rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ «Слуга народу» вимагає кримінальної відповідальності для кандидатів-мажоритарників, які незаконно використовують бренд партії

У партії «Слуга народу» вимагають притягнути до кримінальної відповідальності кандидатів у народні депутати, які зареєструвалися у ЦВК, прикриваючись брендом цієї політичної сили.

 

Відповідну заяву представники партії 25 червня подали до Міністерства внутрішніх справ. Заяви також передані до Національної поліції та Генеральної прокуратури.

За словами представника «Слуги народу», адвоката Олександра Качури, наразі у ЦВК зареєстровано майже 100 кандидатів-«клонів». Частина з них вказали місцем своєї роботи юридичні особи з ознаками фіктивності, у назві яких є «Слуга Народу» або «ЗЕ!». Він підкреслив, що використання так званих клонів напередодні виборів має на меті ввести в оману громадян та прямо перешкоджає діяльності партії «Слуга народу». Також Олександр Качура звернув увагу, що зазвичай фейкові організації були зареєстровані за два дні до того, коли відповідні кандидати подали документи у ЦВК.

«У таких діях псевдокандидатів у народні депутати України вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України, а саме - перешкоджання здійсненню виборчого права. Наразі частина кандидатів у народні депутати в одномандатних округах шахрайським шляхом вказали інформацію, що вони нібито працюють в організаціях з назвою «Слуга народу», а саме - благодійних фондах, товариствах з обмеженою відповідальністю чи приватних підприємствах. Це - брудна технологія, розгорнута проти партії «Слуга народу», щоб ввести в оману людей і не дати їм можливості проголосувати за ту політичну силу, за яку вони мають намір голосувати», - заявив Олександр Качура.

«Ця технологія у свідомості пересічних виборців створює неіснуючий зв'язок між партією «Слуга народу» та кандидатами, які насправді не мають жодного стосунку до нашої політичної сили. Суспільна небезпека цього злочину полягає у тому, що має місце посягання на конституційні права громадян, пов'язані з їхнім волевиявленням через вибори», - додав він.

Водночас, деякі кандидати, яких зареєструвала ЦВК, вказали, що вони є членами політичної партії «Слуга народу», що не відповідає дійсності. Юристи політсили вже звернулися до Центрвиборчкому з тим, щоб у бюлетенях ці кандидати не були представлені як члени партії «Слуга народу».

Також кандидати, котрі балотуються від партії «Слуга народу» в мажоритарних округах і мають «клонів», подаватимуть відповідні заяви до правоохоронних органів, а також звертатимуться до НАЗК зі скаргами.

Пресслужба партії «Слуга народу»

 

Хто винен і що робити: море роботи попереду

PortnOFF: Громадськість діє там, де закон безпорадний

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers