rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Рейтинг Трампа сягнув рекордної позначки

Рейтинг Трампа сягнув рекордної позначки

 

Підтримка президента Дональда Трампа громадянами США досягла рекордного рівня, передусім, завдяки економічній політиці, яку здійснює його уряд.

Про це свідчить спільне соцопитування телеканалу ABC News та газети The Washington Post.

«Загалом, 44% громадян підтримують його діяльність на посаді, 53% - не підтримують», - зазначається у висновках дослідження.

Для порівняння, у квітні політику Трампа схвалювали 39% американців, проти неї висловилися 54%.

Тобто, ядро опонентів президента майже не змінило своєї думки, натомість, Трамп заручився підтримкою тих, хто раніше вагався в оцінках.

Зазначається, що більшість опитаних - 51% - задоволена станом економіки США. Водночас, 65% респондентів вважають, що поведінка Трампа не відповідає стандартам президента.

 

Конгрес отримав доступ до податкових декларацій Трампа

 

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо підписав поправки до закону, які дозволяють профільним комітетам Конгресу США отримати податкові декларації президента США Дональда Трампа.

Про це Куомо заявив у понеділок, - повідомляє впливове американське видання Politico.

«Податкова таємниця має першорядне значення, однак це має виняток для правдивого розслідування та правоохоронних цілей», - прокоментував Куомо прийняте рішення.

Він наголосив, що підписаний закон «надає Конгресу можливість виконувати його конституційні обов'язки, зміцнювати демократичну систему й гарантувати, що ніхто не є вищим за закон».

Таким чином, новий документ дозволяє Міністерству податків і фінансів ділитися інформацією про доходи високопоставлених федеральних чи місцевих чиновників із трьома комітетами Конгресу, які мають повноваження розглядати податкові питання. Це стосується, зокрема, і президента США.

 

Відповідальний за Україну дипломат почав європейське турне

 

Високопоставлений дипломат Державного департаменту США Філіп Рікер, який відповідає і за український напрям, у понеділок розпочав європейське турне, під час якого відвідає Австрію, Словаччину, Угорщину й Велику Британію.

Про це поінформували в Державному департаменті США, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«В. о. помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіп Рікер відвідає з 8 до 13 липня Відень (Австрія), Штрбске Плесо (Словаччина), Будапешт (Угорщина) і Лондон (Велика Британія), щоби поспілкуватися з представниками європейських урядів та громадянського суспільства», - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому уточнюється, що у Відні посол Рікер зустрінеться з членами уряду Австрії та експертами неурядової політики. У Словаччині дипломат очолить делегацію США на неформальній зустрічі міністрів ОБСЄ, що зосередиться на питаннях «стабільності в Європі та за її межами».

Програма перебування Рікера в Будапешті передбачає двосторонні зустрічі з представниками громадянського суспільства. У Лондоні американський дипломат очолить делегацію США на міністерській зустрічі з питань свободи медіа, а також проведе переговори з представниками британського уряду.

Очікується, що під час європейського турне Рікер обговорюватиме, зокрема, питання, пов'язані із загрозами з боку РФ, а також ситуацію в Україні.

Як повідомлялося, раніше на посаді помічника державного секретаря США, який відповідав за напрям Європи та Євразії, зокрема, за українське питання, перебував Весс Мітчелл. 15 лютого цього року він офіційно завершив свої повноваження в Державному департаменті США.

 

«Абрамси» і «Стінгери»: США продадуть зброю Тайваню

 

Вашингтон схвалив продаж Тайваню зброї на суму 2,2 млрд доларів.

Про це повідомляє BBC.

«У Пентагоні заявили, що Державний департамент США підтримав потенційну угоду про продаж Тайваню зброї на суму 2,2 мільярда доларів. Йдеться про 108 танків «Абрамс», 250 ракет «Стінгер» та пов'язане з ними спорядження», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, минулого місяця глава МЗС Китаю закликав США не допустити цієї угоди, назвавши її «надзвичайно дразливим та шкідливим» рішенням. Поінформовано, що Пекін розглядає острів Тайвань як невід'ємну частину своєї території, яка мусить бути возз'єднана з материковим Китаєм - якщо потрібно, то й силовим шляхом.

Проте, в Пентагоні не вважають, що втілення цієї угоди змінить баланс сил у регіоні.

Своєю чергою, Тайвань висловив «щиру вдячність» США, адже Вашингтон фактично є для острова головним постачальником озброєнь.

 

На майданчику, де SpaceX випробовує корабель для польоту на Марс, сталася пожежа

 

Аварійні бригади загасили невелику пожежу на майданчику в штаті Флорида, яка завдала шкоди обладнанню та інфраструктурі.

Про це повідомляє газета Floridato­day.

Аварійні бригади відреагували на пожежу на майданчику макетів SpaceX у понеділок вдень. Постраждалих немає.

Представник міста Івонна Мартінес сказала, що екіпажі підозрюють електричну несправність як джерело пожежі. Причина розслідується.

За оцінками пожежної служби, завдано збитків на суму від 50 до 100 тисяч доларів.

Нагадаємо, керівник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що його команда будує одразу два космічні кораблі Starship - в Техасі і у Флориді.

Корабель Starship повинен стати найбільшим у модельному ряді SpaceX, і буде основним інструментом для перевезення корисного вантажу в планах Ілона Маска з колонізації Марса.

 

У катастрофі вертольота на Багамах загинув американський мільярдер

 

Вугільний магнат Крістофер Клайн та ще шестеро осіб загинули рано-вранці в четвер внаслідок катастрофи гелікоптера у районі Багамських островів.

Про це повідомляє BNO News.

Королівська поліція Багамських островів заявила, що вертоліт не зумів дістатися в пункт призначення у Флориді. Літак вилетів з Біг Гранд-Кі, одного з найпівнічніших островів архіпелагу, близько 2 години ночі.

Після тригодинних пошуків правоохоронці виявили, що вертоліт впав на мілководді Атлантичного океану, на відстані приблизно 3,2 км від острова Гранд-Кі.

«Тіла чотирьох жінок і трьох чоловіків були вилучені з літака», - заявила прес-секретар поліції Терекіта Піндер.

Друзі впізнали одну з жертв як Кріса Клайна. А газета Register-Herald, що виходить у штаті Західна Вірджинія, звідки родом Клайн, повідомила, що на борту гвинтокрила була і його донька.

Імена інших пасажирів та пілота наразі невідомі, однак поліція вважає, що всі вони - американці.

За інформацією Register-Herald, вертоліт прямував у Форт-Лодердейл, штат Флорида, оскільки один з пасажирів захворів.

Причина аварії з'ясовується.

За оцінками журналу Forbes, статки Клайна перевищували 1,8 млрд доларів.

 

Землетрус у Каліфорнії утворив розлом, який видно з космосу

 

Землетрус, що стався в Каліфорнії, був найпотужнішим за останніх 25 років.

Епіцентр поштовхів розташовувався в пустельній зоні, на відстані 300 км від Лос-Анджелеса, але мешканці цього міста та інших поселень в околицях відчули серйозну сейсмічну активність.

Максимальна амплітуда землетрусу досягла 7,1 бала за шкалою Ріхтера.

Як повідомляє CNN, за кілька днів після цього, супутники зробили фотографію, на якій видно розлом на поверхні Землі. Найсильніший землетрус не тільки завдав серйозної шкоди житловим будинкам та інфраструктурі міст, а й по суті змінив ландшафт місцевості.

Розлом утворився недалеко від епіцентру підземних поштовхів, в пустельній зоні, де колись була вода. Крім цього, тріщина пройшла через одне з каліфорнійських шосе, що паралізувало рух по ньому.

Нагадаємо, після другого землетрусу губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив у штаті надзвичайний стан.

 

У Бостоні екстрено сів літак - через загоряння зарядного пристрою для «мобілки»

 

Пасажирський літак авіакомпанії Virgin Atlantic здійснив екстрену посадку в аеропорту Бостона через пожежу на борту.

Про це повідомляє BBC.

Літак із 217 людьми на борту вилетів з Нью-Йорка до Лондона у четвер вночі, проте раптово на борту спалахнула пожежа.

Екіпаж був змушений розвернутися і посадити літак в аеропорту Бостона.

Правоохоронці вважають, що причиною пожежі було займання пристрою для заряджання мобільного телефону.

Зазначається, що ніхто з пасажирів не постраждав.

 

За облизане у магазині морозиво мешканці Техасу «світить» до 20 років в'язниці

 

Тюремне ув'язнення та 10 тисяч доларів штрафу, відповідно до законів Техасу,  можуть загрожувати жінці, яка облизала морозиво у в магазині та повернула контейнер до морозилки.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Невідомий чоловік заохочував її до відповідних дій - і зняв жінку на відео, яке згодом виклали у Twitter з коментарем «що це за психопатична поведінка?».

«Інцидент стався у місті Лафкін, у Техасі, а поліція вже заявила, що особу порушниці попередньо встановлено на основі матеріалів камер спостереження. Поліція планує видати ордер на арешт жінки за порушення цілісності продукту споживання другого ступеня», - йдеться у повідомленні.

«Через таке от зараз і доводиться ледь не бензопилу використовувати, щоб подолати пакування деяких продуктів», - зазначили в коментарях.

Користувачі дорікнули виробнику морозива за те, що його продукт не був захищений додатковою плівкою.

Повідомляється, що з магазину вилучили всі контейнери цієї марки морозива.

Можливо, жінка зробила це в рамках «челенджу». В соцмережах повідомляють, що в інших американських містах відділи морозива закривають, бо там спостерігалась аналогічна поведінка.

 

Від вибуху газу у Флориді постраждали два десятки людей

 

У суботу в торговому центрі в містечку Плантейшн, неподалік Форту Лодердейл, на півдні Флориди, стався потужний вибух газу. У результаті інциденту будівлю ТРЦ зруйновано.

Щонайменше, двадцять осіб госпіталізовані з пораненнями, двоє з них - у критичному стані.

Про це повідомили в муніципалітеті Плантейшн, - передає CNN.

Рятувальники продовжують оглядати територію, але вважається, що вже знайдено всіх постраждалих, - повідомили в департаменті пожежної служби.

Усі навколишні установи та магазини було зачинено.

Сенатор Дурбін розкритикував бажання Трампа уточнювати громадянство під час перепису населення

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers