rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Сенатори Дурбін і Дакворт закликали MLB збільшити площу захисної

сітки на стадіонах

Сенатори Іллінойсу Дік Дурбін і Таммі Дакворт закликали збільшити площу захисної сітки, щоб убезпечити глядачів на всіх 30 стадіонах Національної бейсбольної ліги (MLB). До такого кроку вони вдалися після низки трагічних інцидентів, коли у вболівальників влучали м’ячі.
В одному з найвідоміших інцидентів аутфілдер (гравець команди, що обороняється і патрулює зовнішнє поле) Albert Almora Jr. із Chicago Cubs минулого місяця у Minute Maid Park у Х’юстоні забив фал-бол, відтак, м’яч вилетів за лінію поля. Від м’яча постраждала 2-річна дівчинка. У дитини діагностували перелом черепа, вона змушена застосовувати ліки від конвульсій, – повідомив її адвокат.
«Зрозуміло, що потрібно зробити ще більше, аби гарантувати безпеку, насамперед, вболівальникам», – написали сенатори у листі комісарові MLB Робу Манфреду. «Гравці забивають м’ячі зі швидкістю понад 100 миль/год. Аналіз Bloomberg показав, що майже 1800 людей щорічно під час відвідування ігор отримували травми, пов’язані з вильотом м’яча за межі поля».
Наразі захисна сітка має захищати, насамперед, лаву запасних. Цієї вимоги дотримуються всі 30 команд. Chicago White Sox і Washington Nationals уже оголосили про те, що пізніше у цьому сезоні продовжать сітку до зон фолу на своїх стадіонах. Натомість, сенатори закликають інші команди брати з них приклад.
«Ми цінуємо зусилля MLB та окремих команд, які переживають за вболівальників, – зауважили сенатори. – Проте, очевидно, що нинішня збільшена сітка не є достатньою, щоб захистити вболівальників від серйозних травм або смерті».

Від повені потерпають Іллінойс та

Північна Індіана

Через дощ і шторми деякі райони Чикаго минулого тижня пішли під воду.
Національна служба погоди оприлюднила попередження про раптову повінь, яке стосувалося декількох частин округів Cook, Will Kankakee і LaSalle в Іллінойсі, а також округів Jasper, Lake і Newton, розташованих на північному заході Індіани.
На початку минулого четверга управління з питань надзвичайних ситуацій, зокрема, повідомляло про затоплення доріг у південному передмісті Steger. При цьому на той момент рівень води в районах, розташованих нижче за течією, продовжував підвищуватися.
Дороги у Steger за дуже короткий час було затоплено від вулиці Carpenter на схід до вулиці Lewis. У деяких місцях рівень води сягав до двох футів. Chicago Road, яка проходить через Steger, також була затоплена.
Рятувальні операції на воді було організовано у Park Forest вздовж Sauk Trail, на схід від Western Avenue. Тим часом у Sauk Village через затоплення і пошкоджені лінії електропередач було перекрито Burnham Avenue біля лісового заповідника Plum Creek.
На північному заході Індіани було затоплено кілька будинків та доріг, через що постраждали водії, які потребували порятунку. Підземний тунель Індіана-2, на захід від Lowell, також було повністю затоплено, – повідомляє NWS.

Кримінальне провадженняерез витік аміаку

в Іллінойсі не відкриватимуть

Прокурори в Північному Іллінойсі заявили, що не відкриватимуть кримінальне провадження у зв’язку з витоком безводного аміаку. Під час інциденту, який стався у квітні, постраждало більше, ніж 40 осіб, зокрема, співробітники МНС.
За даними Waukegan News-Sun, Michael Nerheim, прокурор штату в окрузі Lake, заявив, що в інциденті, який стався 25 квітня, не було порушено жодних законів. Федеральні чиновники визначили, що причиною просочування хімікатів у Beach Park, приблизно на відстані 40 миль на північ від центру Чикаго, стали відкриті клапани у цистерні для добрив.
Влада заявила, що водій перевозив цистерну безводного аміаку з Pleasant Prairie, штат Вісконсін, до ферми у штаті Іллінойс. Під час інциденту хімічна речовина просочилася, утворивши хмару токсичного газу.
За словами Nerheim, інцидент стався через халатність водія, однак його поведінка не містить ознак злочину.

Ерік Трамп відмовився судитися з офіціанткою,

яка плюнула у нього

Ерік Трамп, син президента Дональда Трампа, відмовився висувати звинувачення проти офіціантки, яка минулого тижня нібито плюнула в нього в чиказькому ресторані.
Трамп-молодший вечеряв у The Aviary у вівторок увечері, коли офіціантка нібито плюнула в нього. Жінку негайно взяли під варту представники спецслужб та департаменту поліції Чикаго, але Трамп-молодший відмовився подавати в суд проти неї.
Незважаючи на це рішення, ресторан відправив офіціантку у відпустку до завершення розслідування.
Трамп у коментарі компанії Breitbart News зауважив, що жінка «має явні емоційні проблеми».
«Це був стовідсотково жахливий вчинок того, хто має емоційні проблеми. Це ще раз демонструє, що в партії, яка проповідує толерантність, дуже мало людяності».
Власники ресторанів після інциденту також оприлюднили заяву. За їхніми словами, стався «прикрий» випадок із «гнітючими» наслідками: «Комусь така ситуація може припасти до вподоби, але навряд чи вона слугуватиме вищим цілям. Ми сподіваємося, що цей випадок може, принаймні, допомогти висвітленню нинішньої абсурдності нашого політичного дискурсу», – йдеться у заяві.
У соціальних мережах сотні людей висловились як за, так і проти офіціантки. Деякі коментатори навіть вимагають закриття ресторану. Дехто публікував фейкові відгуки на сайтах, таких, як Yelp, і надсилав співробітникам закладу повідомлення з погрозами. Незважаючи на це, у ресторані заявили, що всі «співвітчизники та громадяни» повинні «ставити перед собою високі цілі», щоб підвищити рівень політичної культури в країні.

Федеральні агенти обшукали будинок колишнього

помічника Мадігана

Федеральні агенти обшукали будинок Kevin Quinn, колишнього старшого політичного помічника спікера Палати представників штату Іллінойс Майкла Мадігана і брата Marty Quinn, олдермена з 13-го району.
Обшук відбувся минулого місяця в будинку Kevin Quinn, розташованому в 10 300 кварталі на South California Avenue в районі Beverly, – повідомляють джерела.
І ФБР, і Kevin Quinn відмовилися коментувати ситуацію. Не зрозуміло, що саме агенти шукали під час операції. Тим часом, за неофіційними даними, стало відомо, що федерали вилучили з будинку Quinn комп’ютери.
Проти нього не було висунуто жодного обвинувачення. Наразі незрозуміло, чи обшук стосується його співпраці з впливовим спікером Палати представників, який також очолює Демократичну партію Іллінойсу.
Kevin Quinn був одним з найголовніших політтехнологів Мадігана протягом майже 20 років – до лютого 2018 року. Тоді консультант Alaina Hampton, яка раніше також працювала на Мадігана, звинуватила Quinn у сексуальних домаганнях.
Hampton пізніше подала федеральний позов, стверджуючи, що політичний комітет впливового депутата і Демократична партія Іллінойсу проігнорували її скарги на неналежну поведінку Quinn.
Kevin Quinn також є братом олдермена з 13-го району Marty Quinn, якого було переобрано на посаду під час виборів у лютому.
Олдермен Marty Quinn докладав зусиль, щоб його суперник David Krupa втратив право балотуватися, подавши свідчення майже від 2800 виборців, що вони не планували підписувати петицію на підтримку Krupa. Але адвокат Krupa тоді заявив, що першокурсник з DePaul University подав близько 1700 підписів під петиціями, і що лише 187 з них співпадали з підписами під петицією Marty Quin.
Офіс прокурора штату округу Cook підтвердив у грудні, що звертався до Виборчої комісії округу Cook із проханням вивчити звинувачення в шахрайстві, що було вчинене під час виборів. Тим часом Krupa, який також подав федеральний позов, заявив, що хтось, хто назвав себе федеральним агентом, зателефонував йому і розповів, що стосовно олдермена Marty Quin також проводиться розслідування. На телефон цієї особи додзвонитися не вдалося, а ФБР відмовилося коментувати цю ситуацію.
Досі незрозуміло, чи був обшук, проведений у будинку Kevin Quinn у середині травня, пов’язаний із твердженнями Krupa. Ні Marty Quinn, ні Мадіган так і не дали коментаря з цього приводу. Обшук у будинку Kevin Quinn відбувся на фоні низки федеральних обшуків декількох членів міської ради Чикаго.
Зокрема, минулого місяця олдермена Ed Burke звинуватили у корупції. Влада стверджує, що він нібито використовував свою посаду в інтересах власного бізнесу – своєї приватної юридичної фірми, що спеціалізується на зверненнях, які стосуються податку на нерухомість.
Обвинувальний акт на адресу Burke було висунуто після того, коли колишній олдермен Danny Solis таємно записав низку розмов з ним за допомогою електронного пристрою для прослуховування. За даними джерел, Solis був суб’єктом федерального кримінального розслідування у 2014 році. Минулого тижня федеральні агенти також обшукали районний офіс Carrie Austin, яка, як повідомляють, була пов’язана з територіальним зонуванням району Far South Side, в якому розташований її будинок.

В Advocate Christ Hospital зафіксовано кілька

випадків захворювання на легіонельоз

Департамент охорони здоров’я штату Іллінойс розслідує кілька випадків захворювання на легіонельоз у Advocate Christ Hospital в Oak Lawn.
Департамент охорони здоров’я штату повідомив, що досліджує чотири випадки захворювання, а саме – вивчає, коли кожен постраждалий відвідував цю лікарню. Двоє хворих відвідували лікарню впродовж останніх двох місяців, – повідомили чиновники.
В IDPH розповіли, що співпрацюють з лікарнею у рамках збору інформації про ці випадки. Розслідування «наразі обмежується цією лікарнею», – уточнили чиновники.
З лікарні були зібрані зразки води для проведення аналізу на наявність бактерії Legionella. Бактерії передаються через пару і можуть викликати серйозні легеневі інфекції і, в деяких випадках – навіть смерть. Бактерії змішуються з повітрям у душі або фонтанах.
Чиновники заявили, що запропонували лікарні попередити пацієнтів, а також допомогти виявити інші ймовірні випадки захворювань. В Advocate Christ Hospital заявили, що «головним пріоритетом (лікарні – ред.) є гарантування безпечного та якісного догляду за пацієнтами та громадами, яким ми служимо».
«Ми тісно співпрацюємо з департаментом охорони здоров’я штату Іллінойс під час огляду лікарні. Наша установа – безпечна для наших пацієнтів, відвідувачів і членів команди», – йдеться у заяві.
Це – вже третій за останні два місяці випадок захворювання на легіонельоз у чиказькій лікарні.
Минулого місяця IDPH розпочав розслідування після того, коли двом пацієнтам у медичному центрі University of Chicago було діагностовано легіонельоз. У квітні в Mercy Hospital також було зафіксовано два випадки захворювання.
За даними дослідження CDC, легенева інфекція призводить до смерті хворого приблизно в кожному десятому випадку.

Підготувала Зоряна Франко, Чикаго.
Спеціально для «Час і Події»

25 000 власників нерухомості отримають повернення податку на нерухомість на $24,6 млн

Трамп став першим президентом США, що ступив на землю Північної Кореї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers