rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Японія зберігає свої позиції на автомобільному ринку

Японія зберігає свої позиції на автомобільному ринку

 

Title  

У Сполучених Штатах не планують запроваджувати обмеження на імпорт автомобілів японського виробництва, - повідомив міністр із відновлення економіки Японії Тосиміцу Мотегі.

Торговий представник Вашингтона Роберт Лайтхайзер підтвердив під час американо-японських переговорів позицію США з питань торгівлі з Токіо, що не передбачає запровадження будь-яких обмежень на постачання японських автомобілів для продажу в Штатах.

Відповідну заяву наводить агентство новин Kyodo. Американський президент Дональд Трамп раніше заявляв, що дефіцит торгівлі з Японією досягає 70 мільярдів доларів на рік, і в зв'язку з цим доручив своїй адміністрації опрацювати заходи з метою досягнення балансу.

Президент США припускав, що нова торговельна угода між країнами може бути підписана у рамках його майбутнього державного візиту в Японію.

 

Nissan представив новітній автопілот 5 рівня

 

Японський автовиробник має намір забезпечити своєю новинкою модель Skyline.

  Title

Компанія Nissan розширила можливості комплексу асистентів ProPILOT, додавши туди функцію напівавтономного водіння з можливістю руху «без рук».

Варто зазначити, що такою системою можна буде скористатися тільки на магістралях. Новою технологією обладнають Nissan Skyline для японського ринку, причому, в серійне виробництва така опція надійде вже восени цього року.

Як розповіли у прес-службі марки, розробка інженерів Nissan здатна працювати тільки на певних дорогах і не може самостійно виїжджати і з'їжджати з автомагістралей. Для активації автопілота водієві необхідно задати маршрут у навігаційній системі - після цього система буде утримувати автомобіль у смузі, допомагати при зміні смуги і обгонах. Всі свої маневри система буде попередньо озвучувати, тому водієві доведеться брати управління на себе.

Для роботи автопілота використовується набір з камер, радарів, ультразвукових датчиків, GPS і 3D-карт у високій роздільній здатності. Крім того, система постійно перевіряє, чи дивиться водій на дорогу. Нагадаємо, що подібна система під назвою Super Cruise була розроблена раніше Cadillac. Це - теж напівавтономний автопілот для швидкісних шосе з обмеженою кількістю в'їздів, який не вимагає від водія постійно тримати руки на кермі.

 

Компанії Infiniti і Jeep змінили президентів

 

Глобальним президентом бренда Jeep призначений француз Крістіан Меньє. Менеджер вперше приєднався до групи FCA, а до цього 17 років пропрацював у Ніссані і останні чотири місяці очолював Infiniti.

«Я з великим задоволенням долучаю Крістіана до команди лідерів, яку ми створюємо для просування FCA. Він привнесе додаткові сили і досвід. З нетерпінням чекаю продовження зростання бренда Jeep під його керівництвом», - заявив гендиректор групи Майк Менлі, колишній бос «Jeep».

Меньє, своєю чергою, зазначив: «Це - та компанія, якою я захоплювався здалеку. Бути частиною фірми Jeep - привілей для будь-кого».

Title  
 Крістіан Ванденхенде 

Марка Infiniti повідомила, що Меньє «залишає компанію з особистих причин», щоб «використовувати інші можливості». Місце Крістіана тимчасово посів бельгієць Крістіан Ванденхенде, провідний директор Ніссана в статусі віце-президента. 

Бренд Jeep після смерті Серджіо Маркіонне майже рік працював без безпосереднього керівника, відтак від призначення Меньє гіршим «Jeep» не стане. Інша справа - компанія Infiniti, яка гарячково змінює шефів на тлі падіння світових продажів (-5,2% за підсумками 2018 р.) і відходу з ринків Західної Європи. Нагадаємо, що Роланд Крюгер, який стояв біля керма Infiniti близько п'яти років, перебрався в Dyson. І все це відбувається одночасно з реформою альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi після арешту Карлоса Гона.

 

Honda розсекретила свої плани на наступні роки

 

Гендиректор Хонди Такахіро Хатіго зробив низку програмних заяв про майбутнє бренда. Як з'ясувалося, перед компанією стоять два першочергові завдання: зміцнення структури бізнесу і підвищення швидкості його трансформації для наступних поколінь споживачів.

Спрощено кажучи, компанія хоче відсікти все зайве і зосередитися на основних продуктах - в Японії та шести регіонах за її межами. До 2025 року Honda приблизно на 60% скоротить загальну кількість варіантів своїх автомобілів, тобто «під ніж» підуть численні комплектації та опції.

  Title

Крім того, модельний ряд зменшиться за рахунок виключення непопулярних машин і об'єднання «аналогічних регіональних моделей». Найсильнішою глобальною п'ятіркою зараз вважаються Civic, Accord, CR-V, Jazz/Fit і HR-V/Vezel. На них припадає 60% світових продажів.

Водночас, в Японії популярні кей-кари серії N, Північна Америка любить Pilot, а Китай небайдужий до седану Crider. Решта автомобілів опинилися під загрозою зникнення.

З квітня усіма регіональними операціями керує єдиний штаб, що має підвищити ефективність і швидкість прийняття рішень. Електричний хетчбек Honda цього року вийде на ринки Європи та Японії. Наступні моделі на батареях компанія має намір будувати тільки в кооперації. Так, у Північній Америці партнером Honda стане General Motors, а в Китаї - місцеві фірми Dongfeng і GAC.

За словами Такахіро Хатіго, зараз повним ходом триває розробка нової архітектури, яка наразі так і називається - Honda Architecture. Схоже, вона створить модульні платформи для всіх масових моделей.

Первісток буде глобальним і вийде на ринки у 2020 році. Ймовірно, мається на увазі «четвертий» Jazz/Fit з гібридною системою i-MMD. До 2022-го установка i-MMD подешевшає на 25% і пошириться максимально широко. Електрифікація двох третин лінійки у 2030-му для Honda означає, насамперед, гібриди, тоді як електрокарам відведена роль у спільних проектах із GM і китайцями. Таким чином, майбутнє Honda - гібридне, на нових платформах. Кілька клонів на кшталт HR-V/Vezel і Jazz/Fit будуть уніфіковані під єдиними іменами і розподілені у регіонах, виходячи з їхніх потреб та екологічних норм. «Невдах» на кшталт BR-V чекає відставка. Прайси після зачистки від зайвих версій повинні стати простішими і зрозумілішими. Про безпілотники «Хатіго-сан» чомусь не сказав ні слова.

 

Polestar уклала вигідні контракти на постачання акумуляторів

 

Title 

Допоки Volkswagen шукає варіанти ослаблення залежності від азіатських постачальників літій-іонних батарей, шведська марка Polestar вирішила укласти контракт із китайською CATL і корейською LG Chem на постачання акумуляторів.

Нову багатомільярдну угоду оформлено на найближчі 10 років, протягом яких два виробники літій-іонних батарей будуть постачати їх для моделі Polestar 2, яка вийде на ринок у 2020 році.

При цьому CATL і LG Chem також забезпечуватимуть акумуляторами материнську компанію Volvo.

CATL і LG Chem є двома найбільшими виробниками літій-іонних батарей у світі. Обоє мають успішний досвід постачань цих важливих деталей виробникам електромобілів у всьому світі.

Що стосується моделі Polestar 2, то вона повинна стати конкурентом Tesla Model 3. Електромобіль обладнаний двома електродвигунами загальною потужністю 402 к. с. і 660 Нм, а батарея на 78 кВт дозволяє проїжджати на одній зарядці близько 500 кілометрів.

 

Експерт розповів про плюси і мінуси дизельного Suzuki Grand Vitara

 

У 2005 році компанія Suzuki обладнала свій кросовер Suzuki Grand Vitara 1,9-літровим дизелем від компанії Renault.

  Title

Експерт розкрив плюси і мінуси дизельної версії «Вітара». Безперечними плюсами дизельного Suzuki Grand Vitara є наявність турбокомпресора і чавунного захисту нижньої частини двигуна.

Потужність двигуна, яка складає 129 кінських сил, дозволяє дизельній «Вітарі» набирати першу «сотню» за 13-14 секунд, але при цьому «апетит» «японця» становить лише 6-9 літрів палива на 100 км.

Серед мінусів дизельної версії японського кросовера експерт назвав неприємний запах пального у салоні - якщо проїхати на машині годин 5-6, одяг може просочитися таким запахом. При роботі агрегату в дизельної «Вітари» відчуваються сильні вібрації. Таким чином, при купівлі Suzuki Grand Vitara на «важкому» паливі можна заощадити, але пожертвувати комфортом.

При їзді на Suzuki Grand Vitara з дизелем відчувається сильна тяга - при скиданні газу і перемиканні на другу передачу автомобіль може переміщатися за інерцією. Крім того, блогер зазначив наявність прогресивної на той час магнітоли з навігаційною системою, яка встановлювалася тільки на дизельні «Вітари».

 

Джерело: «ельАВТО»

 

Британський авторинок стрімко падає

 

Британський авторинок у квітні знизився на 4,1% і склав +161 064 машини. Як зазначають у Британському товаристві автовиробників і автодилерів (SMMT), негативний результат частково зумовлений двозначним зростанням продажів у квітні минулого року.

За підсумками чотирьох місяців 2019 року, реалізація легкових автомобілів у Великобританії склала 862 100 одиниць (-2,7%). У Британському товаристві автовиробників і автодилерів (SMMT) лідером автомобільного ринку Великобританії у квітні став Ford, що реалізував 18074 автомобілі (-10,1%).

Друге місце посів Volkswagen, продажі якого склали 15 161 автомобіль (+3,8%).

Третій результат показала Audi - 12 454 проданих автомобілі (-5,2%). Замикають п'ятірку лідерів Mercedes-Benz (11 739 шт., -1%) і BMW (10 868 шт., +19,7%).

 

Ford скорочує 7 тисяч своїх працівників у всьому світі

 

Американський автовиробник-гігант, компанія Ford оголосила про скорочення 7 тисяч працівників з-поміж офісного персоналу у всьому світі з метою економії щорічних витрат.

Про це повідомляє у понеділок центральний американський телеканал CNN.

«Компанія Ford скорочує 7000 офісних службовців, або приблизно 10% свого персоналу, що працює на постійній основі, у всьому світі», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що це є частиною зусиль компанії зі скорочення власного бюджету, що дозволить їй зменшити витрати приблизно на $600 млн щороку.

У керівництві Ford зазначають, що вже почали розсилати працівникам повідомлення про скорочення, й завершать цей процес до кінця серпня. Як уточнює телеканал, очікується, зокрема, приблизно 2,4 тис. скорочень робочих місць у Північній Америці, близько 1,5 тисяч позицій будуть ліквідовані шляхом добровільного звільнення з пропозицією компенсацій.

«Цей крок є спробою скоротити бюрократію всередині компанії та спростити структуру управління на додаток до бажання скоротити витрати», - зазначив президент і виконавчий директор Ford Motor Company.

Таким чином, компанія Ford перейняла недавній досвід скорочення офісних працівників у свого конкурента General Motors. У GM пішли на цей крок у листопаді минулого року, втративши близько 8 тис. своїх службовців, тобто 15% постійного персоналу.

У Німеччині створили шосе для вантажівок-тролейбусів

FCA і Renault – тепер єдина компанія

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers