rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Фестиваль слова «Відлуння душі»

Олег Олексюк, голова обласної «Просвіти» Херсонщини, повідомив, що цьогорічний конкурс-фестиваль українського слова «Відлуння душі» пам'яті Наталі Коломієць проходив із 24 до 28 червня ц. р. Цей фестиваль вже втретє відкриває імена талановитих дітей і молоді, які словом і піснею відроджують національну культуру та духовність.

 

24-го червня розпочато фестиваль на березі Чорного моря, у селищі Залізний Порт, номінацією «Поезія», в якій взяло участь 30 дітей і молоді. Журі складалося з поетів: Олега Олексюка, Світлани Мудрик та Лесі Гук.

25-го червня відбувся конкурс композиторів у місті Херсон, на базі Херсонської дитячої музичної школи.

27-го червня конкурс «Вокальне мистецтво» відбувся на сцені Голопристанського міського Палацу культури «Сузір'я» в чотирьох вікових категоріях (6-10 років; 11-15 років; 16-18 років; від 19 років).

Title  Title
 Читці

 

Концерт переможців та зіркових гостей фестивалю відбувся 27-го червня на великій сцені, на набережній міста Гола Пристань, завдяки підтримці міського голови Ол. Бабича та народного депутата України Федора Негоя.

Надзвичайно цікавою частиною концерту був виступ широко відомої Національної капели бандуристів України ім. Георгія Майбороди під керівництвом народного артиста України Юрія Курача. Їхній виступ викликав бурхливі оплески і радість, любов і гордість за Україну!

Великим успіхом фестиваль завдячує організаторам: Голопристанській державній адміністрації, районній раді, міській раді; громадським організаціям «Українська хата талантами багата», обласній «Просвіті», народному депутатові України Федорові Негою та інформаційним партнерам фестивалю.

Title  Title
 Олег Олексюк, організатор фестивалю Члени журі з нагородами

 

Організатор фестивалю поет, журналіст і просвітянин Олег Олексюк вірить, що «фестиваль сприяв розвитку літературно-мистецьких традицій краю, а найголовніше - сприяв утвердженню українського на рідній українській землі, на теренах рідної серцю Таврії».

Товариство української мови ім. Шевченка (США) щорічно підтримує фестивалі молоді та друковане слово в різних областях України.

Фото Олега Олексюка

 

Фома, креативний директор «Твоя Країна Fest»: «Українська музика – наш форпост, і ми його будь-що втримаємо!»

Підтримуємо вихід на широкий екран фільму про Кобзаря «Тарас. Повернення»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers