rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Росія зібрала біля українського кордону понад 80 тисяч військових, – Генштаб

Росія зібрала біля українського кордону понад 80 тисяч військових, - Генштаб

 

Російська Федерація порушує міжнародні домовленості в сфері безпеки, руйнує європейську систему контролю над озброєнням, порушуючи Віденський документ 2011 року.

Про це заявив начальник Управління верифікації Генштабу ЗСУ Андрій Гудзь під час брифінгу на тему: «Руйнування Російською Федерацією європейської системи контролю над озброєнням», - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загальна кількість особового складу, яку Росія утримує вздовж Державного кордону України, в Донецькій та Луганській областях, а також в Автономній Республіці Крим складає близько 82 тисяч військовослужбовців. Це - активні війська, які раптово нарощують свою численність під час непередбаченої військової діяльності. Незаявлені військові навчання та навчання нижче порогових рівнів складають небезпеку, тому що вони не охоплюють положення Віденського документа 2011 року про заходи довіри та безпеки», - наголосив Гудзь.

Начальник управління також повідомив, що наразі вздовж держкордону України у Ростовській області перебувають понад 25 батальйонних тактичних груп та продовжується активне формування 150-ї мотострілецької дивізії. «Для керівництва військовими угрупованнями, зокрема, 1 та 2 армійськими корпусами, які розгорнуті на території України, функціонує оперативно-тактичний штаб, який розміщується у Новочеркаську, Ростовської області, та входить до складу Південного військового округу. Зазначені військові перебувають поза контролем ОБСЄ та інших безпекових організацій», - підкреслив Гудзь.

Натомість, Україна неухильно дотримується взятих на себе міжнародних зобов'язань, - повідомив представник Генштабу. Зокрема, щорічно, на території України проводиться понад 70 інспекцій та інших заходів у галузі контролю над озброєнням. А починаючи з 2014 року, державами ОБСЄ на запрошення України проведено 34 додаткові інспекції згідно з Віденським документом 2011 року.

 

Новий керівник посольства США прибув в Україну

 

Тимчасовий повірений у справах США Вільям Тейлор, який виконуватиме обов'язки посла, прибув до Києва.

Про це Посольство США в Україні повідомило у Twitter.

«Посольство США в Києві вітає посла Вільяма Тейлора, який повернувся до України як тимчасовий повірений у справах США. Він керуватиме нашою командою в цей час історичних виборів і перехідного періоду», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у диппредставництві, Крістіна Квін, яка керувала посольством як тимчасовий повірений, повернеться до роботи на посаді заступника голови місії.

У посольстві нагадали, що Тейлор був посолом США в Україні з 2006-го до 2009 років, а перед останнім призначенням обіймав посаду виконавчого віцепрезидента Інституту миру США.

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що посол США в Україні Марі Йованович завершує свою роботу в Києві і повертається 20 травня на батьківщину. У Держдепі США зазначили, що посол завершує свій трирічний дипломатичний термін у Києві у 2019 році, як і планувалося.

 

«Антонов» підпише контракт на виробництво 13 літаків для МВС

 

Восени цього року ДП «Антонов» підпише контракт на виробництво 13 літаків Ан-178 для потреб МВС.

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», отримає замовлення на виробництво літаків Ан-178 для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії. Є домовленість про підписання відповідного контракту восени 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, про це у рамках 53-го Paris Air Show 2019 Le Bourget заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Попередньо досягнуто угоди про збирання на ДП «Антонов» 13 машин.

За словами президента підприємства Олександра Донця, йдеться про завершення проектування та сертифікацію транспортного літака Ан-178. Літак повен мати українське, американське та європейське обладнання. За його розрахунками, перший літак може бути виготовлено за два-три роки.

За інформацією пресслужби, гендиректор ДК «Укроборонпром» Павло Букін, своєю чергою, наголосив, що виробництво літаків для внутрішнього споживача, зокрема, ЗСУ, МВС, ДСНС, - це ключова умова відновлення в Україні серійного виробництва.

 

Туристичний потік до Чорнобильської зони за 5 місяців зріс майже на 40%

 

Туристичний потік у зоні відчуження ЧАЕС у період із січня до травня 2019 року зріс на 37,33%, якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, водночас, це збільшення не пов'язане з виходом серіалу «Чорнобиль».

Це випливає з даних Державного агентства з управління зоною відчуження, наданих Укрінформу.

За даними ДАЗВ, загалом, за п'ять місяців 2019 року зону офіційно відвідали 35,662 тис. осіб, тоді як торік у січні-травні тут побували 22,350 тис. туристів.

За 18 днів червня 2019 року до зони приїхали 7083 особи (для порівняння, за весь 2014 рік кількість відвідувачів становила 8404 особи).

Збільшення туристичного попиту відбувається планомірно впродовж усього поточного року: у січні 2019 року зафіксовано 2662 відвідувачі проти 1150 - у січні 2018 року, у лютому - 2812 осіб проти 1518 осіб роком раніше, у березні - 6095 проти 3827, у квітні - 11502 проти 6667, у травні - 12591 проти 9188 осіб.

Як повідомлялося у ЗМІ раніше, ДАЗВ не фіксує різкого збільшення відвідуваності зони відчуження, попри заяви туроператорів про різкий приріст туристичного потоку після виходу серіалу «Чорнобиль» від компанії HBO.

За 2018 рік зону відчуження відвідали 71,862 тис. осіб, у 2017-му - 49,758 тис. осіб.

 

У Києві цьогоріч оголосили у розшук 111 «аліментників»

 

У Києві з початку цього року 111 боржників із виплати аліментів оголошено в розшук.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко.

«З початку року 111 боржників з аліментів оголошено в розшук, загалом, у столиці в розшуку перебувають майже 700 боржників. Із 2018 року до органів правопорядку державні виконавці столиці скерували близько 2 тисяч подань про оголошення боржників у розшук. У понад 3 тисячах виконавчих проваджень ускладнена робота державних виконавців, оскільки боржники дотримуються аморального способу життя та не мають жодного майна», - зазначив Куценко.

Водночас, він наголосив, що з початку року державні виконавці столиці стягнули більше, ніж 170 мільйонів гривень аліментів на користь 12 283 дітей.

«Нині на виконанні в органах ДВС столиці перебуває майже 22 тисячі виконавчих проваджень», - зауважив Куценко.

 

Майстрині Тернопільщини вишивають сорочку для Балуха

 

Title  

Майстерня з вишивання сорочки для українського політв'язня, кримчанина Володимира Балуха, запрацювала у Борщівському краєзнавчому музеї на Тернопільщині.

Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

«У Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музеї запрацювала жива майстерня з вишивання сорочки для українського політв'язня, кримчанина Володимира Балуха. Ініціатор проекту - громадська організація «Гільдія народних умільців « Перлина», яка співпрацює з музеєм», - йдеться у повідомленні.

Благословили майстринь на добру справу, освятили полотно та нитки для вишиванки священники різних конфесій.

За словами завідувачки методичного сектора музею Наталії Николин, відшиватимуть візерунки з борщівської давньої сорочки 1930-х років з колекції музею.

Ця вишиванка належала активістові, патріоту, уродженцеві краю Степану Фещуку.

26 червня сорочку перевезуть до Києва, щоб передати волонтерам, які перешлють її родині в'язня.

Раніше Балух писав у листі активістці Тетяні Лазді, який вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook, що в керченської колонії у нього відібрали речі, зокрема, вишиванку.

Володимир Балух - український громадський активіст, фермер, після 2014 року залишився громадянином України, відмовившись від російського громадянства. У серпні 2017 року Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму.

 

Забруднення Росі: вміст хімікатів у криницях досі у 20 разів перевищує норму

 

Станом на п'ятницю у криницях та водогоні села Збаржівка (Вінницька область), поблизу якого під час ДТП в річку Рось потрапили гербіциди, вміст препарату «Тарга супер» перевищував норму у 20 разів.

Населення забезпечили привозною питною водою, - повідомляє у вівторок сайт Вінницької ОДА.

«Станом на п'ятницю показник хімікатів у воді в криницях села Збаржівка та водогоні перевищував норму у понад 20 разів. Сьогодні взято нові проби води, і протягом дня будуть свіжі результати», - цитує відомство начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорія Сидорука.

Згідно з повідомленням, для забезпечення місцевих мешканців питною водою належної якості організовано довіз із Вінниці бутильованої води в кількості 1,5 т. Також закуплено велику ємність для питної води об'ємом 2 т, аби щоденно довозити у село воду належної якості.

У водоймах вище та нижче за течією від місця аварії перевищень вмісту гербіцидів «Тарга супер» не виявлено.

Як повідомлялося, 9 червня біля села Збаржівка, Погребищенського району, Вінницької області, вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter, що перевозив засоби захисту рослин, перекинувся на березі притоки річки Рось та загорівся. У результаті - близько 800 літрів хімікатів потрапило у ставок з подальшим витоком до річки Рось.

Із 12 пестицидів, які були виявлені на місці події, 8 - гербіциди, 3 - фунгіциди, 1 регулятор росту рослин. Усі препарати належать до 3-го класу токсичності.

12 червня повідомлялося, що у криницях Збаржівки залишкової кількості отрутохімікатів не виявлено, а в місці виливу хімікатів під час ДТП виявлено перевищення допустимого вмісту гербіцидів у 200-600 разів.

Лінія фронту: у вівторок окупанти п’ять разів порушили «тишу»

Лінія фронту: окупанти обстріляли з гранатометів три населені пункти на Донбасі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers