rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Про що мовчить «Вілла Анна»?

Вілла Анна, як аристократична панянка з минулого, височіє над містечком, здіймаючись серед звичайних сільських хат. Перлина сецесії, на фасаді впадає в око 1911 рік  і напис - Willa Anna.

 

Ще більше вражає її оздоблений фасад - уся вілла прикрашена декоративними букетами троянд і бантиками. Ніби якийсь заможний пан збудував її з любові до своєї єдиної доньки. Але це лише наші здогадки, бо правдивої історії Вілли Анни, як і її власників, донині знайти не вдалося.

Над віллою містично схиляється похилений флюгер, кажуть, колись у нього влучила блискавка. У приміщенні вілли вже багато років діє районна неврологічна лікарня. Стаціонар.

У часи міжвоєнної Польщі там містився повітовий суд. Справжня історія цієї будівлі з романтичною назвою «вілла Анна» відома лише цим мовчазним стінам,оздобленим віночками. Навіть на польських ресурсах нам не вдалося знайти нічого про історію цього прекрасного палацу. Але є легенда, а кожна легенда живе доти, допоки в неї вірять...

Title  Title

 

Колись давним-давно, в Старій Солі, в сім'ї солевара жила дівчина Анна. Одного разу через їхнє містечко проїжджав молодий і красивий граф, в якого вона закохалася. Вона дуже багато молилася, щоб Бог дав їй вічне кохання, і граф відповів їй взаємністю. Однієї ночі їй приснився сон: якщо вона щиро помолиться в Самборі до святого Валентина, то граф покохає її. Після щирої молитви до мощей Валентина дівчина поверталася додому і на містку через річку зустріла графа, який одразу до безтями закохався в неї.

 

Title
 

 

Незважаючи на заперечення родини і друзів, граф одружився з бідною дівчиною. Батьки графа не змирилися з цим і прогнали його з дому. Але молодята на подвір'ї батька дівчини збудували прекрасну віллу, яку граф назвав «Анна». Жили вони дуже добре аж до глибокої старості і померли в один день. Оповита легендами вілла стала найгарнішою будівлею в містечку, на неї приїжджали дивитися зі всієї околиці.

 

Джерело: Svitom.info

 

Стара Сіль – королівська провінція біля Самбора

Дорога, якою ніколи не йдеш один. Навіщо франківчанка пройшла по Іспанії 440 км

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers