rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Бізнес-план № 1

Америка була освоєна бізнесменами, і щоразу, коли у когось із нас виникають сумніви в тому, чи вистачає йому зарплати, вихід один - стати господарем свого бізнесу.

 

Статистика cвідчить, що пік активності відкриття нового бізнесу припадає на вік 50 років. Головна причина - у тому, що після виходу на пенсію наш дохід драматично зменшиться. Із професійної точки зору - це чудовий час. Саме час, щоб досвід і знання почали працювати на вас...

Але... Завжди це АЛЕ. І це АЛЕ - startup money.

Можна задіяти запаси, відкладені на пенсію? Але це - небезпечно, адже при втраті запасів не буде часу на їх поповнення.

Але тим і хороша країна Америка. Якщо є попит - знайдеться і пропозиція.

Справді, активність передпенсіонерів у відкритті своїх підприємств - відома. Як відоме і небажання чіпати пенсійні фонди та резерви.

Тому держава сформувала у тілі Федеральної резервної системи фонд, діяльність якого спрямована на фінансову підтримку малого бізнесу - як стартового, так і функціонуючого. Цей продукт має назву SBA loan (Small Business Administration).

Все у цій ідеї - добре, але є вимога, яка часто перетворює SBA loans на нездійсненну декларацію. І ця вимога - наявність бізнес-плану, який повинен задовольнити вимоги конкретного банку.

На жаль, вимоги до бізнес-плану, хоч і мають спільну суть, але значно відрізняються у деталях - залежно від того, до якого банку ви звертаєтеся.

Звідси прямий висновок - необхідність скористатися послугами фахівця. Інтернет запропонує вам безліч варіантів бізнес-плану: від плану, який зводиться до «Листа про наміри» (до речі, це - дуже важливий документ, який дає перше уявлення про те, наскільки підприємець знайомий із предметом) до бізнес-плану зі 100 (чи й більше) сторінками тексту і таблиць...

Чим довше я живу в Америці, тим частіше переконуюся в тому, що наша країна - не місце для дилетантів, насамперед, у бізнесі. І це - очевидно. Остання криза, у відлунні якої ми все ще живемо, це чудово продемонструвала. Коли безліч слабких бізнесів змушені були піти з ринку саме з огляду на поверхневі знання їхніх керівників. Причому, йдеться саме про поверхневість знань із планування.

Повернімося до нашої теми - бізнес-плану. Треба сказати, що банк хоче побачити в ньому, наскільки ми знаємо предмет, наскільки знаємо свій сектор ринку, наскільки будемо готовими до ринкових ексцесів. Все це разом і складе уявлення про те, наскільки усвідомлено і доцільно ми плануємо провадити цей бізнес. Не має значення, чи йдеться про єдиний трак, чи завод з мільйонним обігом і десятком працівників.

Все це, разом узяте, не залишає нам іншого вибору, окрім як звернутися до фахівця. Справа у тому, що, беручи в обслуговування SBA fund, кожен банк по-своєму бачить свою захищеність, і тому бізнес-плани, правильно складені загалом, не задовольняли конкретний банк у деталях.

Саме тому Клуб здорового глузду доручає роботу з формування бізнес-планів брокерам, які вже співпрацюють із банками, які надають SBA fund і тому знають, що конкретно банк хоче бачити у заявника.

Ясна річ, що такий метод дозволяє регулярно отримувати позитивні відповіді на правильно складені бізнес-плани.

Шановні читачі, готовий відповісти на всі запитання, пов'язані з організацією та фінансуванням бізнесу, зокрема, питання стосовно отримання SBA loans.

Стосовно всіх питань
телефонуйте за номером:
847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою - Йосип Розенберг,
Common Sense Club

 

Вакансії від роботодавців-ФОПів: для продавців, адміністративного персоналу, водіїв, кандидатів без досвіду та на віддалену роботу

Як співробітники оцінюють своїх начальників та на що готові заради керівної посади?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers