rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Сенатор США Роб Портман відвідав Україну
Title  
 Фото сайту www.president.gov.ua 

Сенатор США Роб Портман (R-OH) протягом останнього тижня травня перебував в Україні. Під час офіційного візиту він зустрівся з новообраним президентом України, іншими високопосадовцями та громадськими лідерами.

 

Разом із сенатором на кількох офіційних зустрічах був присутній Андрій Футей, президент Українського Конгресового Комітету Америки (УККА), національної організації, яка з 1940 року презентує інтереси американців українського походження. Пан Футей, зокрема, взяв участь у зустрічі сенатора з президентом України Володимиром Зеленським, секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Данилюком та заступником глави Адміністрації президента Вадимом Пристайком.

До офіційної делегації США ввійшли сенатор Портман, Андрій Футей, глава дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон та Марк Ісаковіц, керівник секретаріату сенатора Портмана.

«Особливою честю та привілеєм було супроводжувати співголову Українського кокусу в Сенаті США під час його візиту до Києва. Залучивши УККА до участі у цих високопоставлених зустрічах, сенатор продемонстрував тісне співробітництво з нашою українсько-американською спільнотою, а також важливість нашої організації», - зауважив Андрій Футей. Він також додав: «Мене вельми обнадіює те, що сенатор Портман порушив теми ініціатив президента Зеленського, які були висунуті на моїй попередній зустрічі з ним на початку місяця, зокрема, проведення реформ, які повинні наблизити Україну до ЄС і НАТО».

Пан Футей раніше брав участь в інавгурації президента Зеленського і зустрівся з ним у Києві 21 травня. Тоді у зустрічі також взяли участь президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Грод. Під час офіційної зустрічі з президентом вони виокремили пріоритетні напрямки підтримки України в її боротьбі з військовою агресією Росії, економічній та військовій галузях та зміцнення зв'язків між усіма українцями, де б вони не жили, для створення одного впливового голосу.

Сенатор Портман неодноразово відвідував Україну і продовжує активно займатися політичними, економічними та військовими подіями в Україні. Сенатор Портман також є співзасновником та співголовою Українського кокусу в Сенаті США, а 19 жовтня 2016 року отримав від УККА нагороду «Shevchenko Freedom Award».

Окупанти кинули за ґрати 19-річного кримчанина через «вибухівку та екстремізм»

Лінія фронту: окупанти влаштували три обстріли, поранено бійця ЗСУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers