rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Горбулін про зброю зі США: Javelin недостатньо, потрібні ще й Patriot

Розвиток відносин зі США в оборонній сфері та нарощування взаємодії з НАТО є дуже важливими для України.

 

Таку думку висловив академік Володимир Горбулін на прес-конференції в Укрінформі. «Ще один важливий аспект (для оборони - ред.) ... - розвиток двосторонніх відносин зі США і нарощування конструктивної взаємодії з НАТО. Стрижневе завдання наших відносин - ставки на отримання критичних технологій, втягування західних компаній у роботу на українському ринку, створення наукоємних спільних підприємств, придбання ліцензій. Ми сьогодні дуже туго рухаємося в цьому напрямку», - сказав він.

На думку Горбуліна, національне законодавство в цій сфері є недосконалим, і його треба міняти, насамперед, якщо йдеться про науково-дослідні роботи в держоборонзамовленні вітчизняним приватним підприємствам.

Академік вважає, що Україні недостатньо переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, наданих американською стороною. «Нам Patriot (протиракетні комплекси - ред.) були б значно важливіші для сьогодення. Я думаю, що ми повинні працювати через громадські інституції, зокрема, щоб переконати американських колег у тому, що Київ - це актив, а не пасив, і що він може перетворитися в збройну, надійно захищену вітрину Заходу», - заявив Горбулін.

Нагадаємо, екссекретар РНБО, перший віцепрезидент НАНУ, академік Володимир Горбулін очолив наглядову раду нової аналітичної структури - Українського інституту безпекових досліджень.

Марк Войджер: «Росія легалізує в ОРДЛО військовий плацдарм. Це може призвести до розширення конфлікту на інші області»

Хто винен і що робити: море роботи попереду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers