rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Вибір є – обирай самостійно

Ось завершилися ще одні вибори президента України, й молоді люди віком від 18 до 22 років вперше мали конституційне право зробити свій політичний вибір.

 

Проте, це не перший і не останній вибір, який молоді люди роблять у своєму житті. Декілька років тому вони вибирали свій шлях в освіті, коли вступали до вищих навчальних закладів, а за рік, за два вони вже будуть обирати своє професійне майбутнє.

Україну сьогодні заполонила хвиля нестачі кваліфікованих кадрів з відповідним досвідом західного стандарту та викликами сьогодення як у соціально-політично-економічній так і в іноваційно-технологічній сферах. Ця тенденція зумовлена низьким рівнем конкурентоспроможної освіти, зухвалою корупцією на вищих щаблях влади, з якою в Україні не хоче або не може впоратися так звана політична «еліта нації». Такий підхід заважає самореалізації молоді, яка хоче навчатися й бути корисною для держави й у країні, де її оцінять за знаннями й фахову роботу, а не за зв'язками чи протекцією.

Й взагалі, система освіти України не виправдала сподівань, бо жодних докорінних реформ не було здійснено. Надалі ректорами, деканами та завідувачами кафедр залишаються пенсіонери, деяким уже по 80 років, які вже багато років очолюють вищі навчальні заклади й неспроможні навіть користуватися електронною поштою, а тим більше - впроваджувати нові зміни в управління господарством, адміністрування колективу, не здатні покращувати стан викладання чи науки. У більшості ВНЗ досі нема цифрової бази даних студентів і надалі увесь процес адміністрування проводиться в «ручному і паперовому» режимах. Таке неефективне керування не можна порівняти з реєстраційними відділами канадських ВНЗ, де все комп'ютеризовано, спрощено та вдосконалено. Звісно, що спрощенні процеси не псують так нерви канадським студентам, як це робиться в українських деканатах.

Title  
 Лекція в аудиторії коледжу George Brown 

Декларується багато заяв із впровадження міжнародних проектів, але жодним чином це чомусь не стосується переваг, якими користуються керівники університетів. Ба більше, ректори за державний кошт, а точніше сказати, за кошти студентів та їхніх батьків продовжують утримувати водіїв з автомобілями. Коли про це говориш керівникам коледжів й університетів Канади чи США, вони просто входять у ступор і не розуміють такого марнотратства.

Студенти продовжують вислуховувати нудні лекції, читання зі старої методички, які були в «тренді» років 40 тому. Як можна виховувати й навчити молодих науковців бути конкурентоспроможним з такими підходами до викладання? Звичайно, є окремі фахові й сучасні викладачі й професори, на яких ще тримається більшість вищих навчальних закладів України, але система їх поглинає й приглушується їхній ентузіазм. Адже освіта - це основа змін у суспільстві. На сьогодні вища освіта перебуває у стагнації. Це чітко усвідомлюють можновладці, які масово навчають своїх дітей за кордоном.

Невідомо, коли відбудуться докорінні зміни в системі освіти в Україні, але пересічна молодь не хоче і не повинна чекати й надіятися, що хтось зробить за неї свій вибір. Ніхто не проживе за молодих людей їхнє життя. Саме тому молоді люди масово шукають, де за кордоном вони можуть втілити свої мрії, продовжити навчання та набути необхідний західний досвід, щоб бути конкурентоспроможними у глобальному світі, виборюючи своє місце під сонцем. Не всім під силу фінансувати продовження своєї освіти в США чи Англії, де навчання коштує занадто дорого, проте існує якісна альтернатива - отримання освіти в Канаді. Канадська освіта, диплом, фаховий досвід, умови проживання в одній з найкращих країн світу й найголовніше - приваблива ціна, часом у два чи три рази дешевша, ніж навчання в інших англомовних країнах - відкриває можливості українській молоді реалізувати свою мрію.

Водночас, потрібно пам'ятати, що одна з найбільших українських діаспор живе у США, й може допомогти своїм рідним з України. Зокрема, діаспоряни можуть спонсорувати навчання своїх молодих родичів чи друзів з України в Канаді. Адже інвестиція в освіту - це найкраще капіталовкладення в широкому сенсі цього слова у демократичну розбудову України та безпосередньо у добробут своїх рідних і близьких.

  Title
  Реєстраційний відділ коледжу George Brown у Торонто

Звичайно, виникає безліч запитань: з чого розпочати, як проходить процес вступу до канадських коледжів, який процес подання документів та зарахування на навчання, як подавати документи на студентську візу тощо. На всі запитання вам надасть кваліфіковані й практичні відповіді «Група Провіденс» - найавторитетніша канадська консалтингова компанія в освітянській сфері, яка добре відома серед української діаспори в Торонто. Компанія працює з 2010 року й допомогла вже багатьом студентам закінчити вищу освіту в Канаді.

«Група Провіденс» надає послуги українцям, котрі проживають у США, Канаді й Україні щодо можливості приїзду їхніх близьких, рідних і просто друзів з України на навчання до Канади як на довготермінові програми, так і на короткотермінові курси з вивчення англійської мови.

«Група Провіденс» спеціалізується у наданні кваліфікованих послуг з підбору освітніх програм, вступу до навчальних закладів Канади, наданні консультацій і рекомендацій щодо збору необхідних документів, підтримки студентів упродовж усієї вступної кампанії й аж до приїзду в Канаду.

«Група Провіденс» має діючі угоди з такими державними коледжами Канади: Centennial College, Niagara College, Sheridan College, George Brown College, Humber College; з мовним центром у Торонто - Hansa Language Centre, а також з Торонтською шкільною радою, до якої входять понад 550 шкіл у місті Торонто. Таким чином дорослі, студенти та школярі з України мають можливість широкого вибору навчання в Канаді, коли звертаються до «Групи Провіденс».

«Група Провіденс» активно захищає і бореться за полегшення візового режиму для студентів з України. Періодично представники «Провіденса» зустрічаються з дипломатами, федеральними та провінційними політиками і порушують питання про візовий режим, структурні труднощі, прогалини в процедурах та обговорюють інші технічні візові питання. У підсумку, «Група Провіденс» надає високоякісні послуги своїм студентам, адже є добре обізнана з усіма візовими нюансами.

До кожного студента «Група Провіденс» застосовує індивідуальний підхід, адже кожна справа вимагає персонального вивчення, уваги та знання, як діяти у цій чи іншій ситуації. Саме на такі послуги може розраховувати кожний клієнт, який звертається до «Провіденс».

Процедура зарахування студента та відкриття студентської візи на навчання може тривати до 6 місяців, тому бажано якомога раніше розпочинати процес. Своєчасне зарахування до коледжу гарантує студенту місце в програмі. Своєчасне зарахування на навчальну програму дозволяє абітурієнтові ретельно підготувати всі документи на отримання як студентської, так і робочої візи, яка потрібна для стажування поза межами кампусу.

 

За отриманням додаткової інформації про освіту в Канаді або стосовно інформації про те, як ваші рідні можуть приїхати на навчання до Канади, звертайтеся до «Групи Провіденс» за адресою електронної пошти:
[email protected] або за номером телефону: +1-647-831-2139,
+380-95-665-3-25.
Додаткову інформацію можна знайти на Інтернет-сторінці: www.prov.in.ua.

 

«Група Провіденс»

 

Обережно: «One Ring» — новий вид телефонного шахрайства

Спеціальності, яким пророкують поступове відмирання, та українські реалії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers