rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Нафта поволі дешевшає

Нафта поволі дешевшає

 

У вівторок нафта подешевшала на тлі ознак того, що міжнародні торговельні суперечки затягують світову економіку. Водночас, конфліктна ситуація на Близькому Сході надала підтримку цінам.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вересневі ф'ючерси на нафту марки Brent зменшилася на $0,14 (0,22%) - до $63,97 за барель. Котирування серпневого контракту на нафту WTI знизилися на $0,18 (0,31%) - до $57,48 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $64,11 і $57,66 відповідно.

Ціни на нафту падають на тлі торговельної війни між США і Китаєм. Вона підсилює побоювання учасників ринку з приводу зниження попиту на сировину. Обидві держави є найбільшими споживачами нафти в світі.

За останніми даними, замовлення на продукцію машинобудівної галузі Японії впали до найнижчого рівня за вісім місяців. Це свідчить про те, що негативна ситуація в світовій торгівлі позначається на корпоративних інвестиціях.

Японські урядові дані також показали, що реальна заробітна плата в країні падає вже п'ятий місяць поспіль. Тим часом Японія є четвертим за значимістю споживачем сирої нафти в світі.

«Послаблення світових економічних прогнозів тримають ціни на нафту під тиском. Однак зростання напруженості на Близькому Сході змушує трейдерів враховувати ризики для постачань і має підтримувати рівень цін на нафту в середньотерміновій перспективі», - сказав Стівен Іннес, керуючий партнер Vanguard Markets, Бангкок.

Іран напередодні пригрозив відновити роботу дезактивованих центрифуг і збільшити рівень збагачення урану до 20%. Це може спричинити зрив ядерної угоди 2015 року, від якої Вашингтон відмовився торік.

 

Влада Афганістану і «Талібан» домовилися знизити рівень насильства в країні

 

На конференції в Катарі сторони пообіцяли припинити напади на релігійні й освітні центри, а також звільнити поранених полонених.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Учасники міжафганської конференції в Досі, організованої Катаром і Німеччиною, ухвалили в неділю, 8 липня, спільну заяву з метою запобігання насильству в країні», - йдеться в повідомленні.

Сторони також домовилися захищати права жінок, щоправда, «в рамках ісламських цінностей».

Спецпредставник уряду ФРН в Афганістані й Пакистані Маркус Потцель заявив, що переговори будуть продовжені. Можливо, вони відбудуться в Узбекистані або навіть у самій Німеччині.

 

Туреччина перекидає 80 тисяч військових та техніку на кордон із Сирією

 

Влада Туреччини готується до проведення військової операції, яка може стати наймасштабнішою в історії країни.

Про це повідомляє видання En Son Haber.

Зазначається, що цього разу до операції залучено значно більше військ і техніки, ніж у випадку з операціями «Щит Євфрату» та «Оливкова гілка».

«Близько 80 тисяч військовослужбовців зосереджені на кордоні протягом кількох місяців. Ця цифра вдвічі перевищує кількість 40 тисяч солдатів, які взяли участь у Кіпрській операції миру в 1974 році», - вказує видання.

Техніка рухається колонами, а також на потягах до залізничної станції Іскендерун. На маршрутах дислокації військ і техніки вжито всеохопних заходів безпеки.

Операція, яку неодноразово анонсувало турецьке керівництво, буде націлена на території, що на схід від Євфрату. Як заявляв президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, операція буде комплексною, спрямованою в самий епіцентр терористичних організацій, та буде розпочата несподівано.

За даними ЗМІ, керівництво операцією здійснюватиметься зі Шанлиурфи та Кіліса, війська будуть атакувати одночасно з понад 10 точок.

 

У Греції призначено новий уряд

 

Новий прем'єр Греції Кіріакос Міцотакіс більшість ключових посад в уряді віддав своїм прибічникам.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Новий кабінет був приведений до присяги у вівторок, перше засідання він провів об 11:00 у середу.

Як повідомлялося, після підрахунку 99% голосів на дострокових парламентських виборах у Греції, що відбулися 7 липня, партія СІРІЗА, яку очолює колишній голова уряду країни Алексіс Ципрас, втрачає більшість у найвищому законодавчому органі країни. Партія «Нова демократія» Міцотакіса набрала 39,8% голосів, а СІРІЗА Ципраса - 31,5%.

 

Охоронці Ердогана відмовилися здати зброю в аеропорту Сараєво - виникла бійка

 

Під час початку візиту президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до Боснії та Герцеговини його охоронці влаштували сутичку в аеропорту Сараєво з прикордонниками, оскільки відмовилися дотримуватися встановлених правил та здати зброю.

Про це повідомляє DW.

«Вони (охоронці - ред.) були агресивними і поводилися так, ніби вони були у своїй країні. Вони продемонстрували неповагу до наших законів і заслуговували бути затриманими», - прокоментував ситуацію начальник прикордонної поліції Сараєво Зоран Галич.

Сутичка була припинена, коли президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вийшов з літака та рушив на зустріч із представниками тристоронньої президентської ради Боснії та Герцеговини, які зустрічали його в аеропорту.

Візит президента Туреччини до Боснії та Герцеговини тривав два дні - 8 - 9липня.

 

British Airways оштрафують на $230 мільйонів за витік даних

 

Офіс комісара з питань інформації Великої Британії планує оштрафувати авіакомпанію British Airways на 230 мільйонів доларів за те, що хакери викрали дані пів мільйона клієнтів компанії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву регулятора.

«Велика Британія планує оштрафувати British Airways на 230 мільйонів доларів через те, що хакерські атаки призвели до витоку даних клієнтів. Таким чином цей випадок стане першим застосуванням законодавства ЄС, яке зобов'язує компанії посилити заходи у боротьбі з хакерством», - йдеться у повідомленні.

Йдеться про витік даних 500 тисяч клієнтів з червня до вересня минулого року.

У вказаний період трафік сайта авіакомпанії був перескерований на шахрайській сайт, де саме й збиралася інформація про клієнтів, зокрема, дані кредитних карток, логінів, імена й адреси.

Своєю чергою, у British Airways спочатку повідомили, що сайт компанії був уразливим лише у період із 21 серпня до 5 вересня 2018 року, і що це призвело до втручання у 380 тисяч транзакцій.

Авіаперевізник також додав, що сума штрафу сягає 1,5% прибутків компанії за 2018 рік.

 

Євросуд оштрафував Бельгію за повільний Інтернет

 

Європейський суд запровадив санкції щодо Бельгії за затягувавання заходів, необхідних для розгортання в Брюссельському столичному регіоні високошвидкісного Інтернету.

Про це повідомляє The Brussels Times.

«Бельгія повинна сплачувати безпрецедентний щоденний штраф у розмірі 5 000 євро за кожен день, доки Брюссельський столичний регіон не виконає директиву Європейського Союзу (European Court of Justice - найвища інстанція Суду Європейського Союзу, рішення якої не можуть бути оскаржені - ред.), спрямовану на забезпечення кращого доступу до високошвидкісного Інтернету за нижчою (ніж чинна - ред.) ціною», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що санкції, які запросила Європейська комісія, спочатку складали в 11 разів більшу суму - 54 639 євро. Надалі ЄК зменшила ці вимоги до 6071 євро. Однак, під час судових розглядів санкції зменшили до 5000 євро.

Загалом, Європейська комісія у 2017 році порушила справи щодо трьох країн - Бельгії, Хорватії та Словаччини, після того, коли вказані країни не виконали вимог Директиви ЄС від 2014 року, що містить вимоги щодо швидкості Інтернету. Дані вимоги мали бути виконані до 2016 року, зокрема, мали бути внесені відповідні зміни до національних законодавств.

При цьому, у Бельгії виникли проблеми, пов'язані з юрисдикцією виконання цієї директиви, оскільки регіональні органи влади відмовляються вносити поправки до законодавства, стверджуючи, що це є компетенцією федеральних органів влади.

 

Північ Іспанії затопило, є жертви

 

У понеділок сильні дощі, які подекуди супроводжувалися градом, спричинили перекриття доріг та відключення електропостачання по всій Іспанії. У північній частині країни зливи спричинили раптову повінь, унаслідок якої вже загинула одна особа.

Про це повідомляє The Watchers.

«Пожежники виявили тіло водія, чий автомобіль змило потоком води. Особливо критична ситуація в місті Тафалья, де зливи призвели до переповнення двох місцевих річок», - йдеться в повідомленні.

Відео зі соціальних мереж демонструє, як сильні течії змивали автомобілі та перекидали сміттєві контейнери.

Станом на ранок вівторка доступ до міста Тафалья з населенням понад 10 тисяч людей не був очищений. Повінь порушила роботу головної залізничної лінії. А у прилеглій Памплоні через сильний дощ у понеділок увечері довелося призупинити бій биків у рамках знаменитого міського фестивалю Сан-Фермін.

 

У Білорусі джип перекинувся в канал: п'ятеро загиблих

 

Позашляховик, у якому перебували десять осіб, в'їхав у меліоративний канал: п'ятеро пасажирів, зокрема, троє дітей, загинули на місці.

Як повідомляє БЕЛТА, катастрофа сталася неподалік Бєлоозерська, Брестської області. «За попередньою інформацією, 30-річ­ний водій не впорався з керуванням автомобіля Mercedes GL, у результаті чого транспортний засіб перекинувся в меліоративний канал», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в позашляховику перебували 10 осіб - п'ятеро чоловіків, дві жінки і троє дітей. Унаслідок ДТП п'ятеро пасажирів - усі троє дітей, чоловік і жінка - померли на місці. Решта пасажирів не постраждали.

Водія затримали. За результатами обстеження, у нього зафіксовано 1,4 проміле алкоголю.

Триває слідство, допитуються свідки, призначено експертизи.

Новий президент Латвії склав присягу

Урсулу фон дер Ляєн обрали президентом Єврокомісії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers