rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

 

Українці вибороли 13 медалей Євро-2019 серед юніорів

Надзвичайно потужно виступила юніорська збірна України з боксу на чемпіонаті Європи-2019, який проходив у Румунії.

За результатами змагань в медальній скарбничці збірної України дві золоті, три срібні та чотири бронзові медалі, - повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

Чемпіонами Європи у складі юнацької збірної України з боксу стали:

вагова категорія 46 кг - Данило Дрижак,

вагова категорія 80 кг - Матвій Ражба.

Віце-чемпіони:

вагова категорія 48 кг - Дмитро Молодан,

вагова категорія 57 кг - В'ячеслав Бригаденко,

вагова категорія 75 кг - Єгор Федосенко.

Бронзові нагороди здобули:

вагова категорія 50 кг - Роман Літвінов,

вагова категорія 60 кг - Володимир Горзов,

вагова категорія 66 кг - Кирило Таран,

вагова категорія 70 кг - Микита Горбатенко.

Додамо, що раніше чотири бронзові нагороди завоювали представниці жіночої збірної України:

вагова категорія 57 кг - Юлія Гончаренко,

вагова категорія 75 кг - Анжела Кварцяна,

вагова категорія 80 кг - Наталія Годик,

вагова категорія +80 кг - Софія Богданова.

Такий потужний виступ дозволив збірній України посісти третє загальнокомандне місце.

 

Іван Редкач заявив, що готовий боксувати навіть із Шоном Портером

Title  

Український боксер Іван Редкач прокоментував свою перемогу над американцем Девоном Александером у напівсередній вазі.

Іван Редкач після бою, який закінчився в шостому раунді після третього нокдауну американського екс-чемпіона світу, зокрема, зазначив, що готував свій удар протягом усього часу і наразі готовий боксувати будь з ким, навіть із Шоном Портером.

«Ми були готові до бою. Я знав, що він не підніметься. Ми відпрацьовували цей удар щодня. Я хочу бою з будь-яким суперником. Навіть із Шоном Портером», - цитує Редкача Allboxing.

Чемпіон WBC у напівсередній вазі Шон Портер уже відповів на цей виклик: «Коли ти молодий боксер, то хочеш чогось більшого. Я вірю, що він дійсно хоче цього поєдинку».

На вихідних Іван Редкач дебютував у напівсередній вазі з блискучої перемоги. Український боксер несподівано здобув перемогу в поєдинку з американцем Девоном Александером, хоча вважався аутсайдером.

Бій відбувся в американському Сан-Джастінто. Українець зумів здолати свого суперника достроково.

Редкач домінував практично протягом усього поєдинку, взявши хід бою під свій контроль. У шостому раунді українець зумів втретє відправити екс-чемпіона світу в нокдаун, після чого рефері зупинив бій.

Жіноча збірна з боксу долучилася до програми НОК з медичного обстеження

Триває реалізація програми висококваліфікованого медичного обстеження українських спортсменів елітної групи - кандидатів на участь в Олімпійських іграх-2020 у Токіо.

До збірних-учасниць спільної програми НОК України та наукового парку «Кардіо плюс» приєдналися представники боксу (жіноча збірна) та веслування на байдарках і каное. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Процедура висококваліфікованого медичного обстеження відбувається на базі медичної клініки державної установи «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» за підтримки співголів Комісії НОК «Інновації в спорті» відомого кардіохірурга Іллі Ємця та спортивного науковця професора Володимира Платонова.

Всього планується участь у програмі 130 спортсменів елітної групи, що претендують на виступ у літньому олімпійському Токіо-2020.

ФЕХТУВАННЯ

 

Українські шпажистки стали срібними призерками молодіжного Євро-2019

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах у складі Інни Бровко, Анни Деркач, Дар'ї Варфоломєєвої і Влади Харькової посіла друге місце на чемпіонаті Європи-2019 серед молоді U-23, що триває в болгарському Пловдиві.

  Title

Українки отримали третій номер посіву, завдяки чому стартували одразу в 1/4 фіналу. На цій стадії наші фехтувальниці виявилися сильнішими за естонок, перемігши суперниць з рахунком 45:30, - повідомляє nffu.org.ua.

У наступному ж бою Бровко, Харькова, Варфоломєєва і Деркач у напруженому протистоянні виграли у Польщі. Перед виходом на доріжку останньої пари, Інни Бровко та Анни Мрошчак, українські шпажистки поступалися чотирма уколами - 33:37. Інна зуміла за час поєдинку з Мрошчак не тільки скоротити розрив, але і привести команду до перемоги - українка завдала 12 уколів проти п'яти у польки. Тож наша команда виграла з рахунком 45:42.

У фіналі наша збірна не змогла зломити опір італійок. У середині зустрічі італійська команда стала потроху створювати заділ, відриваючись від наших спортсменок, і за підсумком бою обіграла їх з перевагою в 13 пунктів - 42:29.

Таким чином Деркач, Бровко, Варфоломєєва і Харькова стали другими і принесли Україні першу медаль континентальної першості в Болгарії.

Додамо, що трійку призерів у цьому виді програми Євро-2019 доповнили угорки, які вибороли «бронзу» у «малому» фіналі з польками.

СИНХРОННЕ ПЛАВАННЯ

 

Українки здобули дві нагороди на змаганнях в Барселоні

Збірна України зі синхронного плавання здобула золоту медаль під час змагань Світової серії FINA в іспанській Барселоні.

Про це повідомила прес-служба НОК України на своїй сторінці у Twitter.

Українки Марта Федіна та Анастасія Савчук виграли золоті медалі у змаганнях дуетів.

Крім того, українська збірна показала другий результат і здобула «срібло» в групових змаганнях.

Додамо, що суперфінал Світової серії зі синхронного плавання відбудеться з 14 до 16 червня в Будапешті (Угорщина).

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Українці вибороли дві «бронзи» на турнірі в Празі

Українські легкоатлети взяли участь у міжнародному турнірі Memoriаl Josefa Odlozila, який проходив у Празі (Чехія) 4 червня. Українські легкоатлети в Празі виступали у двох дисциплінах і вибороли 2 «бронзи». Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Юлія Чумаченко та Оксана Окунєва завершили змагання зі стрибків у висоту з результатом 1,88 метра. Чумаченко подолала її з першої спроби і посіла третє місце. Окунєва взяла висоту з другої спроби і стала четвертою.

У секторі зі стрибків у довжину Сергій Никифоров виконав три спроби, після чого завершив змагання. Продемонстрований у спробах результат у 7,73 м дозволив йому посісти третє місце.

 

Климець стала бронзовою призеркою міжнародного турніру з метань у Німеччині

Українська спортсменка Ірина Климець стала призером міжнародного турніру з метань у Німеччині.

Ірина Климець виборола «бронзу» на престижному міжнародному турнірі з метань Hallesche Werfertage, який проходив 1-2 червня в німецькому місті Галле. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Найвдалішою спробою української спортсменки стала п'ята: у ній молот полетів на 70,4 м. Саме з цим результатом Климець і замкнула трійку призерів.

Переможницею змагань у Галле стала китаянка Ван Чжен (74,89 м), «срібло» отримала її співвітчизниця Люо На (72,71 м).

АКАДЕМІЧНЕ ВЕСЛУВАННЯ

 

Україна виборола «бронзу» на чемпіонаті Європи

Збірна України завоювала першу медаль на чемпіонаті Європи з академічного веслування в Люцерні (Швейцарія). Про це повідомляє XSport.

Жіноча четвірка парна у складі Євгенії Довгодько, Дарії Верхогляд, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої стала третьою з результатом 6:18.82 хвилини. Українки більшу частину дистанції йшли на четвертому місці, але на останніх 500 метрах зуміли обігнати полячок і пробитися на п'єдестал.

Зазначимо, що минулого року українки стали другими в цій же дисципліні. Правда, тоді замість Яни Дементьєвої виступала Олена Буряк.

Нагадаємо, на минулорічному чемпіонаті Європи, крім жіночої четвірки, медаль також здобула Діана Димченко.

ФУТБОЛ

 

«Динамо» повторило свій рекорд у клубному рейтингу УЄФА

Гранди українського футболу - донецький «Шахтар» і київське «Динамо» - перебувають у топ-групі клубного рейтингу Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) за підсумками нинішнього циклу.

Лідером у клубному рейтингу УЄФА залишається мадридський «Реал», - повідомляє прес-служба Української асоціації футболу (УАФ).

Зазначимо, що донецький «Шахтар» розпочинав сезон у ТОП-10, але, в підсумку, опустився на 16-у сходинку.

Натомість, київське «Динамо» повторило свій абсолютний рекорд - 23-є місце.

Цьогорічні переможці Ліги чемпіонів та Ліги Європи - англійські клуби «Ліверпуль» і «Челсі» - посідають, відповідно, 11-е та 12-е місця в рейтингу.

Рейтинг клубів УЄФА (2014/2015-2018/2019)

1. «Реал» (Іспанія) - 146,0

2. «Барселона» (Іспанія) - 138,0

3. «Баварія» (Німеччина) - 128,0

4. «Атлетико» (Іспанія) - 127,0

5. «Ювентус» (Італія) - 124,0

6. «МС» (Англія) - 106,0

7. «Севілья» (Іспанія) - 104,0

8. «ПСЖ» (Франція) - 103,0

9. «Арсенал» (Англія) - 101,0

10. «Порту» (Португалія) - 93,0

...16. «Шахтар» (Україна) - 80,0

...23. «Динамо» (Україна) - 65,0

...116. «Зоря» (Україна) - 11,5

...147. «Ворскла» (Україна) - 7,8

«Маріуполь» (Україна) - 7,8.

 

Збірна України вперше вийшла до 1/4 фіналу юнацького чемпіонату світу з футболу

Юнацька збірна України з футболу (гравці віком до 20-ти років) пробилася до чвертьфіналу чемпіонату світу-2019, який проходить у Польщі.

У матчі 1/8 фіналу «синьо-жовті» завдали поразки команді Панами - 4:1, - повідомляє Укрінформ.

У складі переможців авторами голів на стадіоні у місті Тихи стали форвард «Маріуполя» Данило Сікан, який відзначився на 23-й та 45+1 хвилинах, захисник київського «Динамо» Денис Попов (41) та його одноклубник хавбек Сергій Булеца (83).

За путівку до півфіналу світової першості збірна Україна 7 червня в Лодзі зустрінеться з командою Колумбії, яка у серії пенальті перемогла збірну Нової Зеландії. Чемпіонат світу (U20) триватиме до 20 червня.

 

Україна виграла чемпіонат Європи серед учасників бойових дій

У Києві завершився перший чемпіонат Європи з футболу серед військовослужбовців-учасників бойових дій та ветеранів війни. Збірна України виборола «золото», «срібло» отримала збірна Данії, а «бронза» дісталась збірній Грузії. Про це повідомляє Укрінформ.

Впродовж трьох днів чотири збірні змагались за перемогу. Матчі першого та другого турів чемпіонату Європи проходили на тренувальній базі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі. Фінальні матчі відбулися на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

У фіналі збірна України не залишила шансів Данії - 5:0. А в матчі за третє місце збірна Грузії здобула перемогу над Норвегією - 3:1.

Організатором першого чемпіонату Європи серед військовослужбовців-учасників бойових дій та ветеранів війни є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об'єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» та за підтримки Футбольного клубу «Динамо» (Київ) і Федерації футболу України.

Нагадаємо, футбольна Ліга учасників АТО - єдиний в Україні чемпіонат з футболу серед учасників та ветеранів АТО/ООС, де участь беруть 100% учасників бойових дій - захисників України.

Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО сезону 2019 року складається з 88 команд, а це близько 3000 військових, які будуть змагатися між собою в два кола, весна та осінь, в шести дивізіонах: «Захід», «Схід», «Північ», «Південь», «Центр» та «Київ». Головний трофей сезону - Кубок героїв АТО.

За результатами змагань переможці регіональних дивізіонів матимуть можливість розіграти перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського 14 жовтня до Дня захисника України.

Ярослав Попович, спортивний директор американської велокоманди Trek-Segafredo: «Хочемо створити в Україні професійну велокоманду»

Олександр Гвоздик, чемпіон світу WBC: «Намагався не злити Усика під час спарингів»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers