rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Суд вирішив, що депутати Іллінойсу не мали права заморожувати свої зарплати

 

Суд округу Cook постановив, що депутати Іллінойсу порушили конституцію штату, заморозивши свої зарплати з 2009 до 2017 років.

Суддя окружного суду Franklin Valderrama постановив, що заборона змінювати зарплати депутатам протягом терміну їхніх повноважень стосується й її замороження. Раніше контролер штату Susana Mendoza стверджувала, що заборона не поширюється на зменшення заробітної плати. За її словами, заборона повинна стримати чиновників від збагачення.

Судовий позов спочатку подав колишній сенатор штату Michael Noland з Elgin. Демократ зараз є суддею округу Kane. Колишній сенатор-демократ James Clayborne із Belleville долучився до списку позивачів трохи згодом, але відмовився коментувати ситуацію. Тим часом Mendoza засудила дії екссенаторів, які, на її думку, є «безсоромним виманюванням грошей», і пообіцяла продовжувати захищати свою позицію.

Наступне слухання у справі має відбутися 7 серпня.

 

Ненсі Пелосі виступить на ярмарку в Іллінойсі

 

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі буде головною доповідачкою на щорічній конференції Демократичної асоціації голів округів штату (відділення Іллінойс), яка має відбутися 14 серпня.

Пелосі, 79-річний демократ із Каліфорнії, - перша в історії США жінка-спікер Палати представників США. Вона обіймала посаду з 2007 до 2011 років. Після того, коли демократи відновили контроль над Палатою представників, вона вже втретє посіла посаду спікера. Пелосі - рупор демократичної опозиції до президента-республіканця Дональда Трампа.

Іллінойс уже традиційно святкує День демократа під час Illinois State Fair.

Минулого року під час святкування Дня демократа мав виступити колишній віце-президент Джо Байден, але через хворобу він був змушений скасувати свій виступ. Його замінив Pete Buttigieg, мер South Bend (Індіана). Buttigieg є одним з кандидатів на посаду президента від демократів на виборах, які мають відбутися у 2020 році.

 

У 2017 році понад 10 тисяч безпритульних у Чикаго мали роботу

 

У 2017 році близько 18 тисяч безхатьків у Чикаго отримали освіту в коледжі, а більше, ніж 13 тисяч мали роботу. Про це йдеться у дослідженні, яке опублікувала Chicago Coalition for the Homeless.

У доповіді члени організації проаналізували дані перепису в 2017 році. Згідно з доповіддю, близько 86 тисяч людей були безпритульними у Чикаго тільки у якийсь момент протягом 2017 року, - повідомляє Chicago Tribune.

Кількість безхатьків у Чикаго - істотно більша, ніж зафіксована під час перепису, яке місто проводить щорічно. До переліку безпритульних не належать люди, які ділять із кимось житло або проживають у будинках інших людей.

Організація виступає за запобігання і припинення безпритульності.

«Тепер у нас є спосіб говорити про повну безпритульність у Чикаго, - зауважила Julie Dworkin, одна з керівників організації. - Підрахунок у даний момент не враховує того, як більшість людей переживають безпритульність. Нам треба знайти можливість з'ясувати, що дійсно довело людей у Чикаго до крайнощів. Важливо, що місто думає про те, які ресурси необхідні для вирішення цієї проблеми».

Перепис безхатьків, який проводили у січні 2018 року, виявив понад 5000 людей, що живуть у притулках або в місцях, які непридатні для проживання людей. За даними організації, четверо з п'яти безпритульних ділять своє тимчасове житло з іншими людьми.

Дуже велика квартплата у Чикаго сприяє збільшенню безхатьків у місті. Мінімум, необхідний для того, щоб мешканець Чикаго міг собі дозволити оплатити квартиру з двома спальнями у міських районах, перевищує $23 долари на годину, - повідомляє National Low Income Housing Coalition.

Коаліція підтримує підвищення податку на передачу нерухомості, який може принести до $200 млн. Ці кошти мають бути скеровані на програми боротьби з безпритульністю, - зауважила Dworkin. Перед виборами мер Чикаго Лорі Лайтфут запропонувала підтримати зниження податків на передачу майна на суму близько $1 млн, а натомість підвищити ставки за шкалою, яка перевищує цей показник. Коаліція наразі працює над новим законопроектом, у межах якого співпрацює з меріями штату, і сподівається, що його приймуть у 2020 році, - додала Dworkin.

Тим часом Чиказька асоціація ріелторів виступає проти збільшення податку на передачу нерухомості.

 

Вандалів, які розфарбували «Хмарні ворота», притягнуть до кримінальної відповідальності

 

Сім осіб було звинувачено у вандальському поводженні зі знаковою для Чикаго скульптурою в парку Міленіум, яка має назву «Хмарні ворота», а також зі стіною у Мaggie Daley Park, присвяченою людям, які перемогли рак. Група осіб навмисне псувала пам'ятки культури на початку минулого тижня.

У вчиненні актів вандалізму було звинувачено двоє підозрюваних, 20-річних мешканців Чикаго - Tino Guzman і Rey Ortega. Вони обоє були звинувачені в тяжкому правопорушенні, оскільки завдали протизаконної шкоди державній власності, а також злочинному порушенні володіння із заподіянням шкоди, - повідомили у поліції Чикаго.

Суддя Іллінойсу встановив заставу на суму $10,000 для кожного з обвинувачених. Вони, за словами чиновників, досі не притягались до відповідальності за кримінальне правопорушення. Рішення щодо інших учасників правопорушення буде оголошено пізніше цього місяця.

Ще п'ятьом особам, чотирьом з Чикаго та одному з Берклі, було висунуто звинувачення у злочинному порушенні володіння із заподіянням шкоди. Серед них - здебільшого  20-річні хлопці.

Влада заявила, що група розфарбувала власність міста у 300 блоці East Randolph Street, де розташований Maggie Daley Park. Група правопорушників, зокрема, розмалювала декілька районів парку, а саме - стіну, присвячену людям, які перемогли рак, - повідомляє поліція.

Пізніше група переїхала до Millennium Park, де розмалювала знакову скульптуру «Хмарна брама», а також лавки та інше майно парку.

Охоронець, який у той час сідав у автобус, помітив групу і попередив владу. Про це повідомляє поліція, яка взяла під варту сім осіб.

Міські чиновники розповіли, що робітники вже видалили графіті за допомогою м'якого миючого засобу для очищення поверхні, а її саму відполірували за допомогою засобу догляду за нержавіючою сталлю. Усього процес очищення скульптури від графіті тривав декілька годин.

 

Патоген, через якого гинуть дерева, виявили в Іллінойсі

 

Рослинний патоген, який викликає інвазивне захворювання та загибель декоративних дерев, було виявлено у штаті Іллінойс.

Департамент сільського господарства Іллінойсу каже, що наявність патогену, який викликає раптову загибель дуба, було підтверджено в декоративних рослинах у 10 магазинах Walmart і одному Hy-Vee.

Вперше про патоген стало відомо після раптового захворювання рододендронів у магазині Walmart в Індіані наприкінці травня.

Працівники сільського господарства з'ясували, що патоген розповсюджують розплідники рослин у Вашингтоні та Канаді. Свої рослини вони продавали через магазин в Оклахомі. Чиновники отримали звіти експедиторів і виявили, що хворі рослини потрапили у 18 штатів. У магазинах оприлюднили нагадування відвідувачам про заражені рослини.

Досі жоден дуб в Іллінойсі не був інфікований невиліковним захворюванням.

Експерти кажуть, що патоген, який викликає раптову загибель дуба, не становить загрози для людей, тварин або джерел їжі.

 

В акваріум Shedd народилося немовля білухи

 

В акваріумі Shedd напередодні Дня народження Америки, 3 липня, о 19:23, народилося немовля дельфіна білухи. Матір немовляти - 38-річна білуха Mauyak.

Пологи тривали понад півгодини. Немовля поплило над поверхнею та зробило перший подих з допомогою своєї матері. При народженні немовля мало 150 фунтів і близько 5 футів у довжину.

«Після успішних пологів ми підтримуємо Mauyak і спостерігаємо, як вона робить те, що їй вдається найкраще, - доглядає за своїм немовлям», - розповів Steve Aibel, старший директор з відділу морських ссавців.

Title  
 Фото Shedd Aquarium 

Білухи - арктичні тварини, які, зазвичай, живуть у полярних водах Північної Америки, Росії та Гренландії. Доросла білуха може вирости до 18-футів і важити більше, ніж 3000 фунтів.

Спостереження за пологами білухи майже неможливі у дикій природі, - повідомляють у Shedd. Спостерігаючи за Mauyak та її немовлям, працівники акваріуму будуть інформувати дослідників, щоб допомогти їм зберегти дику популяцію білух, особливо в St. Lawrence Seaway в Квебеку, де Shedd співпрацює з дослідниками у питанні вивченні ссавців, що зникають.

«Це - момент, що заслуговує на повагу до наших груп з догляду за тваринами, які готували Mauyak до пологів протягом більше, ніж року, - заявила начальник відділу операційного вручання Peggy Sloan. - Кожна вагітність і пологи приносять важливу інформацію обом популяціям в акредитованих акваріумах, а також їхнім родичам, що перебувають під загрозою зникнення у дикій природі».

Mauyak, що перекладається як «м'який сніг» мовою інуїтів у канадській Арктиці, востаннє народжувала у 2012 році, також в акваріумі Shedd. І Mauyak, і її малюк - здорові і утримуються в Abbott Oceanarium, де вони можуть спілкуватися одне з одним. Ними опікується команда працівників із Shedd.

Сенатор Дурбін розкритикував бажання Трампа уточнювати громадянство під час перепису населення

Перша жінка-посол Саудівської Аравії вручила вірчі грамоти Трампу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers