rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Український автовиробник приголомшив усіх своєю грізною новинкою

Нова бойова машина замінить БМ-21 «Град», що стоїть на озброєнні ЗСУ. Глибоку модернізацію 122-мм реактивної системи залпового вогню провело ДП «Шепетівський ремонтний завод», а базою «Укроборонпром» вибрав український КрАЗ нового перспективного покоління з компонуванням «кабіна над двигуном». Новий бойовий спецавтомобіль дебютував на виставці «Зброя та безпека». Він привернув увагу не тільки військових, але журналістів і звичайних відвідувачів виставки.

 

БМ-21 «Берест» порівняно з «Градом» має більшу потужність залпу та точність проведення вогню, більшу інтеграцію цифрових систем керування і наведення артилерії, велику мобільність і вимагає менше часу для підготовки до відкриття вогню.

Під час виробництва цієї реактивної системи використовуються лише українські комплектуючі. Головна особливість - цифрова система керування вогнем, що дозволяє екіпажу проводити підготовку до стрільби, зокрема - топогеодезичну прив'язку, не покидаючи кабіни. Ще однією особливістю нової РСЗО є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів замість 40 у «Града». Велика потужність дозволяє гарантовано знищувати противника й оперативно розподіляти вогонь між різними цілями.

Завдяки новим цифровим технологіям, які інтегрують «Берест» у систему обміну інформацією на полі бою, розрахунок РСЗВ у режимі реального часу отримує точні координати противника, що в обробленому вигляді надходять з безпілотників, контрбатарейної РЛС та інших систем спостереження. Така інтеграція в рази підвищує точність та ефективність проведення вогню.

Title  Title

 

Повнопривідне шасі КрАЗ-5401НЕ (4х4), на яке встановлено «Берест», - одна з недавніх розробок ПрАТ «АвтоКрАЗ» перспективного безкапотного напрямку. Воно обладнане дворядною 4-дверною кабіною, яка дозволяє зручно розмістити екіпаж і всю необхідну апаратуру керування вогнем. Вантажопідйомність шасі КрАЗ-5401НЕ - 9 тонн.

Title  Title

 

Широкопрофільна шина з централізованою системою підкачування дозволяє експлуатувати спецвиріб не тільки на дорогах з різним покриттям, а й в умовах повного бездоріжжя. Два паливні баки (165 л кожен) забезпечують всюдиходу рух без дозаправки на відстань 600 км. Автомобіль здатний розвивати швидкість понад 90 км/год., до того ж, він - досить маневрений завдяки безкапотному компонуванню і може легко пересуватися в умовах міського циклу.

 

Джерело: «ельАВТО»

 

У Peugeot настала криза

Маск «зрівняв» ціни на чорну та срібну Tesla

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers