rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Водії Іллінойсу купуватимуть пальне в Індіані, – експерти

Збільшення податків на бензин у штаті Іллінойс спонукатиме водіїв купувати пальне в Індіані. Аналітики припускають, що підвищення податку на цигарки матиме такі ж наслідки.

Починаючи з 1 липня, податок на бензин в Іллінойсі подвоїться з 19 центів до 38 центів за галон, порівняно з 29 центами за галон - у штаті Індіана.

«Галузь цілодобових автозаправних станцій в Іллінойсі - у списку видів, що зникають», - заявив у коментарі Northwest Indiana Times William Fleischli, виконавчий віце-президент Illinois Petroleum Marketers Association/Illinois Association of Convenience Stores.

З таким твердженням погоджується і Patrick DeHaan, аналітик GasBuddy.com.

«Клієнти автозаправок, що розташовані у штаті, легко зможуть заощадити, їдучи в Індіану. Це, вочевидь, призведе до зменшення проданих галонів в Іллінойсі», - переконаний DeHaan.

Нагадаємо, наступного місяця цигарки коштуватимуть на $1 більше за пачку в Іллінойсі на додаток до $1.98 податку за пачку вже в магазині. Олена Іванова з департаменту охорони здоров'я Чиказької міськради повідомила агентству Associated Press, що податок на цигарки у Чикаго, який уже і так є найвищим у країні, збільшиться до $8,16 за пачку.

Для порівняння, Індіана оподатковує кожну пачку цигарок на 95 центів.

Gus Olympidis, генеральний директор Family Express, вважає, що, незважаючи на те, що податки на цигарки в Індіані значно нижчі, усе може змінитися під час наступної законодавчої сесії. Депутати Індіани знову планують розглянути питання про підвищення податків на цигарки.

Пропозиція підвищити податок на $2 за пачку цього року зазнала невдачі у законодавчому органі Індіани, незважаючи на підтримку мешканців під час опитувань та підтримку Торгово-промислової палати Індіани.

Водночас, Fleischli прогнозує, що підвищення податків на цигарки і газ, разом узяті, будуть руйнівними для бізнесу Іллінойсу.

«Кордони стануть ширшими, і наші клієнти перетинатимуть їх, щоб купити пальне, цигарки та інші допоміжні речі, таким чином оминаючи сплату податків і не створюючи прибутки компаніям», - зауважив він. «Наші обсяги пального знизяться від 2 до 3% на рік протягом приблизно трьох років, після чого почнуть відновлюватися. Внутрішні продажі знизяться від 10 до 12% і можуть ніколи не відновитися».

 

Джонас Фішер: «Не варто сподіватися на високі темпи економічного зростання, які були в 1960-1980-х роках»

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers