rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Профілактика простатиту у чоловіків: вправи і гімнастика

Щоб уберегти себе від сумної перспективи захворіти простатитом, чоловікові необхідно дотримуватися активного способу життя, більше рухатися. Чудове рішення - записатися у спортивну секцію, групу «Здоров'я».

 

Title 
 Фото: Pixabay 

Або самостійно вивчити комплекс вправ і присвячувати йому вільні хвилини. Для профілактики простатиту корисна будь-яка фізкультура, починаючи зі звичайної ранкової зарядки.

Але розроблені і спеціальні вправи саме проти простатиту.

Користь

 

Користь ЛФК при простатиті доведена науково. Простатит розвивається, якщо надходження кисню до органів малого таза є недостатнім. При фізичних навантаженнях постачання тканин киснем поліпшується. Отже, фізичні навантаження корисні для лікування простатиту.

Гімнастика для профілактики простатиту:

l робить інтенсивнішим кровообіг усього організму і конкретно сечостатевої системи;

l підвищує тонус чоловіка, покращує діяльність нервової системи;

l усуває наслідки нерухомого способу життя, залишки запалення у період ремісії;

l зміцнює м'язи промежини, суглобів таза і стегон.

Вправи від простатиту

 

Комплекс вправ для профілактики простатиту (для простати) спрямований на зміцнення м'язів промежини.

Виявити їх просто: чоловік затримує струмінь сечі при сечовипусканні. Ті м'язи простати, що при цьому спрацюють, і треба тренувати. По черзі напружуємо, розслаблюємо м'язи простати. Чим швидше - тим краще; напружуємо м'язи, тримаємо напруженими 4 секунди, плавно розслабляємо; плавно напружуємо м'язи, як при дефекації. Розслабляємося.

На першому занятті кожну з вправ повторюємо вісім разів. Цей цикл повторюємо п'ять разів на день.

Щотижня збільшуємо кількість повторів кожної вправи у циклі на чотири, допоки не досягнемо 45 повторів. Робимо таку гімнастику щодня, допоки проблема є актуальною.

Перед виконанням циклу вправ проти простатиту:

l заплющуємо очі, повністю концентруємося на вдиху/видиху;

l лягаємо, усуваємо напруження, розслабляємо тіло від стоп до голови.

l Робимо лікувальну гімнастику.

 

Для профілактики простатиту у чоловіків підійдуть такі вправи:

Стоячи

 

Впр. 1. Спина - пряма, стоїмо, ноги треба максимально широко розставити. Обома долонями беремо ліву ступню, впираємо обличчя у коліно. Утримуємо таку позицію 15 секунд. Робимо те ж із правою ступнею і коліном.

Впр. 2. Нахили корпуса вліво-вправо. Понад тридцять разів.

Впр. 3. Помахи ногами назад-вперед. Понад сто разів кожною.

Впр. 4. Стрибки на місці. Чергуючи високі, низькі. Починаємо з п'ятдесяти, поступово доводимо до трьохсот разів.

Впр. 5. Долоні на потилиці - у замок. На вдиху - напівприсядки, розводячи коліна, опускаючи руки до серця. Видих. На вдиху - поволі у вихідну позицію.

Впр. 6. Руки опущені. Поступово згинаємо праве коліно, максимально піднімаючи стегно. Потім - те ж саме з лівим коліном.

Впр. 7. Опускаємося навпочіпки. На вдиху поволі встаємо, відводячи праву ногу вбік. Потім - те ж саме з лівою ногою. Понад десять разів на кожну.

Впр. 8. Стоїмо на напівзігнутій правій нозі. Ліву закидаємо за стегно і гомілку правої. Зупиняємося на хвилину. Змінюємо ноги.

Сидячи

 

Впр. 1. Лежачи на животі, піднімаємо верхню частину тіла. Ноги піднімаємо, тримаємось за литки долонями. Перебуваємо в цій позиції півхвилини.

Впр. 2. Спробуємо зробити шпагат. Розводимо ноги у боки, наскільки можливо, затримуємося у цій позиції на півхвилини. Не впадайте у відчай, що реально сісти на шпагат не виходить. Із кожним днем міліметр за міліметром додаємо розтяжки... Але якщо і не вийде, корисними є вже самі спроби.

Впр. 3. Сідаємо рівно, витягуємо ноги вперед, розводимо їх. Пересуваємося на сідницях. Приблизно сорок «кроків» сідницями за один раз.

Впр. 4. Прогинаємо спину. Стискаємо і втягуємо на вдиху м'язи ануса. На видиху розслабляємо. Тричі за цикл. 15 разів на день.

Впр. 5. Опускаємося на коліна, розводимо в боки п'яти, стуляємо великі пальці ніг. Спину тримаємо прямо. Сідаємо сідницею між п'ят, торкаючись долонями підошов, напружуючи/розслабляючи сідничні м'язи. Десять разів за цикл, п'ять циклів на день.

Впр. 6. Сідаємо рівно, витягуємо ноги вперед. Кладемо долоні на литки, нахиляємося вперед. Намагаємося дотягнутися подушечками пальців до носків.

Лежачи на спині

 

Впр. 1. Піднімаємо таз, розводячи коліна вбік. Так шість разів за цикл. Три цикли за день.

Впр. 2. Зводимо/розводимо ноги, зігнуті/розігнуті у колінах по черзі. 11 разів за цикл. Двічі на день.

Впр. 3. По черзі піднімаємо ноги, згинаємо у колінах, дотягуємося до живота. П'ять разів за цикл, два цикли за день.

Впр. 4. «Берізка». Руками тримаємо поперек, таз і ноги спрямовуємо вертикально. П'ять разів за цикл, два цикли в день.

Впр. 5. Руки - за голову, ноги згинаємо у колінах. Рухаємо тазом вліво (вдих)/вправо (видих).

Впр. 6. Підборіддя - до грудей, долоні - на лобі. Тягнемо праву ногу вгору. Потім - ліву. Десять разів кожну.

Лежачи на животі

 

Впр. 1. «Човник». Кладемо руки вздовж тіла і так тримаємо. Піднімаємо ноги одночасно, не згинаючи, і верхню частину тіла. Затримуємося у цій позиції, скільки витримаємо. Розслабляємося.  Повторюємо тричі.

Впр. 2. Лягаємо животом на м'яч (краще спеціальний «гімнастичний»). Півгодини катаємося на м'ячі на підлозі. Раз на добу.

Впр. 3. Руки - вздовж тіла. По черзі піднімаємо руки, ноги. Робимо, допоки не втомимося.

На черевний подих

 

Робимо вдих, найглибший, скільки можливо. Напружуємо живіт. Тримаємося у цій позиції 12 секунд. Втягуємо живіт, скільки можемо. Максимально видихаємо. Так повторюємо сім разів.

Головне в усіх вправах - вони дають навантаження на зону розташування простати. Таким чином, у ній інтенсифікується кровотік, розвиваються м'язи.

Висновок

 

Для профілактики простатиту не обов'язково виконувати всі перераховані вправи. Виберіть найвідповідніші. Головне - не лінуватися робити їх щодня.

Лікувальна фізкультура здатна запобігти виникненню простатиту, прискорити ремісію, закріпити результат терапії. Але якщо хвороба вже почалася, для її подолання необхідне комплексне лікування. Воно передбачає застосування ліків за схемою, масаж, ЛФК, фізіотерапію, дієту.

 

Джерело: «Men`s Den»

Чоловіча помада для волосся: вибираємо і вчимося використовувати

Чоловічі креми для обличчя та рук

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers