rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Sony і Microsoft об’єдналися для розвитку хмарного геймінгу

Sony і Microsoft об'єдналися для розвитку хмарного геймінгу

 

Корпорації Sony і Microsoft оголосили про стратегічне партнерство для розвитку ігрових хмарних технологій, а також рішень у сфері штучного інтелекту (ШІ).

Про це повідомляє The Verge.

«Обидві компанії вивчатимуть спільну розробку майбутніх хмарних технологій на базі Microsoft Azure для поліпшення своїх відповідних ігрових і стрімінгових сервісів», - йдеться у повідомленні Microsoft.

Також Azure може стати датацентром для різних ігрових продуктів Sony, включно з PlayStation Now.

«Sony завжди була лідером у розважальній і технологічній сферах, а наше партнерство будується на інноваціях. Наша співпраця дає в руки Sony потужність Azure, яка допоможе створити нові ігрові та розважальні споживчі товари», - сказала генеральний директор Microsoft Сатья Наделла.

 

NASA вибрала компанії, які працюватимуть над проектом висадки на Місяць

 

Title  
 Фото: NASA 

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) вибрало 11 компаній для проведення досліджень і виробництва прототипів кораблів для своєї програми місячних досліджень Artemis.

Про це повідомляється на сайті NASA.

«Щоб прискорити наше повернення на Місяць, ми кидаємо виклик традиційним способам ведення бізнесу. Ми спростимо все: від закупівель та партнерських відносин до розробки обладнання і навіть операцій», - зауважив Маршалл Сміт, директор програми дослідження Місяця.

Всього над проектом висадки працюватимуть 11 компаній: Aerojet Rocketdyne (Каліфорнія), Blue Origin (Вашингтон), Boeing (Техас), Dynetics (Алабама), Lockheed Martin (Колорадо), Masten Space Systems (Каліфорнія), Northrop Grumman Innovation Systems (Вірджинія), OrbitBeyond (Нью-Джерсі), Sierra Nevada Corporation (Колорадо і Вісконсін), SpaceX (Каліфорнія), SSL (Каліфорнія). NASA виділить їм 45,5 мільйона доларів у рамках програми державно-приватного партнерства NextSTEP. До того ж, самі компанії повинні вносити не менш, ніж 20 відсотків від загальної вартості проекту. Робота триватиме протягом найближчих шести місяців.

Астронавтів (жінку і чоловіка) планують висадити в 2024 році на Південному полюсі Місяця. Операція відбуватиметься за допомогою космічної станції «Брама» (Gateway), яку планують побудувати на орбіті супутника. Ця станція повинна посприяти експедиції на Марс у майбутньому.

 

SpaceX будує два однакові кораблі для польотів на Марс

 

Керівник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що його команда будує одразу два космічні кораблі Starship.

Про це він написав у Twitter.

«SpaceX одночасно будує два Starship у Техасі і Флориді», - повідомив Маск.

  Title
  Фото: twitter.com/SpaceX

Він також пояснив, що SpaceX робить це для того, щоб визначити, де найкраще місце для будівництва космічного корабля.

Нагадаємо, в листопаді 2018 SpaceX перейменувала корабель Big Falcon Rocket на Starship, а близько місяця тому компанія протестувала двигун майбутнього космічного апарата на тестовому кораблі Starhopper.

Маск заявляв, що перший орбітальний політ Starship може відбутися вже на початку 2020 року.

Корабель Starship повинен стати найбільшим в лінійці SpaceX і буде основним інструментом для перевезення корисного вантажу в планах Ілона Маска із колонізації Марса.

Днями SpaceX відклала запуск ракети-носія Falcon 9 на орбіту з 60 міні-супутниками, призначеними для створення глобальної мережі Інтернет-покриття системи Starlink. Ракету планують запустити протягом тижня.

 

Для української ракети «Циклон-4» проведуть нові вогневі випробування

 

Title  

На державному підприємстві «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» виготовлено та відправлено на вогневі випробування 7000-й виріб - третій ступень ракети-носія середнього класу «Циклон-4».

Про це йдеться у повідомлені ДП «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова».

«Вперше в історії «Південмашу» всі вузли та агрегати такої складової ракети-носія було виготовлено власними силами без залучення інших підприємств. До складу третього ступеня входить рідинний ракетний двигун РД-861К, призначений для створення тяги та маневрування», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що вогневі випробування планується здійснити у липні-серпні поточного року. Після проведення випробувань та відпрацювання всіх вузлів буде виготовлено зразок третього ступеня для перших льотних випробувань.

Надалі буде досліджено можливість встановлення 7000-го виробу на ракету-носій «Циклон-4М» як другий ступінь та інші нові ракети-носії середнього класу.

Виготовлення вузлів та складання виконали на «Південмаші» за конструкторською документацією КБ «Південне».

Державне підприємство «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» входить до складу Державного космічного агентства України. За час існування на підприємстві було створено чотири генерації ракетних комплексів стратегічного призначення, близько 400 космічних апаратів 70 різних модифікацій, космічні ракети-носії сімейств: «Циклон», «Космос», «Зеніт».

Сімейство ракет-носіїв «Циклон» - це транспортна космічна система, призначена для оперативного високоточного виведення на кругові, геостаціонарні, сонячно-синхронні орбіти одного або групи космічних апаратів різного призначення. Для цього класу ракет-носіїв розроблена і використана оригінальна технологія повної автоматизації передстартового циклу підготовки. Можливості ракети-носія «Циклон-4» дозволяють перевищувати основні характеристики закордонних аналогів і виводити на орбіту висотою 500 км космічні апарати або групи космічних апаратів вагою до 5500 кг.

Ракети-носії сімейства «Циклон» зарекомендували себе як найнадійніші носії у світі.

 

Google закрив для Huawei доступ до оновлень Android

 

Google розірвав співпрацю з Huawei після того, коли міністерство торгівлі США внесло компанію до чорного списку.

Про це повідомляє BBC.

«Google закрив виробнику телефонів Huawei доступ до оновлення операційної системи Android», - йдеться у повідомленні.

Існуючі користувачі смартфонів Huawei зможуть оновлювати додатки, а також сервіси Google Play. Однак, коли Google випустить наступну версію Android наприкінці цього року, вона буде недоступна на пристроях Huawei. Нові серії пристроїв китайського виробника будуть також позбавлені доступу до таких додатків, як YouTube і Google Maps.

Таке рішення було прийнято після того, коли президент США Дональд Трамп оголосив у США надзвичайний стан через загрозу безпеки комп'ютерної системи, а міністерство торгівлі США внесло компанію Huawei до «чорного списку».

Співбесіда з роботом Якою мірою штучний інтелект може спростити добір персоналу

Карпатські буйволи: мають басейн, а у болоті приймають омолоджувальні ванни

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers