rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Віктор Вихрист та Олександр Хижняк завоювали Україні «золото»
Український боксер Олександр Хижняк 30 червня завоював золоту медаль на ІІ Європейських іграх-2019 у Мінську.
У фінальному поєдинку у ваговій категорії до 75 кг полтавчанин Хижняк впевнено виграв у італійця Сальваторе Кавальяро. Українець домінував по ходу бою і виграв одноголосним рішенням суддів – 30:26, 30:27, 30:25, 29:28 і 30:26.
Олександр Хижняк приніс Україні на ІІ Європейських іграх-2019 друге «золото» в боксі.
Для українського боксера ця золота медаль стала третьою в кар’єрі на серйозних змаганнях. Раніше в 2017 році він ставав чемпіоном світу і Європи.
Ще один український боксер, одесит Микола Буценко завоював срібну медаль. У фіналі у ваговій категорії 56 кг українець рішенням суддів поступився ірландцеві Курту Уокеру.
29 червня золоту медаль у Мінську виграв боксер-суперважковаговик Віктор Вихрист.
27-річний чемпіон Європи-2017, випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Віктор Вихрист у своєму стартовому поєдинку на змаганнях Євроігор-2019 розтрощив чотириразового чемпіона Росії Івана Верясова. Переміг українець за рішенням суддів, але всі п’ять рефері у своєму вердикті були одностайними. Не менш переконливо, з аналогічною оцінкою розвитку подій у рингу зі сторони служителів Феміди Віктор продовжив свою переможну ходу на континентальному форумі у чвертьфіналі, де розгромив серба Владана Бабіча. А за путівку у фінал Вихрист сперечався з хорватом Марко Мілуном. Втім, поєдинок вийшов недовгим. Українець, як то кажуть, не став відкладати справу у довгу шухляду і в третьому раунді здобув перемогу нокаутом.
У бою за «золото» Віктор Вихрист зустрівся зі французом Зауром Алієвим. То був рівний, конкурентний бій. Трохи габаритніший Алієв, можливо, поступається українцеві технічно, але за рахунок довших рук і гарного боксерського інтелекту влучав у Вихриста доволі часто. Втім, позначати свою перевагу Віктор почав зі середини першого раунду. Після лівого бокового від українця Алієв встояв лише дивом. У другій трихвилинці перевага Вихриста стала ще більшою, але, разом з тим, почало даватися взнаки отримане ще у чвертьфіналі розсічення.
Початок третього раунду був за Алієвим. Він частіше влучав і начебто виглядав краще підготованим функціонально. Втім, у середині раунду Вихристу вдалося кілька разів гарно пробити назустріч і перехопити ініціативу повторно. У цю мить сумнівів у перевазі українця вже не було. Проте, суперники зіткнулися головами і з пошкодженої брови Віктора полилася кров. Лікарі вдіяти не змогли нічого, і за півхвилини до завершення третього періоду бій зупинили.
Згідно з правилами аматорського боксу, переможець у такій ситуації визначається за результатами суддівських записок. Перевагу українцеві віддало четверо суддів з п’яти – 4:1 (30:27, 29:28, 30:27, 28:29, 30:27).

Збірна України з карате здобула два «золота» і «срібло» Євроігор-2019

Сергій Лебідь, 9-разовий чемпіон Європи з кросу: «За кар’єру здав більше, ніж 150 допінг-проб»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers