rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Незалежна фірма займеться програмою компенсації чиказьким працівникам

 

Незалежна фірма куруватиме програму компенсації працівникам міста Чикаго. Усього йдеться про $100 млн. Про це заявила мер Чикаго Лорі Лайтфут.

Вона закликала олдермена Еда Берка запустити систему, яка «дозріла до боротьби з корупцією».

Понад 12 років тому NBC 5 і Chicago Sun-Times неодноразово розповідали про зловживання при реалізації програми компенсації працівникам. У той час Берк, який уже довгий час очолював міський фінансовий комітет, запевнив: «Я переконаний, що члени фінансового комітету зробили все можливе, щоб розпочалися зміни у цій дуже складній системі».

Новий аудит програми виявив 1300 відкритих справ, 600 з яких уже розглядаються протягом десятиріч, що коштувало платникам податків понад $294 млн.

«Це мало сенс, якщо неможливо уявити кращий шлях», - зазначила Лайтфут. «Люди мають право очікувати, що, коли вони подають законну скаргу про компенсації працівникам, їх буде вирішено вчасно».

Аудит також показав, що персонал підготований неналежним чином, немає досвіду боротьби з шахрайством, а також не працює «гаряча лінія», на яку можна було б повідомляти про порушення.

«Це - не електронний документ, тому наше колосальне завдання - повністю опанувати ситуацію з цією величезною кількістю звинувачень».

Незалежна фірма, Gallagher Bassett, допоможе створити програму, яка, як запевнила Лайтфут, «узгоджується з найкращими практиками в країні».

Вона доручила Gallagher Bassett застосувати нові технології «для прискорення розгляду скарг та контролю за витратами на медичне обслуговування, а також поліпшення перспектив для потерпілих працівників».

 

Чиказькі будинки для людей похилого віку обдурили пацієнтів на $10 млн

 

Деякі чиказькі будинки для людей похилого віку повернуть американському уряду майже $10 млн. Їх звинувачують у шахрайстві з федеральною програмою медичної допомоги людям похилого віку.

Постачальники медикаментів Quality Therapy і Consultation Inc. із Orland Park, та їхній власник Frances Parise нібито співпрацювали з чотирма будинками для людей похилого віку в Чикаго і виставляли федеральні медичні страхові поліси за послуги, які вони ніколи не надавали. Про це йдеться у заяві Північного округу штату Іллінойс.

Зокрема, Lakeshore Healthcare у Rogers Park погодився виплатити $2,7 млн; Balmoral Home у 2055 W. Balmoral Ave. виплатив $1,7 млн; Ridgeview Rehab із Rogers Park - відповідно - $1 млн. Carlton at Lake, Inc., що на 725 W. Montrose Ave., виплатив $3,6 млн.

Компанії нібито подавали неправдиві дані про рівень медичної допомоги пацієнтам, кажуть прокурори. Постачальники також вимагали купувати у них додаткові медикаменти незалежно від потреб пацієнтів.

Після врегулювання конфлікту справу, яка розпочиналася як позов, що стосувався викриття федералами службового недбальства у 2014 році, було закрито, - повідомили прокурори.

Parise погодився виплатити $160 тис. Його усунули від участі у федеральних програмах охорони здоров'я на п'ять років, - повідомили прокурори. У рамках врегулювання конфлікту виявилося, що компанії нібито порушили Закон про неправомірні претензії шляхом завищення цін федеральних страхових медичних компаній.

 

У водопроводі приміських районів Чикаго виявлено підвищений рівень свинцю

 

Деякі райони передмістя University Park можуть знову вживати водопровідну воду в своїх помешканнях, а от вода в інших районах досі має підвищений вміст свинцю. Про це у неділю заявила компанія Aqua Illinois.

Craig Blanchette, президент Aqua Illinois, заявив, що мешканці Arbors в Hickory Creek, Fairway Clubs і Pine Woods Court можуть знову пити водопровідну воду. Також без обмежень можуть пити воду з крану в Governor's State University, що розташований у University Park, і районах на захід від автостради 57, зокрема, у Green Town Township.

Мешканцям рекомендують промивати труби водою не менше, ніж дві хвилини, і лише після того воду можна пити.

Усім іншим мешканцям, які не живуть у перелічених районах, все ще заборонено пити воду з кранів.

«Хоча це - позитивний крок, ми усвідомлюємо незручності для наших клієнтів і залишаємося на місці, співпрацюючи з громадами, щоб мінімізувати вплив (свинцю - ред.), наскільки це можливо», - йдеться у заяві.

Мешканці University Park, деякі райони Monee і Green Garden були проінформовані в суботу про підвищений рівень свинцю у системі водопостачання. Мешканцям постраждалих районів доправлено 6000 упаковок води у пляшках. На цьому допомога не завершиться, - запевняють у компанії.

Aqua Illinois радить мешканцям постраждалих районів не пити водопровідну воду, не готувати суміш для дитячого харчування чи кубики льоду, не готувати їжу на цій воді і не використовувати водопровідну воду для чищення зубів. Водночас, мешканці і далі можуть використовувати воду для купання та інших цілей.

Компанія продовжує працювати над відновленням нормального водопостачання у постраждалих районах і співпрацює з Агентством з питань охорони навколишнього середовища над виявленням джерела свинцю.

Наприкінці минулого тижня компанія заявила, що запроваджуватиме протокол умов експлуатації у цьому районі, промиваючи гідранти. Тим часом мешканці обурені тим, що їм не повідомили про ситуацію раніше. Багато хто хвилюється через те, що протягом тривалого періоду міг споживати воду з підвищеним рівнем свинцю.

«Вони сказали, що не знають, як довго свинець був у воді», - розповів один з мешканців University Park.

Мешканці постраждалих районів можуть зателефонувати за номером 877-987-2782 або відвідати веб-сайт Aqua Illinois, щоб отримати додаткову інформацію.

 

У Чикаго відтепер можна взяти напрокат електричний самокат

 

Після кількох місяців обговорення та планування у Чикаго минулого тижня почали реалізовувати програму обміну електричними самокатами.

У пілотній програмі, яка триватиме до початку осені, буде залучено 10 компаній. Протягом цього часу в місті будуть доступними близько 2500 електричних самокатів, але їхнє використання буде обмежено.

Як і велосипеди Divvy, мешканцям доведеться завантажувати мобільні додатки для використання самокатів. Але, на відміну від програми Divvy, послуги надаватимуть багато компаній. Мешканцям доведеться скористатися відповідним мобільним додатком, щоб використовувати самокат у визначеному для нього місці.

На самокатах можна буде їздити тільки з 5 год. ранку до 22 год. вечора.

Самокати можна буде знайти тільки у заздалегідь визначених місцях. Пристрої будуть «географічно захищені», щоб запобігти їхньому виїзду за межі встановлених параметрів. Компанія сама визначає межі району користування кожним пристроєм.

Скористатися електричними самокатами зможуть мешканці західної та північно-західної частин міста. Межі області - West Irving Park Road на його північному краю, північна гілка річки Чикаго і North Halsted - на сході, South Cicero Avenue - на півдні, а також межі міста у західній частині.

Компанії повинні забрати самокати, якщо вони будуть припарковані у недозволених місцях, а також після 22 год. вечора.

За інформацією міської влади, контактна інформація буде доступна на кожному самокаті. Компанії повинні перемістити скутери, які були незаконно припарковані протягом більше, ніж двох годин. Під час пілотної програми це обмеження діє 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Програма розпочалася минулої суботи і завершиться 15 жовтня. Після цієї дати місто оцінить, скільки коштів програма принесла у міську казну, чи були проблеми, спричинені наявністю електричних самокатів, і чи продовжувати реалізацію програми.

Для отримання додаткової інформації, а також щоб ознайомитися з картами зони обслуговування самокатів, необхідно відвідати інформаційний веб-сайт https://www.chicago.gov/content/dam/city/depts/cdot/Misc/EScooters/22439_37_E-scooter_FAQ_C.pdf .

До речі, нещодавно мер Парижа Анн Ідальго заявила, що в місті заборонять залишати електричні самокати на тротуарах, у парках і садах, а швидкість їхнього пересування обмежать. Прокат самокатів у Парижі запустили рік тому. За цей час у місті стало понад 20 тисяч цих засобів пересування, їх здають в оренду 12 операторів. На думку мера Парижа, ситуація - близька до хаосу, кількість інцидентів за участю самокатів зростає, а їхнє використання нічим не регулюється. Припускають, що через рік у Парижі буде 40 тисяч самокатів.

 

Супер-інтенданта чиказької поліції Eddie Johnson виписали з лікарні

 

Супер-інтенданта поліції Чикаго Eddie Johnson виписали з лікарні у понеділок. Його було госпіталізовано у п'ятницю у зв'язку з появою тромбу в легенях.

Johnson одразу ж зустрівся з керівним складом CPD, - повідомив прес-секретар поліції Чикаго Anthony Guglielmi.

«Особлива подяка дивовижним лікарям і медсестрам за їхню турботу і гостинність. Вдячні всім за добрі побажання та підтримку», - додав Guglielmi.

Джонсон проходив щорічний стрес-тест у медичному центрі Rush University, коли лікарі виявили невеликий згусток крові у легенях.

 

Чиновники попередили про ризики від синьо-зелених водоростей

 

Чиновники Іллінойсу закликають людей, які планують поплавати в озерах і річках, бути обережними у зв'язку з поширенням синьо-зелених водоростей, які можуть стати причиною хвороби або інших проблем зі здоров'ям.

Агентство охорони навколишнього середовища Іллінойсу та департамент із питань охорони здоров'я заявили, що теперішні умови ідеально підходять для росту водоростей.

Швидкий ріст водоростей, відомий як «цвітіння», може виробляти токсичні хімікати, які спричиняють хвороби не тільки у людей, а й у домашніх тварин. У зоні ризику - маленькі діти, люди похилого віку та люди з порушеною імунною системою. Симптоми захворювання: висипання, блювота, діарея і хрипи.

Чиновники кажуть, що люди повинні уникати контакту з водою, що знебарвлюється, має зелені смуги, виглядає, як пролита фарба, або має поверхневі накипи чи зеленуваті краплі під поверхнею.

Натомість, відпочивати біля води, зокрема, йти у походи чи жити у кемпінгах, не заборонено.

Джонас Фішер: «Не варто сподіватися на високі темпи економічного зростання, які були в 1960-1980-х роках»

Водії Іллінойсу купуватимуть пальне в Індіані, – експерти

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers