rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Дзюдо

ДЗЮДО

 

Title  
 Фото noc-ukr.org 

Дарина Білодід принесла Україні перше «золото» Євроігор-2019

 

Чемпіонка світу з дзюдо Дар'я Білодід першою серед українських спортсменів зійшла на п'єдестал ІІ Європейських ігор-2019, які проходять у Мінську (Білорусь).

Як повідомляє noc-ukr.org, у турнірі з дзюдо 18-річна київська динамівка Білодід виграла золоту медаль у ваговій категорії до 48 кг, завдавши поразки у фіналі чинній чемпіонці Європи - 24-річній росіянці Ірині Долговій.

З першою медаллю ІІ Європейських ігор-2019 нашу талановиту дзюдоїстку найпершим привітав президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, який підтримував наших дзюдоїстів на трибунах «Чижівка Арена». Він привітав наставників та батьків Дарини - Світлану Кузнєцову та Геннадія Білодіда, побажавши подальших успіхів та нових звершень, а усій українській збірній - вдалого виступу у Мінську-2019.

 

Георгій Зантарая приніс Україні друге «золото» Євроігор-2019

 

Неодноразовий переможець та призер чемпіонатів світу та Європи київський динамівець Георгій Зантарая виграв золоту медаль на ІІ Європейських іграх-2019, які проходять у Мінську (Білорусь).

  Title
  Фото noc-ukr.org

Як повідомляє noc-ukr.org, на турнірі з дзюдо 31-річний Георгій Зантарая посів перше місце у ваговій категорії до 66 кг, завдавши поразки у фіналі італійцеві Маттео Медвесу.

Нагадаємо, що для дзюдоїстів ІІ Європейські ігри-2019 проходять у ранзі чемпіонату Європи-2019, тож для Георгія це третє «золото» європейської першості в його кар'єрі.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка першим привітав Георгія та його наставника Віталію Дуброву з блискучим успіхом, відзначивши високий професіоналізм та чудову впевненість в своїх силах новоспеченого чемпіона Мінська-2019.

САМБО

 

Галина Ковальська здобула «бронзу» в Мінську

На II Європейських іграх-2019, що тривають у столиці Білорусі - Мінську, у турнірі з боротьби самбо у другий медальний день українка Галина Ковальська стала бронзовим призером у ваговій категорії до 80 кг.

Як повідомляє офіційний сайт НОК України, у сутичці за третє місце Галина Ковальська впевнено здолала Ірину Леонідзе з Грузії з рахунком 4:1.

Зазначимо, у перший медальний день Європейських ігор-2019 українські самбістки здобули чотири нагороди.

«Золото» виграла Анастасія Сапсай, яка у фіналі вагової категорії понад 80 кг поборола Олену Кебадзе з Грузії (4:0), «срібло» дісталося Анастасії Новиковій (48 кг), Олені Сайко (64 кг), а володаркою «бронзи» стала Наталія Смаль (72 кг).

ТЕНІС

 

Даяна Ястремська пробилася в основну сітку турніру WTA в Істборні

Третя «ракетка» України Даяна Ястремська приєдналася до лідерів вітчизняного тенісу Еліни Світоліної та Лесі Цуренко в «основі» турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) в британському Істборні.

19-річна одеситка Даяна Ястремська 22 червня обіграла швейцарку Вікторію Голубич у фіналі кваліфікації турніру WTA в Істборні (Велика Британія) із призовим фондом 998 712 доларів.

Результат поєдинку, відповідно, 35-ї та 82-ї «ракеток» світу - 6:4, 6:1. Як повідомляє btu.org.ua, впродовж двох сетів суперниці загалом провели на корті 1 годину та 3 хвилини.

Додамо, що в основній сітці турніру в Істборні також виступлять українки Елін Світоліна (№ 7 WTA) та Леся Цуренко (№ 32 WTA).

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

 

Омельчук виграв «срібло» у стрільбі з пневматичного пістолета

Рекордсмен світу, неодноразовий переможець та призер чемпіонатів світу і Європи з кульової стрільби Олег Омельчук із Рівного виграв срібну медаль на ІІ Європейських іграх-2019, які проходять у Мінську (Білорусь).

36-річний Омельчук посів друге місце у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів, - повідомляє ukrinform.ua.

«Срібло» Олега Омельчука - сьома нагорода українських спортсменів у столиці Білорусі.

Нагадаємо, до 30 червня на ІІ Європейських іграх-2019 у Мінську розігрують 199 комплектів нагород у 15 видах спорту.

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Влада Нікольченко здобула дві «бронзи» Євроігор-2019

У Мінську, де тривають ІІ Європейські ігри-2019, у другий день змагань одразу дві бронзові нагороди для України завоювала представниця художньої гімнастики Влада Нікольченко.

Про це повідомляє офіційний сайт НОК України.

У першому випробуванні фінальних змагань на «Мінськ-Арені» - вправах з обручем - Влада отримала від суддів 21,450 бала, чого зовсім трішки не вистачило до другого місця, де розташувалася представниця Білорусі з результатом 21,750.

Влада також була представлена у вправах з булавами, де продублювала свій бронзовий успіх. Судді оцінили виступ українки у 21,750 бала. А першою в цьому випробуванні стала представниця Ізраїлю Ліной Ашрам - 22,700.

ФУТБОЛ

 

Андрій Шевченко зіграв за «Челсі» проти «Реала» в матчі легенд

Англійський футбольний клуб «Челсі» зустрівся з іспанським «Реалом» у поєдинку легенд лондонського та мадридського клубів.

Поєдинок, в якому взяв участь головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, відбувся на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» в столиці Іспанії, - повідомляє sport.ua.

Перед матчем президент «Реала» Флорентіно Перес вітав легендарних учасників матчу, серед яких зворушливо зустрів Андрія Шевченка та його сина.

Андрій Шевченко зіграв за лондонський клуб під номером 7. У першому таймі за рахунку 1:3 він зумів відзначитися у воротах суперників забитим голом з пенальті.

У підсумку, мадридський «Реал» обіграв лондонський «Челсі» в поєдинку легенд клубу з рахунком 5:4.

 

Олександр Зінченко подовжив угоду з «Манчестер Сіті» до 2024 року

20 червня офіційний сайт англійського футбольного клубу «Манчестер Сіті» повідомив про продовження контракту з футболістом збірної України Олександром Зінченком. Термін угоди - до літа 2024 року.

«Мені важко описати словами те, наскільки я щасливий, - цитує Зінченка офіційний сайт «Манчестер Сіті». - У цьому клубі є все для зростання футболістів. Для мене велика честь залишитися тут ще на п'ять років».

«Молодий, голодний, уже визнаний у своїй національній команді, Зінченко ідеально вписується в нашу довготермінову стратегію, - заявив спортивний директор «МанСіті» Чікі Бегірістайн. - Ми дуже раді, що він хоче залишитися з нами».

Додамо, що в сезоні-2018/2019 Олександр Зінченко провів у складі «Манчестер Сіті» 29 поєдинків, в яких забив один м'яч та віддав п'ять результативних передач, разом із партнерами виграв англійську Прем'єр-лігу, Кубок Англії та Кубок англійської ліги.

 

Українка Ардашева відпрацювала асистентом VAR на матчі 1/8 фіналу жіночого ЧС-2019

Український арбітр Олександра Ардашева відпрацювала у складі інтернаціональної суддівської бригади на поєдинку 1/8 фіналу жіночого чемпіонату світу-2019 з футболу у Франції.

Олександра Ардашева виступила в ролі асистента VAR на грі Франція - Бразилія (2:1), що відбулася 23 червня в Гаврі. Про це повідомляє прес-служба УАФ.

Нагадаємо, 12 червня українська бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль працювала на поєдинку Німеччина - Іспанія групи В фінальної частини жіночого ЧС-2019.

8-й Кубок світу ФІФА з футболу серед жінок проходить у Франції 7 червня-7 липня. 52 матчі приймають 9 міст: Париж, Ліон, Ренн, Гавр, Гренобль, Валансьєн, Реймс, Монпельє та Ніцца. У чемпіонаті світу беруть участь 24 футбольні збірні, які представляють ПАР, Німеччину, Велику Британію, Аргентину, Австралію, Бразилію, Камерун, Канаду, Чилі, Шотландію, Іспанію, США, Францію, Італію, Ямайку, Японію, Нігерію, Норвегію, Нову Зеландію, Нідерланди, Республіку Корею, Китай, Швейцарію, а також Таїланд.

Фінал ЧС-2019 з футболу серед жінок відбудеться у Ліоні 7 липня. Чинними володарями Кубка світу з футболу серед жінок є збірна США.

БОКС

 

Команди Ломаченка і Кемпбелла невдовзі домовляться про місце бою

WBC вкотре переносить торги стосовно бою Василя Ломаченка з Люком Кемпбеллом за пояс організації в легкій вазі.

Команди боксерів найближчим часом домовляться про всі деталі угоди, - повідомляє boxingscene.com.

Раніше Едді Гірн, промоутер Кемпбелла, заявляв, якщо справа дійде до офіційних торгів, то бій відбудеться у США. Нагадаємо, що поєдинок за титул WBC, найімовірніше, відбудеться 31 серпня в Лондоні.

За інформацією Sport Arena, за бій у Лондоні українець заробив би 4 мільйони доларів і це був би рекордний гонорар у його професійній боксерській кар'єрі. Якщо поєдинок пройде у США, гонорар Ломаченка складе близько 3 мільйонів доларів.

Титул чемпіона світу в легкій вазі за версією WBC залишається вакантним після того, коли Майкі Гарсія відмовився від пояса чемпіона в цій ваговій категорії.

Нагадаємо, Ломаченко в останньому бою нокаутом у четвертому раунді переміг Ентоні Кроллу і повторно захистив титул чемпіона світу за версією WBA, а також вперше захистив титул чемпіона за версією WBO.

 

Українець Сіренко нокаутував російського боксера Бахтова

Це 12-а перемога українського боксера на професіональному рингу.

Чемпіон WBF International і German International в суперважкій вазі Владислав Сіренко технічним нокаутом в 7-му раунді переміг росіянина Дениса Бахтова. Бій проходив у рамках вечора боксу в ПАР, - повідомляє Sport Arena.

Українець домінував над суперником протягом усього поєдинку. У сьомому раунді із запланованих восьми рефері зупинив бій після точного удару Сіренка.

Таким чином, Сіренко здобув дванадцяту перемогу в дванадцяти боях на професіональному рингу. У квітні українець брутально нокаутував Леандро Даніеля Робутті в бою за пояс German International.

 

Бій Усика: наразі невідомі ні місце, ні дата, ні суперник

Промоутер Олександра Усика Олександр Красюк прокоментував найближчі плани українця. Про це він розповів Tribuna.com.

«Насправді, ми поки не визначилися з остаточною датою. Плануємо бій на вересень. Але ні часу, ні місця, ні суперника наразі підтвердити не можу.

Серед варіантів є Такам. Але ви ж бачили - зараз він не в пріоритеті. Нещодавно прийшла новина (Усик став обов'язковим претендентом на пояс WBO в суперважкій вазі - прим.), яку ми очікували. Опрацьовуємо усі можливі сценарії», - сказав Красюк.

Нагадаємо, свій дебютний бій у суперважкій вазі Олександр Усик мав провести 25 травня, але через травму біцепса його поєдинок проти Карлоса Такама довелося перенести.

Наразі виходить так, що Олександр Усик проведе один бій у суперважкій вазі й одразу боксуватиме за титули з переможцем пари Джошуа - Руїс.

Українець планував провести свій поєдинок проти Ентоні Джошуа у найближчому майбутньому, проте сенсаційна перемога Енді Руїса змусила змінювати плани. Тепер до кінця року Руїс і Джошуа проведуть реванш, ціною якого стануть чотири чемпіонські титули.

Згідно з рейтингом, претендентом повинен вважатися Ділліян Вайт, однак WBO вважає, що статус абсолютного чемпіона світу у важкій вазі дає Усику перевагу над британцем.

У полоні упереджень: чим спричинена пиха спортивних авторитетів у ставленні до України

Наш футбол в режимі дива

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers