rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Трамп: митниця дає добро-3...

Повертаючись до «митної казки», згадаймо, що світ давно вже став великим спільним Ринком з його об'єктивними законами і правилами, в питаннях якого ВСІ професійні політики, а не тільки наші, повні дилетанти. НА ЖАЛЬ.

 

А вже про політиків соціалістичної спрямованості і говорити нема чого. Над ними тяжіє ідея «рівності» для нас із «правом вирішувати і розподіляти» для НИХ. І як ілюстрація - стікери з іменами мільйонерів Sanders&Hilary ми бачимо на найобшарпаніших авто. До того ж, реалізувати «ідею» бути однаково багатими так за всю історію людства і не вийшло, а ось однаково бідними - на жаль, ТАК.

Так ось, обираючи президента, вже давно треба змінювати акценти. Нам потрібна людина не стільки з досвідом політика, скільки з досвідом бізнесмена.

В Інтернеті так і не знайшов опису професії - політик.

Не забудьте про це, коли будете голосувати у 2020-му.

Але повернімося до митниці.

Митниця дала добро і... нічого не сталося. «Здригнувся» і повернувся назад «Джон, котрий Даун». Усі спокійно проковтнули ці «вбивчі» 25% мита, адже продавати з митом все ж краще, ніж шукати нового покупця. Понад те, зауважте, що весь лемент йшов не з Європи та Китаю, де все було зрозуміло швидко й одразу (пам'ятаєте сором'язливого злодія зі «12 Стільців»?), а з наших ЗМІ. Саме вони величають нашого президента «руйнівником» світового торговельного порядку... Щоправда, того, що Трамп його, бідного, руйнує, Ринок якось і не помічає. Згадайте приказку про селянина і пана. А тут ще наші «сусіди», мексиканці, якось неправильно себе повели й миттєво знайшли військових для зміцнення кордонів. І лише тому, що цей неправильний президент пригрозив їм 5%-м зростанням митного тарифу. Але ж скільки попередніми господарями Білого дому було «поламано списів» на вмовляння нашого південного сусіда, і тільки розмова мовою долара виявилася зрозумілою, і сприйняли її миттєво.

До речі, це - чудовий приклад, коли закони Ринку визначили політичні рішення. «Синтаксис - вищий за Цезаря».

Тепер про «Піднебесну».

І знову ЗМІ опинилися через свою безграмотність «попереду всієї планети», сурмлячи на кожному розі про митні бар'єри.

Нагадаю для інтелектуалів: триста - завжди більше, ніж шістдесят. А ЗМІ все одно стверджують: Китай нас покарає на $60 мільярдів, і ні слова про те, що це принесе нам $300 млрд.

Отже:

1. Китай на зустрічні митні збори однією рукою вийме з нашої кишені $60 мільярдів, щоправда, другою відрахує нам $300 мільярдів. І це - не диво. Така пропорція нашого з Китаєм товарообміну. Тому наша позиція тут - безпрограшна для елементарно грамотних.

2. Китай «покарає» нас, відмовившись від закупівель сільськогосподарської продукції. Не спрацювало, оскільки цей варіант розвитку подій Трамп врахував заздалегідь. І наша соя - вже в засіках Європи і Південної Америки.

3. Китай відмовиться від імпорту зі США. Питання навіть не обговорювалося, тому що на 90% це - комплектуючі й устаткування для індустрії Китаю, і замінити наші постачання Китаю нічим.

4. Китай підвищить ціни на свої товари. Минув квартал, а ціни - і нині там. Ще один приклад того, що заявити - справа політиків, а зробити - справа бізнесменів. А це - «дві великі різниці».

5. Китай «змусить» нас викупити наші облігації. Впевнені? Але про це - у продовженні.

 

Стосовно всіх питань телефонуйте
за номером: 847-520-7030.

e-mail: [email protected]
www.drfgroup.net

З повагою - Йосип Розенберг,
Common Sense Club

 

Рейтинг вищих навчальних закладів очима роботодавців

Трамп: митниця дає добро-4...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers