rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Що корисне діабетику – не завжди корисне людині з хворими нирками…

Щоденний раціон впливає не лише на рівень цукру в крові, а й на кількість «відходів» та рідин, які виводяться з організму.

 

Title  
 Хворим ниркам важко виводити калій з організму,
тож його рівень підвищується, і цей елемент
накопичується у крові, що може призвести до
неправильної роботи серця або навіть смерті.
Але природа зіграла із нами злий жарт: калій
міститься практично у всій городині…
Фото з архіву «ВЗ»
 

Хворим ниркам важко виводити калій з організму, тож його рівень підвищується, і цей елемент накопичується у крові, що може призвести до неправильної роботи серця або навіть смерті. Але природа зіграла з нами злий жарт: калій міститься практично в усій городині...

Якщо страждаєте від захворювання нирок, що розвинулося на тлі діабету, те, що ви їсте, має велике значення. Ще більше, ніж аби ви «просто хворіли на діабет». Щоденний раціон впливає не лише на рівень цукру у крові, а й на кількість «відходів» та рідин, яку повинні опрацювати і вивести з організму ваші нирки. Портал Livestrong.com дає кілька дієвих порад, як уберегти цю уразливу «парочку» від зайвих перевантажень.

Вибирайте овочі і фрукти з низьким вмістом калію

 

Хворим ниркам важко виводити калій з організму, тож його рівень підвищується, і цей елемент накопичується у крові, що може призвести до неправильної роботи серця або навіть смерті. Але ж калій міститься практично в усій городині!

Вибирайте овочі і фрукти з низьким вмістом цього елемента: яблука, чорниці, лохину, персики, груші, зелені боби, моркву, білокачанну капусту, баклажан, перець та цукіні. Проте це не означає, що їх можна їсти кілограмами! Купуючи консервовані чи морожені фрукти й овочі, надавайте перевагу тим, які не містять солі або цукру.

Цільнозернових продуктів - трішки

 

Хворим на діабет медики рекомендують вживати цільнозернові продукти, оскільки вони допомагають тримати під контролем рівень цукру у крові. Проте цілі зерна, крім того, що є джерелом калію, містять також фосфор, надлишок якого в організмі призводить до крихкості кісток.

Вживайте просту білкову їжу

 

М'ясо, домашня птиця, морепродукти, яйця і сир тофу - перед тим як купувати ці продукти, переконайтеся, що вони не містять у своєму складі солі, надмір якої викликає затримку рідини в організмі.

Лікарі рекомендують купувати білкову їжу, яка зазнала мінімальної обробки, тобто таку, на яку ви можете натрапити у відділі свіжого м'яса або морепродуктів.

Обмежте споживання молочних продуктів - джерела калію і фосфору

 

Пацієнтам з діабетичною хворобою нирок рекомендується споживати не більш, ніж 110 г молочних продуктів на день. Добрим рішенням буде знежирене молоко, йогурт без домішок і без цукру, пудинг та морозиво, які не містять цукру.

Не соліть - додавайте приправи

 

За допомогою трав, спецій і олії також можна суттєво покращити смак їжі. Проте олія - висококалорійний продукт, тому намагайтеся обмежити його споживання до 1-2 ст. л. на день.

Вирушаючи на закупи до супермаркету або на ринок, додайте у список продуктів, які необхідно придбати, рослинну олію, масло без солі, знежирений майонез, а також трави без додавання солі, наприклад, часник, червоний перець, розмарин чи орегано. Оцет і лимонний сік також покращать смак ваших страв, не обтяжуючи організм надлишком натрію.

 

Автор: Андрій Гелий

Джерело: «Високий Замок»

10 простих, але ефективних способів знизити рівень стресу

Чи є порятунок від неінфекційних хвороб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers