rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Влада Нікольченко виграла «бронзу» на Євро-2019

У Баку (Азербайджан) завершилися чемпіонат і юніорська першість Європи-2019 з художньої гімнастики.

Українська грація Влада Нікольченко стала бронзовим призером змагань у вправах з булавами (22.475 бала), - повідомляє ukrinform.ua.

У змаганнях юніорок серед груп українки здобули срібні медалі у вправі з п'ятьма обручами (23,400 бала).

СТРИБКИ У ВОДУ

 

Українці вибороли «бронзу» на етапі Світової серії у Лондоні

Українські стрибуни у воду Олег Колодій та Олександр Горшковозов завоювали бронзові медалі на етапі Світової серії в Лондоні у синхронних стрибках із триметрового трампліна.

Як повідомляє xsport.ua, представники України виступали в синхронних стрибках із триметрового трампліна у жінок і чоловіків. Але якщо дует Анна Письменська/Вікторія Кесар з результатом 268,35 бала став восьмим, то чоловікам вдалося завоювати медаль.

Колодій та Горшковозов невдало почали виступи в Лондоні і після перших двох стрибків посідали останнє - шосте місце. Однак після цього українцям вдалося виправити становище і навіть вийти на друге місце, яке, щоправда, втримати не вийшло. У підсумку, український дует завершив етап з «бронзою» - 405.63 бала.

Зазначимо, що Колодію та Горшковозову вдалося посісти п'яте місце в загальному заліку сезону.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Богдан Бондаренко вперше за два роки виступив на змаганнях

Знаменитий український стрибун у висоту Богдан Бондаренко вперше з 2017 року вийшов на старт офіційних змагань.

Як повідомляє ukrinform.ua, Богдан Бондаренко змагався на другому етапі «Діамантової ліги» в китайському Шанхаї. Український чемпіон світу-2013 і бронзовий призер Олімпіади-2016 посів десяте місце з результатом 219 см (зійшов на висоті 225 см). А переміг в Шанхаї Ю Вань з Китаю, який подолав планку на висоті 228 см.

Востаннє Богдан Бондаренко виходив на старт на чемпіонаті світу-2017 у Лондоні. Після цього він майже два роки відновлювався після операції на стопі.

 

Чоловіча і жіноча збірні України виграли Кубок Європи зі спортивної ходьби

Обидві збірні України, чоловіча та жіноча, зі спортивної ходьби на 50 кілометрів стали переможцями Кубка Європи-2019 в литовському Алітусі.

Як повідомляє офіційний сайт Федерація легкої атлетики України, у складі чоловічої команди в литовському Алітусі йшли Іван Банзерук, Валерій Літанюк, Сергій Будза і Дмитро Собчук. Найшвидше з них дистанцію подолав Банзерук. Результат 3 години 48 хвилин 40 секунд забезпечив йому шосте місце й олімпійський норматив. Зазначимо, що на минулому Кубку Європи (Подебради, Чехія, 2017) українці також перемогли.

У жінок до перемоги команду привели Валентина Мирончук, Олена Собчук, Христина Юдкіна і Людмила Шелест. При цьому одразу троє з них фінішували у першій вісімці і з особистими рекордами. Мирончук була четвертою (4:15.50), Собчук - шостою (4:17.07), а Юдкіна - восьмою (4:19.57).

Пізніше на дистанції 20 км наша чоловіча команда виборола в Алітусі «бронзу». Склад національної команди сформували Іван Лосєв, Едуард Забуженко, Віктор Шумик та Олег Свистун.

МАУНТІНБАЙК

 

Яна Беломоїна виборола «бронзу» на етапі Кубка світу в Альбштадті

Title  

Українська велосипедистка Яна Беломоїна виборола бронзову нагороду з маунтінбайку на етапі Кубка світу-2019 в німецькому Альбштадті.

Про це повідомляє НОК України на своїй сторінці у Facebook.

«Українська велогонщиця Яна Беломоіна, продемонструвавши фантастичну силу волі, виборола «бронзу» в дисципліні крос-кантрі на етапі Кубка світу в німецькому Альбштадті», - йдеться в повідомленні.

Напередодні спортсменка не надто вдало виступила на короткій трасі «шорт-трек», тому на старті основної гонки опинилася лише у четвертій лінії. Перше коло Яна завершила 39-ю, але зуміла відіграти більше, ніж два десятки позицій і дісталася п'єдесталу з результатом 1 хвилина 27,34 секунди, поступившись лише американці Кейт Кортні.

«Я просто вірила в себе», - розкрила таємницю дивовижного камбеку після бронзового фінішу Яна Беломоїна.

БОРОТЬБА

 

Жан Беленюк після Олімпіади-2020 може завершити спортивну кар'єру

Срібний призер Олімпійських ігор-2016 в Ріо-де-Жанейро український борець греко-римського стилю Жан Беленюк не бачить сенсу надовго затримуватися в спорті.

Про це Жан Беленюк повідомив у коментарі після престижного міжнародного турніру в Києві з видів спортивної боротьби, де українські спортсмени вибороли 18 золотих нагород.

«Можливо, після Токіо-2020 піду з боротьби. Не бачу сенсу затримуватися. Хочу провести життя яскраво, щоб в старості було що дітям розповісти», - цитує Жана Беленюка «Сьогодні.ua». Борець розповів, що подумує навіть про зйомки в кіно, а також багато читає. Зокрема, зараз він читає серію зі семи історичних романів французького письменника Моріса Дрюона «Прокляті королі».

ТЕНІС

 

Даяна Ястремська з перемоги стартувала на турнірі WTA в Страсбурзі

Українська тенісистка Даяна Ястремська успішно стартувала в одиночному розряді турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії International в Страсбурзі (Франція).

Як повідомляє btu.org.ua, поєдинок Даяна Ястремська (Україна, 6) - Полін Парментьє (Франція) першого кола турніру Internationaux de Strasbourg (WTA International) закінчився у двох сетах перемогою 18-річної одеситки з рахунком 6:2, 6:4.

У другому раунді змагань Даяна Ястремська зустрінеться з австралійкою Самантою Стосур (WTA 94). Цьогоріч на Мейджорі в Мельбурні українка святкувала перемогу в їхньому першому очному поєдинку.

Ґрунтовий турнір Жіночої тенісної асоціації в Страсбурзі з призовим фондом 250 тисяч доларів триватиме до суботи, 25 травня.

 

Марта Костюк вийшла у друге коло турніру в Страсбурзі

16-річна українська тенісистка Марта Костюк здобула другу в кар'єрі перемогу в основній сітці турнірів Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Як повідомляє btu.org.ua, поєдинок Марта Костюк (Україна, Q) - Марі Бенуа (Бельгія, Q) першого кола турніру WTA серії International у Страсбурзі закінчився з рахунком 6:4, 6:1 на користь юної киянки.

Поєдинок Марти Костюк із 266-ю ракеткою світу, яка також потрапила в основну сітку через кваліфікацію, тривав 1 годину 20 хвилини.

Наступною суперницею української тенісистки стане китаянка Чжен Сайсай (WTA 45), посіяна на цьому турнірі під сьомим номером.

Нагадаємо, вперше Марті Костюк вдалося подолати бар'єр першого кола в основній сітці WTA-туру минулого сезону в Штутгарті. Тоді вона обіграла Антонію Лоттнер.

 

Сергій Стаховський виграв першу гру відбору на тенісний турнір Roland Garros

Український тенісист Сергій Стаховський пройшов до другого раунду кваліфікації Roland Garros-2019 - першого турніру серїі Grand Slam у сезоні-2019.

  Title
  Фото btu.org.ua
 

33-річний киянин Сергій Стаховський продовжить боротьбу за вихід в основну сітку турніру Roland Garros-2019 серії Grand Slam у Парижі (Франція).

Суперник Сергія Стаховського знявся по ходу матчу в першому колі кваліфікації. Як повідомляє btu.org.ua, поєдинок Сергій Стаховський (Україна, 6) - Джеймс Дакворт (Австралія) тривав лише півгодини і закінчився відмовою австралійця при рахунку 4:2. Стаховський записав на свій рахунок два брейки і втратив один гейм на подачі.

Його наступний суперник визначиться в матчі Володимир Ігнатік (Білорусь, АТР 263) - Маттео Донаті (Італія, АТР 241).

Додамо, що Відкритий чемпіонат Франції з тенісу Roland Garros-2019 проходитиме з 26 травня до 9 червня. Чинним чемпіоном турніру є іспанський тенісист Рафаель Надаль.

БАСКЕТБОЛ

 

Українська баскетбольна Суперліга у сезоні-19/20 може збільшитися до дев'яти клубів

Елітний дивізіон чемпіонату України з баскетболу з наступного сезону може бути розширений до дев'яти команд.

Як повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України, до Суперліги в наступному сезоні може приєднатися БК «Прометей» з Кам'янського, - повідомляє fbu.ua.

Про це 14 травня на нараді з президентами та керівниками клубів Суперліги Парі-Матч повідомив президента ФБУ Михайло Бродський.

«Ми крок за кроком йдемо до планованого розширення ліги. Загалом, я би хотів заявити про участь у наступному сезоні десяти клубів, це був би ідеальний сценарій до якого ми прагнемо. Але поки що нам потрібно буде зосередитися на цифрі у дев'ять команд. Еліту може поповнити «Прометей», який уже доріс до рівня Суперліги. На сьогодні єдиною перешкодою я бачу невеличкий зал, але хотів би попросити всіх присутніх піти на поступки. У Кам'янському незабаром буде новий спорткомплекс, а в старому вони зробили хорошу реконструкцію», - розповів президент ФБУ Михайло Бродський.

Очільник ФБУ також зазначив, що елітний дивізіон чемпіонату України став більш непередбачуваним зі спортивної точки зору і більш привабливим для глядацької аудиторії.

Дати проведення чоловічої Суперліги наступного сезону будуть розширені. Поки остаточний формат змагань не затверджено, але на наради з президентами та керівниками клубів Суперліги Парі-Матч 14 травня було ухвалено, що сезон-19/20 триватиме до кінця травня наступного року.

БОКС

 

Василь Ломаченко і Люк Кемпбелл домовилися про поєдинок 31 серпня

Визначилися дата і місце проведення об'єднавчого бою за пояси WBA, WBO і WBC в легкій вазі між українським боксером Василем Ломаченком та Люком Кемпбеллом з Великої Британії.

Титульний поєдинок Василя Ломаченка з претендентом на пояси британцем Люком Кемпбеллом відбудеться 31 серпня в Лондоні, - повідомляє xsport.ua.

«За інформацією ESPN, промоутери боксерів Боб Арум і Едді Хірн зуміли домовитися між собою щоб провести зустріч 31 серпня в Лондоні. Спорткомплекс не називається, але прогнозується, що бій відбудеться на арені О2», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Всесвітня боксерська рада (WBC) офіційно призначила переговори про поєдинок між чемпіоном світу в легкій вазі за версіями WBA і WBO Василем Ломаченком і британцем Люком Кемпбеллом. Ломаченко може заробити за цей бій 3 млн доларів.

ФУТБОЛ

 

Збірна України U-18 виграла перший матч на турнірі у Словаччині

Юніорська збірна України U-18 з футболу розпочала свої виступи на міжнародному турнірі «Кубок Словаччини-2019».

У стартовому поєдинку цьогорічного «Кубку Словаччини» підопічні Олега Кузнецова виявилися сильнішими за збірну Чехії, - повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Свій перший поєдинок на Кубку Словаччини юніорська збірна України (футболісти не старші 2001 року народження) провела з однолітками з Чехії. Матч проходив за схемою два тайми по 40 хвилин.

Уже на 19-й хвилині нападник «Карпат» Максим Гірний відкрив рахунок - 1:0. Так перша половина зустрічі й завершилася.

На початку другого тайму (на 48-й хвилині) гольову перевагу українців збільшив ще один представник «Карпат» Артем Данилюк. Захисник реалізував пенальті. Надалі нікому із суперників забити не вдалося.

Додамо, що наступний свій матч на цих змаганнях «синьо-жовті» планують зіграти 21 травня. Суперник - збірна Іспанії.

Футбол. Турнір юніорських збірних U-18 «Кубок Словаччини»

Україна U-18 - Чехія U-18 - 2:0 (1:0)

Голи: Гірний (19), Данилюк (48, з пенальті).

Україна U-18: Горох, Махонін, Данилюк, В. Мудрик, Калинчук, Гудзінський, Литвиненко (Посєвкін, 51), Буханевич, Сичєвський (Хижняк, 51), Лісовик (Мельнійчук, 51), Гірний (Сорока, 73).

Український футбол: простір «договірняків»

Україна – серед лідерів Ради Європи у боротьбі з корупцією в футболі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers