rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Як змінились зарплати у першому півріччі 2019: аналіз hh.ua/grc

Розмір фінансової винагороди - найбільший вагомий критерій при виборі роботи для представників усіх профсфер і фахівців усіх рівнів.

 

Hh.ua|grc проаналізував, як змінився рівень пропонованих зарплат у вакансіях у першому півріччі 2019 року.

Так, згідно з аналізом бази, за результатами першого півріччя 2019 року більшість профсфер показали позитивну динаміку, і, в середньому, рівень заробітних плат у вакансіях наприкінці травня - на початку червня 2019-го виріс на 10%, порівняно зі січнем 2019-го. При цьому профсфери розвиваються досить нерівномірно. Найбільше зростання було зафіксовано в пропозиціях про роботу для медиків і фармацевтів, фахівців з підбору та навчання персоналу, представників науки та освіти. А ось у профсферах «Банки, інвестиції, лізинг», «Юриспруденція», «Початок кар'єри, студенти» зарплати залишилися на рівні початку року або показали зростання, менше від середньоринкового (в межах 3%). Останні дві профсфери традиційно входять у ТОП найбільш висококонкурентних. І станом на кінець І кварталу 2019 року на одну вакансію в них припадало 10 («Початок кар'єри, студенти») і 8 («Юриспруденція») резюме. Такий високий попит з боку пошукачів міг спровокувати уповільнений темп зростання рівня зарплат.

А у профсфері «Домашній персонал» навіть може йтися про певне зниження (в межах 10%) в травні 2019 р. порівняно зі січнем 2019 р. Однак, це може бути відображенням сезонних тенденцій. Оскільки пропозиції про роботу для відповідних фахівців активно розміщувалися до березня включно, разом з ними спостерігалася і позитивна динаміка в рівні зарплат. До середини року кадрові потреби в даних фахівцях уже були, здебільшого, закриті, і пропоновані зарплати знизилися.

А от аналіз 2018 та 2019 років показує, що найбільше зростання заробітних плат відбулось у таких профсферах, як «Інсталяція і сервіс», «Адміністративний персонал», «Спортивні клуби, фітнес, салони краси», «Робітничий персонал», «Медицина, фармацевтика», «Наука, освіта». У цих профгалузях розмір пропонованої зарплати у червні 2019 виріс на 30%-50% порівняно з червнем минулого року.

Говорячи про систему бонусів і премій у компаніях, нагадаємо, що, згідно з «Барометром ринку праці 2018», кожен п'ятий респондент повідомив, що йому збільшили бонусну частину без зміни фіксованої, а 8% опитаних заявили про збільшення бонусної частини і зменшення фіксованої. Загалом, 16% респондентів у 2018 році заявили, що система виплат бонусів і премій в їхніх компаніях не практикується. А аналіз бази hh.ua|grc показує, що всього на пропозиції про роботу, де згадуються бонуси за досягнення певних KPI та/або відсоток від продажу, в червні 2019 року припав 21% усіх розміщених вакансій. Для порівняння: у червні 2018-го такі вакансії становили 17%, а в червні 2017-го - 14%.

Найбільш актуальними такі вакансії є для представників профсфер «Продажі» (менеджерів по роботі з клієнтами, фахівців із прямих продажів, продавців по телефону і в магазинах), маркетологів, співробітників call-центру, банківської сфери (наприклад, фахівців по роботі з протермінованою заборгованістю), агрономів, працівників сфери HoReCa (кухарів, фахівців бронювання, офіціантів, барменів тощо), водіїв-експедиторів, рекрутерів тощо.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Де селити гостей: проблеми і перспективи готельного бізнесу біля моря в Україні

Равликів теж тримають на дієті, бо помруть від «ожиріння»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers