rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Анонсовано відставку головного економічного радника президента

Анонсовано відставку головного економічного радника президента

 

Президент США Дональд Трамп оголосив про те, що «невдовзі» піде з посади голова Ради економічних консультантів Білого дому Кевін Хассет.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

«Кевін Хассет, який виконав таку велику роботу для мене й адміністрації, незабаром піде. Ім'я дуже талановитої людини, яка прийде до нього на зміну, буде названо, тільки-но я повернуся у США», - написав лідер країни.

Він також подякував Хассету за виконану роботу, назвавши його у твіті «вірним другом».

Як відомо, напередодні президент США вилетів до Європи, де у нього заплановано кілька офіційних візитів.

 

Сенат США ухвалив законопроект на захист американських виборів

 

Сенат США одностайно затвердив у понеділок проект Закону про захист американських виборів від загроз шляхом встановлення обмежень (DETER Act), який передбачає візові санкції проти осіб, які намагалися втрутитися в електоральний процес.

Голосування відбулося в понеділок, - повідомило видання The Hill.

«Законопроект, співавторами якого виступили сенатори Ліндсі Грем і Дік Дурбін, блокуватиме можливість отримання віз іноземцями, які намагалися або здійснили «неналежне втручання у вибори в США», - пояснюється в публікації.

Це включатиме порушення законів про голосування, фінансування виборчих кампаній, спроби втручання у виборчий процес або кампанію під керівництвом іноземного уряду.

«Як ми знаємо з виборів 2016 року, путінська Росія намагається завдати удару в саме серце демократичних цінностей і свобод, які дуже багато означають для всіх американців», - йдеться в заяві сенатора Грема, оприлюдненій у понеділок.

При цьому підкреслюється: «Забороняючи іноземцям, які неправомірно втручаються в наші вибори, в'їжджати до Сполучених Штатів, DETER Act надсилає повідомлення ворожим країнам по всьому світу, що Сполучені Штати не миритимуться з іноземним втручанням у наші вибори».

Тим часом, у Конгресі наголошується на необхідності зміцнення виборчої інфраструктури до президентських виборів 2020 року в США.

 

Індію позбавили можливості безмитно експортувати товари до США

 

Президент США Дональд Трамп вирішив скасувати привілеї для Індії в торгових відносинах зі Штатами. У підсумку, безмитний експорт товарів з Індії в США зупиняється 5 червня. Про це повідомляють на сайті Білого дому.

«Я дійшов до висновку, що Індія не надала Сполученим Штатам переконливих доказів, що вона забезпечуватиме рівноцінний і адекватний доступ до своїх ринків», - підкреслив Трамп.

На сайті також зазначено, що у зв'язку з цим доцільно позбавити Індію статусу країни, що розвивається й одержує преференції в рамках GSP, з 5 червня 2019 року.

Програму GSP створили 1976 року для того, щоб стимулювати економічне зростання ринків, що розвиваються, і дозволити країнам, що розвиваються, безмитно експортувати деякі товари в США.

Індія зазначила, що це рішення Трампа - сумна новина, однак країна і далі має намір підтримувати сильні економічні зв'язки зі Штатами.

Безмитний експорт для Індії в США мали намір перекрити ще в березні, але відклали це рішення до завершення парламентських виборів у країні.

Нагадаємо, в березні Індія і США розглянули питання співпраці у сфері мирного атому і заявили про будівництво шести американських АЕС на індійській території.

Країни також обмінялися думками щодо широкого кола питань глобальної безпеки, нерозповсюдження зброї масового знищення та засобів її постачання, запобігання її потраплянню в руки терористичних і недержавних структур.

 

Конгрес США може притягти до відповідальності генпрокурора

 

Конгресмени США від Демократичної партії мають намір скористатися повноваженнями Конгресу й притягнути до відповідальності генпрокурора США Вільяма Барра через його відмову співпрацювати в розслідуванні стосовно «російської справи».

Про це повідомило в понеділок американське впливове видання The Hill.

«Палата представників проголосує наступного тижня за притягнення до відповідальності генпрокурора США Вільяма Барра за неповагу до Конгресу через відмову виконати повістки щодо надання повної доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, а також пов'язаних з нею доказів», - зазначає видання.

Голосування, заплановане на 11 червня, також стосуватиметься екс-радника Білого дому Дон Макгана, який не з'явився на слухання до Юридичного комітету Палати представників попри повістку Конгресу.

Як уточнює видання, такий крок свідчить про серйозну ескалацію напруженості між адміністрацією Трампа й демократами.

 

Чиновник відкрив стрілянину в міській адміністрації, вбивши 12 осіб

 

У місті Вірджинія Біч, на сході США, місцевий чиновник увечері в п'ятницю, 31 травня, відкрив хаотичну стрілянину в будівлі міської адміністрації. 12 людей вбито. Ще шестеро отримали поранення, - повідомляє інформагентство dpa.

«Прибулі на місце події поліцейські вступили в перестрілку зі злочинцем. Водночас, куля влучила в одного з них. Від смерті поліцейського врятував бронежилет», - йдеться в повідомленні.

Сам нападник отримав смертельне поранення.

CNN пише, що поліція встановила особу підозрюваного. Це - 40-річний Девейн Креддок. Він працював інженером у місцевому департаменті ЖКГ.

На місці події виявлено гвинтівку і напівавтоматичний пістолет. Наразі не вдалося встановити мотивів стрільця. Відомо, що він не вибирав жертв за якоюсь ознакою.

Це - найважчий випадок зі стріляниною в США з листопада минулого року. Тоді колишній морський піхотинець відкрив вогонь по відвідувачах нічного клубу в каліфорнійському місті Таузанд-Окс. Загинули 12 людей.

Держдеп схвалив продаж літаків F-16 та систем озброєння для Болгарії

Державний департамент США затвердив дозвіл на продаж Болгарії літаків F-16C/D модифікації Block 70/72 із супутніми системами озброєння, зв'язку та обслуговування на загальну суму $1,667 млрд.

При цьому, Агентство з питань оборонної співпраці надіслало до Конгресу відповідний сертифікат, - повідомляє американське спеціалізоване видання Defense World.

Як уточнюється, американська сторона задовольнить запит уряду Болгарії на закупівлю восьми літаків F-16 C/D Block 70/72; десяти двигунів F110 General Electric; десяти багатофункціональних систем розподілу інформації Link-16; дев'яти покращених систем iPDG; дев'яти радарів активного електронного сканування AN/APG-83; комплектів апаратури розвідки й цілевказання, модульних комп'ютерів керування польотами 7000AH та іншої апаратури.

Крім того, передбачається продаж 20-мм автоматичних установок M61 Vulcan, ракет для літаків різних систем, авіабомб, лазерних прицілів та іншого озброєння.

Передбачається, що американські літаки й системи озброєння забезпечать ефективне реагування Болгарії на небезпечні ситуації, а також посилення взаємодії місцевих ВПС із силами США та НАТО.

 

Boeing знайшов дефектні деталі у 312 літаках

 

Авіабудівна компанія Boeing виявила дефекти деталей передкрилків у 312 моделях літаків Boeing 737NG і Boeing 737MAX.

Про це повідомляє Федеральне управління цивільної авіації США (FAA).

Boeing повідомив FAA, що передкрилки деяких 737NG і 737MAX могли бути виготовлені неправильно і не відповідати всім чинним стандартам міцності та надійності. Браковані деталі можуть передчасно вийти з ладу.

«У США йдеться про 32 літаках моделі NG і 33 моделі MAX. У всьому світі - 133 NG і 179 MAX», - йдеться в повідомленні регулятора.

В FAA вказали, що проблеми з передкрилками не повинні призвести до падіння літака, однак можуть негативно позначитися на польоті.

Своєю чергою, в Boeing повідомили, що підозрюють наявність бракованих частин на двадцяти лайнери 737 Max. При цьому в компанії додали, що мають намір заново перевірити всі машини, про які повідомила FAA.

Нагадаємо, раніше Boeing усунула дефект програмного забезпечення (ПЗ) тренажерів-симуляторів польоту, на яких проходять навчання пілоти. ПЗ відтворювало деякі умови польоту не так, як це відбувається в реальності, що, як вважають експерти, і призвело до падіння літака Boeing 737 Max в Ефіопії. Жертвами катастрофи стали 157 осіб.

Зазначимо, днями ЗАТ «Азербайджанські авіалінії» (AZAL) анулювало контракт із компанією Boeing на закупівлю десяти літаків Boeing 737 MAX-8.

Про це повідомляє портал OXU.az.

«Ми офіційно відмовилися від планів закупівлі літаків Boeing 737 MAX-8 з відомих причин, пов'язаних з безпекою даних літаків, та анулювали відповідний контракт», - заявили в компанії.

Повідомляється, що у квітні 2017 року азербайджанська авіакомпанія Silk Way Airlines і Boeing підписали контракт на придбання 10 пасажирських літаків Boeing 737 MAX-8. Загальна сума угоди становила близько мільярда доларів. Азербайджан мав отримати літаки протягом трьох років.

 

Помер засновник Human Rights Watch

 

У США помер видавець і правозахисник Роберт Бернштейн, відомий як засновник організації Human Rights Watch. Йому було 96 років.

Про це пише The New York Times.

Бернштейн займався видавничим бізнесом. Свою кар'єру він почав у 1946 році у видавництві Simon&Schuster, до 1952 року він став головним менеджером зі збуту. Через чотири роки був звільнений за скороченням і влаштувався на роботу у видавництво Random House. Згодом він став президентом, потім виконавчим директором, а потім і головою цього видавничого дому й очолював його впродовж 25 років.

Організація Human Rights Watch почала свою історію з 1978 року, коли Бернштейн створив групу Helsinki Watch (тепер це відділення Європи та Центральної Азії Human Rights Watch) у відповідь на заклик про допомогу від правозахисних груп у Москві, Варшаві та Празі, створених для збору інформації про дотримання положень Гельсінських угод із прав людини. Пізніше з'явилися Americas Watch, Asia Watch та інші. У 1988 році вони об'єдналися в Human Rights Watch.

У 1998 році Берншейтн відійшов від справ, залишившись почесним головою, а в 2009-му розкритикував Human Rights Watch за її роботу в Ізраїлі. Берншейтн звинуватив створену ним організацію в упередженості до Ізраїлю. На його думку, HRW засуджувала Ізраїль частіше, ніж авторитарні держави Близького Сходу.

Трамп пообіцяв Британії «феноменальну» торговельну угоду після Brexit

Дурбін закликає підтримати законопроект, який допоміг би погасити студентські позики

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers