rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Нових штрафних мит проти Китаю не буде

Нових штрафних мит проти Китаю не буде

США і Китай відновлять переговори про врегулювання торговельного конфлікту. Домовленість було досягнуто під час зустрічі Дональда Трампа і Сі Цзіньпіна на полях саміту G20 в Осаці.
Про це повідомив президент США Дональд Трамп після зустрічі, в суботу, 29 червня, – передає DW.
Американський президент назвав «чудовою» зустріч з китайським колегою, яка тривала майже півтори години.
Китайське інформагентство «Сіньхуа» повідомляє, що США обіцяли не вводити нові штрафні мита проти КНР.
зазначимо, що США і Китай уже рік проводять запеклу торговельну війну один проти одного, що не тільки негативно позначається на економіці обох країн, але й гальмує глобальне економічне зростання.
Перед початком переговорів в Осаці Сі Цзіньпін закликав сторони до співпраці.
Дональд Трамп, коментуючи провал торговельних переговорів з КНР два місяці тому, сказав: «Ми були дуже близькими до мети, але потім щось сталося, і щось пішло не так. Якщо нам вдасться укласти справедливу торговельну угоду, то це буде історичною подією».

США знімуть блокаду з Huawei, але про «повну амністію»

наразі не йдеться

США припинять технологічну блокаду китайського телекомунікаційного концерну Huawei – одного з найбільших постачальників обладнання для мобільних мереж і другого за величиною в світі виробника смартфонів.
«Я погодився знову дозволити продаж технологічних продуктів Huawei», – сказав Трамп на прес-конференції за підсумками саміту країн «Великої двадцятки» в Осаці в суботу, 29 червня, – передає DW.
Відповідну обіцянку Трамп дав голові КНР Сі Цзіньпіну під час особистої зустрічі на полях саміту.
Президент США зазначив, що американські компанії, які постачають Huawei комплектуючі, були незадоволені забороною на співпрацю з цим китайським концерном.
За словами американського лідера, остаточно питання про Huawei має бути вирішене на торговельних переговорах між США і Китаєм.
Разом з тим, у неділю, 30 червня, глава Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кудлоу заявив в ефірі американського телеканалу Fox News, що заява президента США Дональда Трампа, зроблена ним за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном на саміті G20, про дозвіл китайському телекомунікаційного концерну Huawei знову купувати американську продукцію не є «беззастережною амністією».
Таким чином чиновник прокоментував виступи низки сенаторів, які заявили, що рішуче вимагатимуть відновлення всіх санкцій проти китайського концерну.
«Міністерство торгівлі США тимчасово надасть низку додаткових ліцензій на постачання товарів загального призначення. Ми не вважаємо, що ці випадки стосуються національної безпеки США», – запевнив Кудлоу.
У травні 2019 року Міністерство торгівлі США внесло Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці. Компанію звинувачують, зокрема, в крадіжці технологій, шпигунстві і продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни. Повідомлялося, що Huawei очікує втрати $30 млрд виручки через санкції США.

У тунелі на кордоні з Канадою зійшов з колії вантажний поїзд

У підводному тунелі, що сполучає американський штат Мічиган та канадську провінцію Онтаріо, зійшов з колії вантажний поїзд.
Як пише канадський суспільний мовник CBC News, тунель пролягає між містами Сарнія в Канаді та Порт Гурон у США.
Унаслідок інциденту один з вагонів зазнав пошкодження та пролив 52 тис. літрів сульфуру. Однак, за словами представників компанії-оператора залізниці CN Rail, розлив було швидко локалізовано, тож загрози цей розлив не становить.
Наразі на місці інциденту тривають рятувальні роботи, наразі незрозумілим залишається масштаб пошкоджень тунелю та залізничного полотна, а також час, необхідний для відновлення роботи важливої транспортної артерії. Тунель має лише одну пару колій, і щотижня ним проходять близько 50 поїздів, які сполучають два важливі промислові регіони.

У Boeing 737 MAX виявили новий недолік, що впливає

на реакцію пілота

Федеральне авіаційне управління США (FAA) виявило нове джерело ризику у літаках Boeing 737 MAX.
Про це повідомляє CBS News.
Як зазначається, під час льотних випробувань у симуляторі Boeing 737 Max у Сієтлі пілоти-випробувачі FAA виявили проблему комп’ютера. Вона може уповільнити здатність пілота швидко реагувати на сценарій, подібний до тих, що спостерігалися в двох аваріях цієї моделі літака.
Проблема виникла, коли пілоти тестували можливі сценарії невдалих польотів, коли ніс літака нахилявся вниз.
Компанія Boeing раніше підтвердила, що автоматична система контролю в літаках цієї моделі може збоїти через помилкові показники датчика «кута атаки». Система опускає ніс літака вниз і не дозволяє пілотам виправити це вручну.
Boeing зараз працює над новим програмним забезпеченням для вирішення цієї проблеми.
Раніше повідомлялося, що Федеральна авіаційна адміністрація (FAA) США знайшла браковані деталі в літаках Boeing 737 MAX.
Нагадаємо, у жовтні 2018 року літак Boeing 737 Max 8 зазнав аварії біля берегів Індонезії, загинули 189 осіб. А у березні 2019 року в результаті катастрофи літака Boeing 737 Max в Ефіопії загинули 157 осіб.
Після цих інцидентів майже всі країни запровадили заборону на польоти Boeing 737 MAX у своєму повітряному просторі.
Зазначимо, пілоти подали колективний позов до компанії Boeing, вимагаючи компенсацію за приховування недоліків програмного забезпечення.
«Понад 400 пілотів приєдналися до колективного позову проти американського виробника літаків Boeing, вимагаючи мільйонної компенсації за те, що вони називають безпрецедентним приховуванням недоліків останньої моделі найпопулярнішого реактивного літака, 737 MAX», – йдеться у повідомленні ABC.
Зазначається, що перший груповий позов до суду, що подали пілоти, які працювали на літаках серії 737 MAX, стверджуючи, що дії компанії Boeing змусили їх потерпати від економічних втрат та психологічної травми через призупинення польотів реактивного літака зазначеної моделі.
У судових документах, які птрапили у розпорядження кореспондентів АВС, стверджується, що компанія Boeing «займалась безпрецедентним приховуванням відомих недоліків ПЗ літаків, що призвело до аварій двох літаків моделі 737 MAX та подальшої заборони польотів усіх літаків цієї моделі в усьому світі».
Пілоти стверджують, що вони потерпають від значних втрат у заробітній платні та від іншої економічної та неекономічної шкоди через глобальну заборону польотів літаків.
Позов буде розглянуто у суді міста Чикаго, дата слухання призначена на 21 жовтня 2019 року.

У Техасі літак врізався в ангар: загинуло 10 оіб

Унаслідок катастрофи двомоторного пасажирського літака поблизу міста Едісон, штат Техас, загинули десять осіб.
Про це інформує NBC News.
«Літак Beechcraft King Air 350 врізався в ангар, коли вилітав з місцевого аеропорту», – повідомила речниця муніципалітету Мері Розенбет.
Зазначається, що на момент катастрофи в ангарі нікого не було. Інші подробиці поки що не повідомляються.
Для розслідування інциденту прибули представники Федерального авіаційного управління (ФАУ) США. Національна рада з безпеки на транспорті також прийняла рішення скерувати своїх фахівців для проведення розслідування.

У Північній Кароліні літак упав на будинок

Title  
  
Щонайменше, двоє людей загинули внаслідок катастрофи малого пасажирського літака в американському штаті Північна Кароліна.
Про це повідомляє в п’ятницю американський телеканал новин ABC News.
Як уточнює телеканал, інцидент стався напередодні пізно ввечері, літак упав на будинок.
Серед загиблих – пілот і одна людина, яка перебувала в будинку в момент аварії. Вони загинули на місці. Третя особа отримала «серйозні травми» й була доправлена до медичного центру в місті Fayetteville.
На фото з місця події видно зруйнований одноповерховий будинок, частина якого повністю знищена та не має навіть залишків стін.
Розслідуванням інциденту займаються слідчі Національного комітету безпеки перевезень та Федерального агентства цивільної авіації.
Причина аварії встановлюється слідчими.

У Каліфорнії помер актор серіалу «Альф» Макс Райт

  Title
  
У віці 75 років помер американський актор Макс Райт, відомий за роллю Віллі Таннера в комедійному серіалі «Альф», що виходив на американському телебаченні з 1986 до 1990 років.
Про це повідомляє Vulture.com
Актор тривалий час боровся з раком, у 1995 році йому діагностували лімфому.
Макс Райт також епізодично брав участь у серіалах «Друзі», «Вона написала вбивство», «Квантовий стрибок», «Баффало Білл», «Без тями від тебе» та інших. Він знімався у фільмах «Весь цей джаз», «Червоні», «Тінь», «Свій у дошку», «Сон літньої ночі».

25 000 власників нерухомості отримають повернення податку на нерухомість на $24,6 млн

Трамп став першим президентом США, що ступив на землю Північної Кореї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers