rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ І знову ЗНО

В Україні знову проведено зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) - наймасовіший екзамен для тих, хто хоче вступати до вищого навчального закладу.

 

Кожен виш мріє, щоб вступники до його лав мати якнайвищі бали ЗНО.

Предметом гордості для ректорів, деканів, завідувачів кафедр є те, що серед студентів, котрі вступили до їхніх вишів, є такі, які мають під 200 балів ЗНО.

Якщо ж хтось має 200 балів, то радості викладачів немає меж. Відчуваю це по своїх студентах. Уже третій рік поспіль ми набираємо першокурсників, серед яких уже чимало володарів оцінки 200. І вчити таких підготованих - задоволення.

Понад 354 тис. вступників зареєструвалися на так зване ЗНО в магістратуру, найбільше тестування пройшли у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Дніпрі.

За даними УЦОЯО, цього року учасники ЗНО частіше, ніж минулого року, вибирали математику, історію та англійську, тоді як попит на хімію серед абітурієнтів ще більше впав.

Експертна комісія Українського Центру оцінювання якості освіти для різних тестів встановила різні пороги «склав-не склав».

Поріг тесту ЗНО з фізики склав 13 тестових балів. Кількість учасників ЗНО, які не склали тест із фізики, складає 3204 особи, що дорівнює 15% від загальної кількості учасників тестування. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання комісії.

Деякі випускники реагують на невдачі надто гостро.

Скажімо, в м. Суми 17-річний юнак, не здавши ЗНО, у відчаї вистрибнув з 5 поверху.

Поріг тесту ЗНО з української мови склав 23 тестові бали. ЗНО з української мови та літератури не склали понад 50 тис. осіб.

 Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з української мови і літератури, складає 53 613 осіб, що дорівнює 16% від загальної кількості учасників тестування.

Відповідне рішення комісії було ухвалено під час засідання, що відбулось у Міністерстві освіти і науки.

Поріг тесту ЗНО з математики склав 11 тестових балів.

  Title

Біологія є більш складним предметом, тому в ЗНО з біології взяли участь понад 76 тисяч випускників.

Є одна не дуже приємна особливість цьогорічного ЗНО: мало хто вибирав хімію. А це ж - одна з природничих наук, що визначає науково-технічний прогрес. Чому ж це недооцінюють українські випускники, неохоче вибираючи таку важливу науку на ЗНО?

А ось історію вчити легше. Тому аж 222 тис. претендентів складали ЗНО з цього предмета.

При цьому 441 особу не допустили до складання.

Цінується й іноземна мова. Так, тестування з іноземної мови проходитимуть 74,68% учасників ЗНО.

Предмети вибирають парами. Так, разом з українською мовою 62486 осіб здаватимуть географію, а з історією України найчастіше вибирають англійську - 58752.

Вкотре потішили львівські школярі. Аж 19 випускників місцевих шкіл здали ЗНО на максимальні 200 балів із двохсот можливих.

13 з них отримали максимальний бал з математики, 4 - з української мови, 2 - з фізики. Минулорічні показники перевершено.

Уже 9 років столиця Галичини посідає перші місця в цілій Україні за результатами ЗНО.

Начальник управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик радісно прокоментувала: «Ми ще очікуємо результати з іноземних мов, біології, хімії, географії та історії. Сподіваємось, що в нас будуть гарні результати, і Львів знову буде найкращим в Україні.

У рамках реалізації програми підтримки обдарованої молоді ті абітурієнти, які отримали 200 балів, зможуть отримати 5 000 гривень, 400-сотники - 10 000 гривень, ті, хто набере 600 балів з трьох предметів відповідно, отримають міську премію у розмірі 20 000 гривень».

Ось так львівські освітяни преміюють розумних учнів!

Причому, цього року один випускник двічі зумів отримати найвищі оцінки. Отже, з математики і фізики разом має неймовірні 400 балів!

Не мине і місяця, як у виші потягнуться випускники, тримаючи в руках сертифікати з результатами ЗНО. І то є не простий папірець.

Це буде кількісна оцінка сукупного українського інтелекту у віковому зрізі 17-18 років.

Українці від природи розумні. І наша молодь щорічно це доводить, здаючи ЗНО, а потім сідаючи за університетські та інститутські парти.

Побажаємо учасникам ЗНО, щоб результати оцінювання допомогли юним українцям реалізувати їхні мрії та почати оволодівати професіями, потрібними Україні.

Чекаємо вас в аудиторіях 1 вересня!

Від Саакашвілі знову чекали дива. Що ж завадило?

РФ остаточно втратила можливість повернути Україну в імперію, – Волкер

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers