команди був дуже насиченим. Наша Connection U-11 та школа танцю «Вишиванка» з Чикаго під керівництвом сімейної пари Павла та Оксани Федьківих відкривають щорічний Кубок світу - «Кубок Єдності-2019», що проходить в Івано-Франківську! Розпочали відкриття грою з однолітками - місцевою командою ДЮСШ Івано-Франківська - на стадіоні «Рух». Товариська гра закінчилась нашою перемогою з рахунком 3:0. Голи забивали: Віталій Глют - 1, Денис Лічнер - 1, Андрій Костюк -1.

Турнір у Львові був розбитий на 2 дні. За регламентом змагань на гру відводилось 25 хвилин без перерви на відпочинок. Іноді підопічні Володимира Боєчка та Олександра Михальського проводили гру за грою, відверто не маючи багато гравців для ротації складу, на відміну від наших опонентів.

Субота, 6-е липня. Команда вщент розгромила однолітків з команди «Зубр» (Львівської області) з рахунком 11:1.Голи забивали: Андрій Костюк - 2, Влад Заруцький - 2, Денис Лічнер - 2, Денис Третяк - 1, Данило Михальський - 1, Віталій Глют - 1, Ібрагім Салінас - 1, Джейкоб Северин - 1. У наступних поєдинках поступилися з однаковим рахунком 3:0 командам «Вотранс» (Луцьк) та «Лідер» (Червоноград) відповідно.

Неділя, 7 липня. Після закритої розмови з тренером вийшли з абсолютно іншим настроєм на гру. У першій і напруженій грі здолали явного лідера змагань «Карпати» (Львів) з рахунком 3:1. Голи у складі Connection забивали: Данило Михальський - 1, Влад Заруцький - 1, Віталій Глют - 1.

У другому поєдинку декласували господарів змагань колектив ФК «Львів» з рахунком 4:0. Голи записали в свій актив: Яніс Дубчак - 1, Віталій Глют - 2, Ібрагім Салінас - 1.

Третій поєдинок - і ще одна перемога 2:0 над не менш важким суперником командою «Динамо» (Львів). Два голи на рахунку найкращого бомбардира FC Connection - Віталія Глюта!

Title  

Завершальна гра була дуже емоційною. В останній п'ятихвилинці здійснили просто шалений штурм на ворота суперника, та вдалося відквитати тільки один м'яч. Гол на рахунку гравця Connection - Ібрагіма Салінаса зі штрафного. Ми поступилися переможцю змагань команді «Рух» (Винники) з рахунком 2:1.

  Title

У підсумку, посіли 3-є місце серед 8-ми професійних колективів України і змусили скептиків замовкнути. Друге місце виборола команда «Вотранс» з міста Луцьк (Волинської області). Найкращим бомбардиром у складі FC Connection U-11 на кубку ФК «Львів» став Віталій Глют, у скарбничці якого 6 м'ячів. По три голи записали в свій актив Влад Заруцький та Ібрагім Салінас.

Андрій Костюк, Денис Лічнер та Данило Михальський забили по 2 м'ячі у ворота суперників на Кубку ФК «Львів».

Такі перемоги є дуже цінними для нас! Досвід та враження, які ми отримали на Батьківщині, залишаться у наших спогадах. Перебування нашої команди дітей в Україні не обмежилось лише футбольними баталіями, діти мали чудове дозвілля: екскурсії Львовом та Івано-Франківськом, плавання, тематичні заняття з волонтерами та багато іншого. Щодо змагань, то зазначимо, що селекція гравців у дитячих школах України відбувається з великої кількості дітей. У Чикаго зібрано колектив однодумців з українських сімей мігрантів. У нашій перемозі велика заслуга титанічної праці двох відданих своїй справі людей: Володимира Боєчка та Олександра Михальського.

Команда Connection U-11 - один із найбільш успішних проектів у структурі дитячої академії FC Connection. В одному інтерв'ю відомий дитячий тренер Олександр Філіп сказав: «Працювати дитячим тренером не кожному дано. Це - дуже кропітка і довготривала робота. Потрібно багато терпіння, щоб виховати хорошого футболіста. А тренеру дорослої команди залишається відшліфувати вже те, що закладено дитячим тренером».

Батьки та вболівальники висловлюють велику подяку людям та бізнесу, завдяки яким наша поїздка стала можливою. Зокрема, це:

и Selfreliance - Україно-Амери­кан­­ська Федеральна Кредитна спілка;

и Vitesse Moving & Transfer - найкращий сервіс при переїзді та транспортних послугах;

и It Crepes - чудова ресторація з вишуканим та неординарним меню;

и AX Express Inc - українська транспортна компанія;

и Auto Park Imports - професійна автомайстерня та дилерська автомобілів;

и S&O Brothers Construction - будівельний бізнес та послуги в сфері будівництва;

и AMG Collision Center - автомайстерня з повним пакетом обслуговування.

Роман Михайлів, віце-президент ФК «Львів», забезпечив високий рівень змагань та створив належні умови для нашого колективу в логістиці. І, звичайно, дякуємо волонтерам, котрі тиждень часу забезпечували нашим дітлахам належні умови тренувань та незабутнє проведення часу. Зокрема, Степану та Мар'яні Костюкам, Степанові та Оксані Лічнерам, Олі та Софії Заруцьким, Христині Гасюк, Ігореві Глюту, Олександрові Михальському, Тарасові та Володимиру Боєчкам.

Наш тижневий марафон в Україні вже позаду. Діти стали дорослішими та міцнішими на один незабутній турнір у славному Львові. Ми повертаємось у Чикаго з морем чудових спогадів і з упевненістю, що ми зможемо привезти ще не один трофей у нашу скарбничку. Ми - команда, ми - це Connection...

Фото автора

 

Іван Марчук в Українському Національному музеї Чикаго

Храмове свято та український фестиваль в Українському Православному кафедральному соборі святого князя Володимира у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers