rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Грузії обрали нового голову парламенту

Головою парламенту Грузії став Арчіл Талаквадзе.

Про це повідомляє Sputnik Georgia.

«Парламент Грузії затвердив кандидатуру Арчіла Талаквадзе від правлячої партії «Грузинська мрія - демократична Грузія» на посаді голови законодавчого органу», - йдеться у повідомленні.

За лідера парламентської більшості проголосували 94 із 150 депутатів парламенту одностайно.

Як повідомляється, Талаквадзе став депутатом парламенту за підсумками виборів 2016 року. До цього Талаквадзе два роки обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ Грузії. З 2012 до 2014 рр. Талаквадзе був заступником міністра з виконання покарань. Раніше з 2011 до 2012 років, а також з 2006 до 2007 років Талаквадзе працював в USAID. У 2007-2009 роках він працював в офісі Народного захисника Грузії.

Нагадаємо, у столиці Грузії 20 червня почалися протести - після того, коли депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов проводив засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я, сидячи в кріслі спікера грузинського парламенту.

Багатьох громадян Грузії обурило це, бо перед приїздом у Тбілісі Гаврилов підтвердив, що вважає незворотним визнання Росією як незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії - Абхазії і Південної Осетії.

20 червня протести переросли в сутички протестувальників з поліцією. 21 червня через ці події у відставку подав спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе - задовольнивши одну з вимог мітингувальників.

Зазначимо, що голова владної партії « Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі заявив, що парламентські вибори в Грузії 2020 року пройдуть за пропорційною системою при нульовому виборчому бар'єрі.

Про це повідомляє Радіо Кавказ.

«Вибори в парламент у 2020 році вже пройдуть за пропорційною системою в умовах нульового виборчого бар'єру. Незважаючи на те, що мажоритарна виборча система прийнята в багатьох країнах світу, ми ухвалили рішення відмовитися від неї і перейти на пропорційну систему», - заявив Іванішвілі на спеціальному брифінгу.

За його словами, владна команда у зв'язку з викликами, які стоять перед країною і суспільством, вирішила провести «масштабну реформу виборчого законодавства».

Перехід на пропорційну систему був однією з вимог учасників акції протесту, яка вже декілька днів проходить перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі. Активісти також вимагають відставки глави МВС Грузії Георгія Гахарія та покарання тих поліцейських, які вчинили жорстоку розправу над людьми.

 

Олігарх Плахотнюк пішов з посади глави Демпартії Молдови

Фінляндія стала головою Ради ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers