rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ В Одесі відбуваються військові навчання Sea Breeze-2019

В Одесі відбуваються військові навчання Sea Breeze-2019

Як повідомила пресслужба Міноборони, 1 липня на території трьох областей України – Миколаївської, Херсонської й Одеської – стартували міжнародні навчання Sea Breeze-2019.
«У польовому таборі Міжнародних сил відбулося урочисте шикування підрозділів, які візьмуть участь у навчаннях «Сі-Бриз-2019». На флагштоках підняли прапори України, США, Грузії, Молдови. Цього разу справжньою новацією стане відпрацювання річкового елементу», – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, за легендою навчань противник намагатиметься заблокувати вихід до моря з річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супроводження транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря.
Участь у навчанні беруть близько 30 кораблів, 24 літаки та понад три тисячі військових з різних країн світу.

Сліпачук заявила про спроби тиску на ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що на ЦВК та її членів чиниться тиск перед достроковими виборами депутатів Верховної Ради.
Про це вона сказала на засіданні, – передає РБК-Україна.
За словами Сліпачук, представники політичних сил намагаються схилити ЦВК до прийняття рішень.
«Хочу звернутися до суспільства, до наших виборців, ми сьогодні дійсно на вістрі, сьогодні, як ніколи, роль комісії неймовірно важлива. Я не дам нікому знущатися над ЦВК, над його членами. Я буду захищати незалежність ЦВК ... Провокаціями виглядають спроби провести зі мною нестандартні консультації з боку деяких партійних діячів з метою схилити ЦВК до того чи іншого рішення. Я запевняю, що виходити за рамки закону ЦВК не вийде», – заявила глава ЦВК.
Вона підкреслила, що всі спроби тиску отримуватимуть належну оцінку правоохоронних органів.
«Кожен член ЦВК керувався і керуватиметься принципами незалежності та рівновіддаленості від будь-яких політичних партій. Жоден тиск і провокації стосовно голови або членів комісії не вплинуть на ту оцінку партіям і кандидатам, яку поставлять виборці в день голосування», – додала Сліпачук. Нагадаємо, раніше ЦВК затвердила форму і текст бюлетеня на дострокові вибори в Раду. Голосування відбудеться 21 липня.

На Житомирщині встановили 310 приватних сонячних електростанцій

Частину з них мешканці встановили завдяки обласній програмі, отримавши компенсацію за обладнання. Про це повідомляє Житомирська ОДА.
Для заохочення приватних домогосподарств до переходу на альтернативні джерела енергії затверджена програма підтримки, яка дозволяє отримати відшкодування за встановлене обладнання. Такою програмою вже скористалося 100 мешканців Житомирщини.
Зокрема, вона передбачає можливість отримати компенсацію з обласного бюджету, а саме 20% від вартості обладнання, але в межах 50 тис. грн.
Зазначається, що сонячні електростанції дозволяють забезпечувати будинок електроенергією, а залишок продавати за «зеленим» тарифом, який наразі становить 18 євроцентів за кВт/год. (близько 5,5 грн.).

В Україні змінено правила отримання посилок з-за кордону

З 1 липня 2019 року ліміт на неоподатковувану вартість товарів у міжнародних поштових відправленнях знизився до 100 євро.
Про це повідомляє пресслужба територіального органу ДФС у Львівській області.
«…набирають чинності зміни до Податкового кодексу України в частині встановлення межі оподаткування податком на додану вартість (далі ‒ ПДВ) для товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача – фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях», – йдеться в повідомленні.
Усі товари, що перевищуватимуть еквівалент 100 євро, будуть оподатковуватись у другій половині 2019 року та протягом усього 2020 року.
Тобто, якщо вартість посилки перевищить еквівалент 100 євро, потрібно буде сплатити 20% ПДВ. Посилка для фізичної особи також оподатковуватиметься 10-відсотковим митом від суми, що перевищує еквівалент у 150 євро.
Важливо, що нарахування митних платежів на товари, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях та є об’єктами оподаткування, здійснюються на дату подання операторами поштового зв’язку відправлення для здійснення митного огляду разом з митними деклараціями СN 23 та іншими необхідними документами, а не на момент їх купівлі за кордоном.

Дмитра Тимчука посмертно нагороджено орденом «За мужність»

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня народного депутата України Дмитра Тимчука посмертно.
Про це йдеться в Указі № 470/2019, оприлюдненому на сайті глави держави.
Глава держави цим же Указом відзначив державними нагородами України і присвоїв почесні звання з нагоди Дня Конституції України ще понад 60 особам.
19 червня в Києві загинув один з координаторів і співзасновників групи «Інформаційний спротив», народний депутат і підполковник запасу Збройних сил України, військовий журналіст Дмитро Тимчук.
У поліції повідомили, що розглядають кілька версій загибелі депутата: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю. За фактом загибелі Тимчука відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).
20 червня двадцять народних депутатів підписали звернення до президента з пропозицією посмертно нагородити Дмитра Тимчука орденом «Свободи».

У ДТП на Чернігівщині загинула відома волонтерка Марина Шеремет

Її чоловік Сергій, який також був у машині, наразі перебуває в реанімації.
Про це пишуть користувачі соцмереж, зокрема, Тетяна Пушкарьова.
«Страшне горе. Загинула в ДТП Марина Шеремет... Вона була справжнім янголом-охоронцем для наших воїнів, чесним волонтером, мужньою і сильною жінкою, подругою, коханою дружиною, мамою. Тривалий час наша гімназія співпрацювала з її благодійним фондом, допомагаючи хлопцям в АТО. Чоловік Марини в реанімації», – йдеться в її пості у Facebook.
Подруга загиблої Маргарита Калоєва разом із сином подружжя Максимом відвідала чоловіка волонтера в лікарні.
«Ми зараз у Носівці, були в Сергія, стан стабільний, він при тямі, Макса впізнав. У нього черепно-мозкова травма і травма руки, по внутрішніх травмах наразі нічого не відомо, будуть обстежувати, можливо, повеземо до Ніжина», – написала жінка у Fаcebook.
За інформацією Сектора комунікації поліції Чернігівської області, аварія сталася у Носівському районі.
«Жінка 1975 року народження потрапила в аварію, керуючи автомобілем «Дачія Логан». За півтора кілометра до села Іржавець водій не впоралася з керуванням, з’їхала з дороги та зіткнулася з деревом. Від отриманих травм вона загинула на місці, пасажира госпіталізовано», – йдеться у повідомленні.
Останні два роки подружжя жило в селі на Чернігівщині. Перебралися туди, щоби мати більше вільного часу на волонтерську діяльність. Створили благодійний фонд, все, що заробляли, витрачали на допомогу дітям Донбасу. Зараз друзі збирають гроші на похорон Марини та лікування її чоловіка.

«Гуцулка Ксеня» отримала гран-прі на кінофестивалі в Японії

Фільм Олени Дем’яненко «Гуцулка Ксеня» отримав GRAND-PRIX Atami Film Festival 2019 у Японії. Головний приз фестивалю Олені Дем’яненко вручила зірка японського кіно Momoi Kaori.
Про це повідомляється на сторінці кінострічки у Facebook.
Як повідомляє Державне агентство з питань кіно, фільм вийде у кінотеатральний прокат Японії.
«Вітаю команду фільму з перемогою! Прекрасно, що перший за новітньої історії кіно український мюзикл створений за підтримки держави, отримав міжнародне визнання. Маємо вагомий доказ того, що українське кіно і культура загалом оновлені та представлені сучасною мовою, надзвичайно цікаві світу», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.
Фестиваль проходив із 28 червня до 1 липня в курортному містечку Атамі, що має статус «японського Голлівуда». На розгляд відбіркової комісії цього року було надіслано понад 1200 фільмів з усього світу. До програми ігрового кіно разом з «Гуцулкою Ксенею» було відібрано лише п’ять картин.
Фільм «Гуцулка Ксеня» знято за мотивами однойменного твору Ярослава Барнича. Події кінострічки відбуваються у Карпатах у 1939 році. До Ворохти приїздить син родини емігрантів Яро (Максим Лозинський). Батько-мільйонер поставив йому умову успадкування грошей: хлопець має одружитися з українською дівчиною. Тож Яро вирушає на пошуки свого щастя. Він знайомиться з багатьма дівчатами, та по-справжньому полонити його серце змогла лише гуцулка на ім’я Ксеня (її зіграла Варвара Лущик).

Цьогорічний червень у Києві – найспекотніший від 1881 року

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомляє, що у червні 2019 року в Києві було зафіксовано 11 температурних рекордів.
Про це повідомляється на сайті обсерваторії.
«Середньомісячна температура повітря червня у Києві склала +23,6°С, що на 5,4°С вище за кліматичну норму. Цьогорічний червень у Києві став найтеплішим з 1881 року», – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, за місяць було 14 днів з температурою, вищою за +30°С. За півроку відхилення температури повітря від кліматичної норми становило 3,2°С.
«Як не парадоксально, найхолодніше було в останній день місяця – 30 червня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до +13,5°С. Найспекотніше у столиці було 22 червня, коли максимальна температура після полудня підвищилась до +34,0°С», – повідомили в обсерваторії.
При цьому опадів у столиці випало 67 мм, що становить 92% кліматичної норми.

У центрі Ужгорода знайшли невідоме підземелля

Старовинні підвали знайдено в районі ужгородської Поштової площі.
Земляні роботи на об’єкті в історичному ареалі Ужгорода проводяться без належних дозволів та попередньої археологічної експертизи. Активісти закликають владу вжити відповідних заходів.
Про це повідомляє спільнота Save Uzhgorod на своїй сторінці у Facebook.
Як пояснюють у спільноті, відомо, що неподалік знайдених підземних ходів, як мінімум, з початку XVIII сторіччя була розташована броварня під назвою Пивний дім (нім. Herrschaftliches Brauhaus). Броварнею володіла казенна домінія, яка здавала її в оренду поміщикам. У документах латиною вона фігурувала як Braxatorium, себто, броварня.
Як зазначається, назва цього будинку визначила і назву вулиці на сторіччя вперед. Протягом XIX сторіччя теперішня вулиця Довженка, на якій розміщувалась будівля, також мала назву Пивний дім (угор. Sorhaz utca).
Вже станом на 1763 рік в описах майна домінії міститься інформація про те, що стара броварня згоріла вщент під час великої пожежі, і поміщику довелось відбудувати заново Пивний дім. Об’єкт втратив своє значення з будівництвом у 1781 році великого винного льоху та шпихліру, нині знаного як Совине Гніздо.

Лінія фронту: російські окупанти обстріляли авто медиків, двоє загиблих

Лінія фронту: окупанти гатили з важкої артилерії, знищили у Водяному приватну садибу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers