rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ЛЕГКА АТЛЕТИКА

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Стрибун у висоту Богдан Бондаренко переміг на етапі «Діамантової ліги»

Title  
 Фото uaf.org.ua 

У Римі 6 червня відбувся четвертий етап легкоатлетичної «Діамантової ліги». Українець Богдан Бондаренко переміг у стрибках у висоту. 

Як повідомляє uaf.org.ua, Богдан Бондаренко здобув першу за три роки перемогу на великих змаганнях. Наш стрибун посів перше місце в Римі з кращим результатом сезону в світі - 231 см. На 3 см відстали від українця головні конкуренти - Майд Еддін Газаль з Єгипту та білорус Максим Недосєков.

Ще один наш стрибун у висоту, випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Андрій Проценко завершив змагання на сьомому місці, подолавши висоту 222 см.

В стрибках у довжину українка Марина Бех-Романчук посіла п'яте місце з результатом 6.64 м. А перемогла в цьому виді німкеня Малайка Міхамбо - 7.07 м.

На дистанції 400 м з бар'єрами ще одна українка Анна Рижикова фінішувала шостою з часом 55.64 с. Вона суттєво відстала від переможниці забігу Делайли Мухаммад зі США - 53.67 с.

Додамо, що наступний, п'ятий етап «Діамантової ліги - 2019» відбудеться 13 червня в столиці Норвегії Осло.

ТЕНІС

 

Андрій Медведєв з перемоги стартував на тенісному «Турнірі легенд» у Парижі

Український тенісист Андрій Медведєв у парі з Хуаном Карлосом Ферреро здобув перемогу в своєму стартовому матчі на «Турнірі легенд», який проходить в Парижі у рамках Відкритого чемпіонату Франції Roland Garros-2019.

Як повідомляє btu.org.ua, поєдинок Андрій Медведєв (Україна) / Хуан Карлос Ферреро (Іспанія) - Джеймс Блейк (США) / Марк Філіппуссіс (Австралія) в групі А категорії до 45 років закінчився з рахунком 6:2, 7:5.

Загалом два сети звітного протистояння тривали 1 годину та 4 хвилини, упродовж яких Медведєв і Ферреро реалізували три брейкпоінти з семи, а їх суперники не скористалися жодним шансом на брейк за весь матч.

Додамо, що другий матч українсько-іспанський дует зіграє проти французів Ніколя Ескюде і Арно Клемана, які в стартовому матчі програли Блейку і Філіппуссісу в двох сетах.

БОРОТЬБА

 

Українки здобули три «бронзи» юніорського Євро-2019 в Іспанії

На юніорській першості Європи-2019 зі спортивної боротьби в Понтеведре (Іспанія) перші комплекти нагород розіграли дівчата.

На п'єдестал континентальної першості вдалося піднятися українкам Марії Винник, яка стала бронзовим призером у ваговій категорії до 50 кг, вигравши у «малому» фіналі за третє місце у Зехри Демірхан з Туреччини (12:0), Вероніці Рябоволовій (59 кг) - після перемоги над росіянкою Ксенією Міхнєвою (4:3), та Крістіні Малявкі (68 кг), яка поборола іспанку Марту Наварро (13:5). Про це повідомляє ukrinform.ua.

Додамо, що срібним призером юніорської першості Європи-2019 з греко-римської боротьби став представник Київщини Віталій Андрійович (82 кг).

ФУТБОЛ

 

Збірна України з футболу у грі відбору Євро-2020 декласувала Сербію

Національна збірна України за шаленої підтримки вболівальників на новому газоні «Арени Львів» у столиці Галичини в матчі відбірного турніру на чемпіонат Європи 2020 року з рахунком 5:0 розгромила команду Сербії - свого прямого конкурента в боротьбі за путівку на континентальний форум.

Футбол. Чоловіки. Чемпіонат Євро-2020.

Відбірний турнір. Матч третього туру

Україна - Сербія - 5:0 (2:0)

7 червня. Початок - 21:45. Львів. «Арена Львів».

Арбітр - Матеу Лаос (Іспанія).

Україна: Андрій П'ятов - Олександр Караваєв, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віталій Миколенко, Тарас Степаненко (Володимир Шепелєв 71), Руслан Маліновський, Олександр Зінченко, Віктор Циганков, Євген Коноплянка (Віктор Коваленко 76), Роман Яремчук (Артем Кравець 67).

Головний тренер - Андрій Шевченко.

Сербія: Марко Дмітровіч - Міят Гачіновіч, Урош Спаїч, Нікола Міленковіч, Александар Коларов, Філіп Костіч, Неманья Максімовіч, Адам Льяїч (Любомір Фейса 59), Душан Тадіч, Александар Прійовіч (Александар Мітровіч 53), Лука Йовіч (Дарко Лазовіч 71).

Головний тренер - Младен Крстаїч.

Голи: Віктор Циганков 27, Віктор Циганков 29, Євген Коноплянка 49, Роман Яремчук 59, Євген Коноплянка 75.

Попередження: Нікола Міленковіч 22, Урош Спаїч 32.

Суперники зустрічалися на переповненій Арені Львів. «Культурна столиця» підтвердила свою фартовість - збірна ніколи там не програвала, а того разу провела один з найкращих матчів в історії, пише football24.ua.

«Синьо-жовті» прекрасно розпочали відбір до Євро-2020 - 4 очки та лідерство у групі після двох стартових виїзних матчів з Португалією та Люксембургом. Сербія провела лише один поєдинок кваліфікації, розписавши нічию з португальцями. Домашня поразка від балканців стала б катастрофою для України, нічия - не надто приємним підсумком, тому надії були виключно на перемогу.

Андрій Шевченко виставив максимально прогнозований склад - Андрія Ярмоленка та Марлоса справа в атаці замінив Віктор Циганков. Младен Крстаїч, у свою чергу, дещо здивував, обравши схему 3-5-2. Сербські ЗМІ ще вдень прогнозували такий обережний варіант своєї збірної, однак появи Александара Прійовіча в атаці не чекав ніхто - він замінив тезку Мітровіча, який зазнав пошкодження в останній момент.

Збірна України з перших хвилин заволоділа ініціативою - тотальний контроль м'яча (70% на 30%) та високий пресинг. Суперники буквально не могли вийти з власної половини поля, а їхні атаки обривалися на другій передачі вперед. Ударний старт «синьо-жовтих» приніс два негострі постріли Олександра Зінченка. Найкращий момент виник після контратаки - чемпіон Англії розігнав, а Віктор Циганков неточно пробив.

Сербія відповіла реактивними випадами лівим флангом. Активність Філіпа Костіча призвела до двох шансів Александара Прійовіча. Спершу форвард пробив повз ворота, а через декілька хвилин не дістався до подачі Костіча на дальній стійці - завадив Віталій Миколенко. Гості вирівняли гру та навіть перехопили ініціативу. Україна у середині першого тайму на деякий час мусила забути про атаку.

Однак потім вистрелила неймовірною 5-хвилинкою! Євген Коноплянка одним з фірмових ударів завершив контрвипад - голкіпер впорався, а Роман Яремчук погано добив. Тоді настав час Віктора Циганкова. Хороша атака правим флангом за участю Руслана Маліновського та Олександра Караваєва - і вінгер «Динамо» результативно замикає простріл партнера по флангу.

Збірній України довелося витратити лише дві хвилини, щоб подвоїти перевагу. Роман Яремчук видряпав м'яч у центрі поля та віддав на Віктора Циганкова. Той бахнув з-за меж штрафного майданчика в дальній кут - дубль і 2:0! Незабаром юний лідер «Динамо» міг оформити хет-трик, коли розстрілював воротаря з гострого кута, але зіграв занадто прямолінійно.

Господарі продовжували впевнено вести гру. Вони регулярно виходили на ударну позицію - Руслан Маліновський навіть влучив у руку Александару Коларову, але арбітр справедливо не поставив пенальті. Головним досягненням України в першій половині зустрічі можна вважати майже повну нейтралізацію суперника - лише Філіп Костіч змусив нас трішки понервувати.

Вже на 40-й секунді другого тайму рахунок став розгромним! Руслан Маліновський протягнув м'яч 30 метрів і відкинув вліво на Коноплянку - Євген у коронному стилі трішки змістився в центр і розкішно влучив під дальню стійку. Це була енна подібна спроба вінгера Шальке, але серби жодних висновків не зробили та отримали заслужене покарання. Коно відразу міг записати собі в актив ще й асист, однак його передачу дивом не реалізував Віктор Циганков.

Наприкінці години ігрового часу «синьо-жовті» взагалі знищили суперника, забивши вчетверте. Швидка зміна вектору атаки, м'яч з лівого флангу в декілька передач дістався до Олександра Караваєва, а той прострілив у центр штрафного майданчика. На пас відгукнувся Роман Яремчук - форвард забив дебютний гол за збірну України влучним ударом у «шістку». 4:0 на табло та фантастика на трибунах після такого!

Свято продовжилося - влетів і п'ятий гол у ворота сербів! Відібрали у центрі поля, Руслан Маліновський розрізним пасом підключив Євгена Коноплянку, після чого «King Kono» вдруге провернув улюблений трюк і оформив дубль звичним ударом під дальню стійку. Гості виглядали повністю деморалізованими. Підопічні Андрія Шевченка не дали навіть найменшого шансу на гол престижу, контролюючи кожен клаптик поля.

 

Збірна України на «Арені Львів» обіграла Люксембург

 Національна футбольна збірна України на полі стадіону «Арена Львів» 10 червня, в межах відбірного турніру до чемпіонату Європи 2020 року завдяки голу вихованця львівського футболу Романа Яремчука з рахунком 1:0 обіграла команду Люксембурга.

Футбол. Чоловіки. Чемпіонат Європи-2020.

Кваліфікація

Матч 4-го туру групи В

Україна - Люксембург - 1:0 (1:0).

10 червня. Початок - 21:45. Львів. «Арена Львів».

Арбітр - Петер Краловец.

Асистенти арбітра: Мілан Штрба, Ерік Вайсс.

Четвертий суддя - Міхал Отченаш (усі - Словаччина).

Україна: Андрій П'ятов - Олександр Караваєв, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Віталій Миколенко, Тарас Степаненко, Руслан Маліновський, Віктор Циганков (Едуард Соболь 88), Олександр Зінченко, Євген Коноплянка (Віктор Коваленко 80), Роман Яремчук.

Люксембург: Антоні Моріс - Лорен Янс, Максім Шано, Крістофер Мартінс, Ларс Жерсон, Марвін Мартінс, Олівер Тілль (Дейв Тюрпель 77), Баррейру Мартінс, Вінсент Тілль, Жерсон Родрігес, Даніель да Мота (Стефано Бенси 52).

Гол: Роман Яремчук 6.

Попередження: Віталій Миколенко 56, Олександр Караваєв 67, Олександр Зінченко 81 - Олівер Тілль 29, Даніель да Мота 30, Жерсон Родрігес 51, Вінсент Тілль 90+4.

Національна збірна знову виграла у фартовому Львові - з розкішною підтримкою трибун. У п'ятницю підопічні Андрія Шевченка в прекрасному стилі розбили Сербію, а тепер обіграли Люксембург, зробивши важливий крок до Євро-2020, пише football24.ua.

У гостьовому поєдинку з Люксембургом нам допомогла удача - підопічні Андрія Шевченка вирвали перемогу в компенсований час завдяки автоголу. Цього разу збірна України мусила уникнути недооцінки суперника.

Вже до 5-ї хвилини українці двічі небезпечно атакували штрафний майданчик гостей - в обох випадках у центрі уваги був Євген Коноплянка. Тиск на ворота Люксембургу дуже швидко дав результат. На 6-й хвилині після розіграшу кутового Руслан Маліновський класно подав у карну зону, а Роман Яремчук виграв верхову боротьбу та переправив м'яч у сітку! Гол у другому матчі поспіль!

Незабаром «синьо-жовті» могли й подвоїти перевагу, коли Коноплянка виконав точний навіс з кутового на голову Тарасу Степаненку - лідер «Шахтаря» влучив у поперечину. Аналогічний кутовий з іншого флангу завершився ударом Тараса за кілька сантиметрів над воротами. Між цими епізодами Олександр Зінченко випадково вирвався на побачення з голкіпером, але не зумів його переграти.

Люксембург відповів також гостро. Баррейро Мартінс і Жерсон Родрігес в дотик били після прострілів з правого флангу - м'яч щоразу розминався зі стійкою з зовнішньої сторони. Гості докладали зусиль та організували пару непоганих атак. Капітан «левів» Лорен Янс декілька разів розрізав правий фланг нашої оборони, але в завершенні йому не щастило: або влучність підводила, або П'ятов рятував.

Ініціатива все одно була на боці України. Головним творцем моментів у першому таймі виступав Євген Коноплянка, який не соромився впевнено протягувати м'яч повз суперників. Це приносило гостроту. В одному з епізодів Коно перехопив передачу на чужій половині поля та заробив стандарт. Руслан Маліновський розрядив гармату під поперечину - знову потягнув воротар.

Перед перервою Люксембург відквитав один гол зусиллями Крістофера Мартінса, який точним ударом головою направив м'яч у дальній кут наших воріт. На щастя, лайнсмен зафіксував у нього офсайд. Рішення арбітра досить суперечливе, можливо, там і не було положення поза грою. У будь-якому разі Україна пішла на відпочинок з перевагою в рахунку.

Друга половина зустрічі розпочалася з моменту Віктора Циганкова - діагональний рейд з флангу до штрафного майданчика та удар по центру воріт Люксембургу. За кілька хвилин по тому Роман Яремчук міг оформляти дубль, але не скористався класним закиданням з глибини від Віталія Миколенка. А потім герой зустрічі бездарним ударом зажував реактивну контратаку.

Гості знову гостро огризнулися. Венсан Тілль зі штрафного пробив точно в «шістку» - Андрій Пятов в ефектному стрибку перевів сферу на кутовий. Жерсон Родрігес в стилі Коноплянки змістився справа в центр і пробив у площину. Наш голкіпер грамотно вибрав позицію, без проблем забравши м'яч до рук.

Коно спробував показати, як це робиться, але і його удар відбив воротар. Потім Євген вже подавав - знову на Степаненка, знову Тарасу трішки не вистачило. Чергова контратака завершилася не так, як хотілося, адже Олександр Зінченко у завершальній фазі просто штовхнув м'яч у воротаря.

Кінцівка зустрічі була напруженою, Андрію П'ятову ще не раз доводилося вступати у гру. Все ж до фінального свистка рахунок не змінився - Україна перемогла 1:0. «Синьо-жовті» набрали 10 очок і залишилися лідером групи В. Відрив від конкурентів складає вже 6 пунктів. Люксембург зберіг за собою другу сходинку - 4 бали.

Олександр Гвоздик, чемпіон світу WBC: «Намагався не злити Усика під час спарингів»

Трофей повернувся додому

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers