rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Фінляндія стала головою Ради ЄС
З 1 липня і до кінця поточного року Фінляндія головує в Європейській Раді.

Країна продовжить реалізацію стратегічного порядку денного ЄС, який був відображений у програмі «тріо», Румунії, Фінляндії та Хорватії, на період у 18 місяців, з 1 січня 2019 року до 30 червня 2020 року, – повідомляє кореспондент Укрінформу.
Серед пріоритетів фінського головування – зміцнення спільних цінностей та верховенства права, підвищення конкурентоспроможності ЄС та соціальних стандартів, зміцнення позицій Євросоюзу як глобального гравця та лідера, зокрема, у вирішенні проблеми кліматичних змін, а також забезпечення всеохоплюючого захисту та безпеки для європейців.
Програма викладає низку «рамкових» тез, які відображають загальну політику Євросоюзу, зокрема, в умовах ускладнення ситуації у світі та її дедалі більшої непередбачуваності.
Фінське головування у своїй програмі визнає виклики, з якими зіштовхується багатополярний світовий устрій та, зокрема, система цінностей Євро­союзу, особливо в умовах, коли одна з країн-членів має намір невдовзі вийти зі складу ЄС.
Як йдеться у програмі фінського головування, ЄС продовжить «змістовну та об’єднану» політику стосовно Росії, включаючи застосування обмежувальних заходів, а також сприяння стабільності на кордонах ЄС, зокрема, в шести країнах Східного Партнерства.
Окремий розділ програми присвячений проблемам безпеки та подолання гібридних загроз. Зокрема, йдеться про зміцнення спільних оборонних спроможностей країн Євросоюзу та створення інструментів, які дозволятимуть впроваджувати стратегію ЄС у цій сфері. При цьому особливий наголос робиться на розвитку партнерства між ЄС і НАТО.
Ще одне конкретне завдання, яке вирішуватиме фінське головування – формування бюджету 2020 року та багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2021-2027 роки (Мultiannual financial framework – MFF).

Мей закликають націоналізувати «заморожені» лівійські гроші

Новий президент Латвії склав присягу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers