rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Toyota Supra нарешті стане електричною

Toyota Supra нарешті стане електричною

 

Незважаючи на те, що відроджене спортивне купе японської марки дебютувало зовсім недавно, багато хто вже подейкує про заміну автомобіля у модельному ряду марки.

Як передає портал Japanese Nostalgic Car з посиланням на головного інженера проекту Toyota Supra A90 Тетсуя Тада, нове покоління Supra може отримати кардинальні зміни. Топ-менеджер припускає, що модель наступного покоління стане електрокаром або навіть безпілотним автомобілем.

Інженери Toyota вже почали роботу над новинкою і навіть дали їй заводський індекс A100. Наразі навіть сам інженер не знає, хто буде займатися новим проектом, адже пан Тада хоче піти на заслужений відпочинок.

Варто зазначити, що світовий автомобільний ринок наразі рухається у бік розробки електрокарів і автономних машин. У зв'язку з цим більшість автовиробників змушені крокувати у ногу з часом і обладнати свої моделі екологічно чистішими силовими пристроями.

 

У Fiat Chrysler Automobiles передумали об'єднуватись з Renault

 

Fiat Chrysler Automobiles оголосила, що відкликає свою пропозицію про злиття з Renault. У прес-релізі італо-американського концерну йдеться про те, що керівництво, «як і раніше, твердо переконане у переконливій, обґрунтованій пропозиції, яка була широко оцінена з моменту надходження, структура і терміни якої були ретельно збалансовані, щоб забезпечити суттєві переваги для всіх сторін. Однак стало ясно, що політичні умови у Франції наразі не підходять для такої успішної комбінації».

Точний характер цих політичних умов - незрозумілий, але є цікавий факт. Незадовго до оголошення FCA Renault випустила коротку заяву про те, що її рада директорів «не змогла прийняти рішення через прохання представників французької держави відкласти голосування до наступних зборів». Причини такого відтермінування - невідомі, але у своєму оголошенні Renault повідомила, що її рада директорів продовжить розглядати пропозицію FCA.

Таким чином, здається, що цей досить раптовий розрив є одностороннім. Ситуація навколо FCA-Renault змусила багатьох замислитися, особливо після того, коли Renault працювала над потенційним злиттям з Nissan і Mitsubishi. Чутки про з'єднання з FCA спливли ще у березні. Вважається, що останнє речення про об'єднання FCA/Renault не включало Nissan або Mitsubishi, хоча в своєму прес-релізі FCA дякує двом автовиробникам за «конструктивну участь у всіх аспектах пропозиції FCA».

Це, звичайно, не вперше, коли переговори із злиття FCA зриваються. Впродовж останніх років виникли потенційні угоди із численними китайськими автовиробниками, не кажучи вже про чутки стосовно партнерства з Hyundai.

 

Land Rover жорстко протестували на прохідність

 

Британський автовиробник опублікував фільм з новим Land Rover Defender, який демонструє чудеса прохідності на бездоріжжі в Африці. Позашляховик новітнього покоління успішно завершив тестування у кенійському заповіднику, де його перевіряли на міцність і витривалість в екстремальних умовах.

  Title

«Дефендер» вирішили максимально випробувати в умовах дикої місцевості: на ньому ганялися за левами, перевозили вантажі на пересіченому рельєфі і форсували річки. Фахівці Land Rover доопрацювали тестовий екземпляр позашляховика: повітрозабірники силової установки встановили на даху.

Автомобіль успішно подолав у Кенії люте бездоріжжя - від розмитих річкових берегів до лісистої місцевості з глибокими ярами. Машина витримала круті підйоми скелястими схилами, а також зуміла подолати глибокі колії у болотистій місцевості. Нагадаємо, що до офіційної прем'єри Land Rover Defender нової генерації залишилося три місяці. Дебют позашляховика відбудеться на початку цієї осені на одній з міжнародних автомобільних виставок.

 

Toyota випустить 10 нових електричних моделей

 

Title  

Свої новинки автовиробник з Японії має намір випустити практично в усіх класах електромобілів. Внутрішній ринок збуту повинен поповнитися двомісними міськими електрокарами. Крім цього, в Японії будуть продаватися машини на трьох і двох колесах.

Ринки інших країн будуть поповнюватися транспортними засобами, виготовленими на платформі e-TNGA. На базі цієї платформи планується створити компактний кросовер. Роботи проводитимуться спільно з іншим японським автовиробником - компанією Suzuki.

Ще один японський автогігант, концерн Subaru, стане партнером Toyota при створенні кросовера середнього розміру. Планується також залучити концерн Subaru до співпраці при розробках електричних машин в інших класах і модифікаціях. Спільна робота двох компаній повинна бути довготерміновою і перспективною. Ще один японський бренд, Daihatsu, стане партнером у декількох інших потенційних проектах Toyota.

Новим напрямком для роботи і наступних інвестицій стане створення акумуляторних батарей підвищеної ємності. Саме вони необхідні для майбутніх електрокарів Toyota.

 

В ZF винайшли зовнішню подушку безпеки

 

Вперше прототип зовнішньої подушки безпеки компанія ZF показала у листопаді минулого року. Відтоді фірма продовжує вдосконалювати нову технологію.

 Title 

Цього разу в мережі було опубліковано відео з випробувань засобу безпеки, на якому продемонстрована робота бічної подушки. За розрахунками компанії, така подушка зможе знизити на 40% тяжкість травм пасажирів. Система безпеки спрацьовує за частки секунди після того, коли сенсорні системи автомобіля повідомлять, що зіткнення неминуче.

Однак, у демонстрації роботи подушки безпеки є один нюанс - замість справжнього автомобіля, який на повній швидкості врізається у бічну частину машини з новою системою безпеки, виробник використовував лише макет авто.

 

Volkswagen розробляє мережу електрозаправок в Європі

 

Title  

Перехід на електричні автомобілі не може відбутися одразу. У Volkswagen обіцяють зробити все можливе, щоби спростити життя власникам електричних транспортних засобів.

VW Group оголосила, що до 2025 року зобов'язується встановити на території всієї Європи 36 тисяч пунктів зарядки. 11 тисяч з них будуть розроблені суто під брендом Volkswagen і встановлені на заводах марки, а також приблизно у 3000 дилерських центрах у великих містах.

Загалом, VW Group інвестує в програму близько 250 мільйонів євро. На своїх заводах Volkswagen встановить близько 4000 тисяч зарядних пунктів для співробітників, але багато з цих пунктів також будуть доступними всім громадянам. Близько 400 станцій швидкої зарядки і 2400 звичайних також будуть розміщені вздовж основних маршрутів і автомагістралей усієї Європи.

Решта будуть встановлені в основних районах великих міст. Наприклад, наприкінці червня у Вольфсбурзі будуть відкриті 28 таких пунктів. Водночас, за оцінками компанії, близько 70% усіх зарядних операцій у майбутньому будуть здійснюватися вдома або на роботі, тому компанія також націлена на розробку спеціальних настінних зарядних блоків. Крім того, спільно з іншими мережами вона планує запропонувати доступ клієнтам до більш, ніж 100 000 пунктів зарядки у всій Європі.

 

Авторинок Японії продовжує зростати

 

Авторинок Японії минулого місяця виріс на 5,2% і склав 212 636 автомобілів. У статистику не потрапили міні-кари з номінальним об'ємом двигуна до 660 куб. см. Як повідомляє агентство «Автостат» з посиланням на Японську асоціацію автодилерів (JADA), за перших п'ять місяців поточного року обсяг продажів в Японії не змінився порівняно з торішнім звітним періодом і склав 1 248 246 автомашин.

Абсолютним лідером із продажу в травні, як і раніше, є Toyota, що зуміла продати 103 192 своїх моделей і додати 14,9% порівняно з минулим роком.

На другому місці розташувалася Honda з результатом 28 905 машин (+ 11,9%), а на третьому - Nissan з показником 20 523 автомобілі (-15,7%).

 

На вулицях Австрії з'явилася «АЗС на колесах» для електрокарів

 

Австрійський автомобільний клуб ОAMTC розробив для своїх членів «мобільний павербанк», за допомогою якого на вулиці можна підзарядити розряджений електроавтомобіль.

  Title

Про це повідомляється на сторінці ОAMTC у Facebook.

«Наш «мобільний Powerbank» для електричних автомобілів успішно пройшов перше практичне випробування. Вже за 20 хвилин електричний Mercedes отримав достатньо заряду, щоб дістатися до найближчої станції заряджання», - йдеться у повідомленні.

Також опубліковано фото «мобільного павербанку», який виглядає, як звичайний автомобіль, що возить за собою невеликий причіп, де, вочевидь, і розміщені літієві батареї для заряджання.

Очікується, що в такий спосіб буде вирішуватися проблема з розрядженими електрокарами, водій яких не розрахував заряд і зупинився посеред дороги. До цього єдиним способом було буксирування/евакуація електромобіля до найближчої станції заряджання.

 

Маск пообіцяв встановити зарядні станції для Tesla у Казахстані

 

Генеральний директор Tesla Ілон Маск анонсував цього року будівництво зарядних станцій Supercharger і сервісних центрів у Казахстані.

Про це повідомляє Electrek.

«Supercharger і сервісні центри для Tesla приїдуть у Казахстан цього року», - написав Маск у Twitter.

Видання зазначає, що Казахстан - досить маленький автомобільний ринок, особливо для автомобілів класу «люкс».

Враховуючи кількість населення - близько 18 млн осіб, і ВВП на душу населення $8762, - не так багато людей можуть придбати нові автомобілі.

Проте, пишуть журналісти, авторинок у Казахстані швидко збільшується - продажі зросли на 25% минулого року і перевищили 52 000 автомобілів.

Зазначається, що в країні вже є кілька автомобілів Tesla, що були імпортовані безпосередньо власниками. Але йдеться, скоріше, не про казахстанський ринок, а про створення станцій Supercharger у країні, яка з'єднує Азію та Європу. Це може бути популярний маршрут для людей, які намагаються подорожувати світом на власних авто.

FCA і Renault – тепер єдина компанія

Український автовиробник приголомшив усіх своєю грізною новинкою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers