rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Вищий антикорупційний суд розпочне роботу з 3,5 тисячі справ

Про це заявила суддя Вищого антикорупційного суду Леся Федорак журналістам в рамках форуму «Встановлення справедливості - порядок денний для майбутнього парламенту» у вівторок, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на запитання, яку приблизно кількість справ отримає ВАКС із початком роботи, Федорак відповіла: «Більше, ніж 3 тисячі за даними Держаної судової адміністрації, плюс ті справи, які будуть уже розслідуватися НАБУ і передаватися безпосередньо до Вищого антикорупційного суду. Приблизно 200 ще готові для того, щоб бути переданими. Приблизно 3,5 тисячі справ».

Як пояснила Федорак, терміни розгляду справ можна розрахувати лише приблизно, оскільки це залежить, зокрема, від поведінки учасників процесу та обсягу справ.

«Якщо елементарно порахувати, що по кожній справі потрібно буде провести підготовче судове засідання, справи складні, якщо в день ми хоча б 5 справ будемо розглядати, це при добросовісній поведінці учасників, явці всіх учасників, то рахуйте 500 справ на колегію - це приблизно 100 робочих днів тільки на підготовчі судові засідання», - зазначила суддя.

Президент Володимир Зеленський 8 липня вніс до парламенту законопроєкт щодо внесення змін до закону про Вищий антикорупційний суд в частині уточнення підсудності (№ 10426). За словами президента, цей законопроєкт надасть змогу усунути потенційну проблему перенавантаження суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) та забезпечить ефективніший розгляд кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів високопосадовців.

Передбачається, що ВАКС зосередиться на кримінальних провадженнях, що внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду або до дня початку його роботи, якщо досудове розслідування здійснюється або здійснювалось детективами НАБУ і закінчено прокурорами САП.

Очікується, що Вищий антикорупційний суд розпочне роботу 5 вересня.

 

Генпродюсера NewsOne допитали в СБУ

Розстріл Майдану: суд випустив підозрюваного ексберкутівця із СІЗО

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers