rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Новообраний мер Чикаго та олдермени присягнули на вірність Чикаго

Лорі Лайтфут у понеділок обійняла посаду 56-го мера Чикаго. Цього дня відбулася урочиста церемонія приведення до присяги новообраного мера та корпусу олдерменів Чиказької міськради.

Лайтфут - перша чорношкіра мер Чикаго, а також перша жінка, яка очолить Місто вітрів. Вона присягнула об 11:15 у приміщенні Wintrust Arena у South Loop. Після присяги Лайтфут звернулася з інавгураційною промовою до сотень присутніх під час урочистої церемонії мешканців та гостей міста.

У своїй промові вона переосмислила чотири зірки, зображені на прапорі Чикаго, як нові керівні принципи міста: безпека, освіта, стабільність і чесність.

«Громадська безпека не повинна бути товаром, який доступний лише багатим», - заявила вона. І додала, що вимагає від «усіх нас об'єднатися», а також пообіцяла, що «місто сприятиме цьому процесу, ми вже почали над цим працювати».

Лайтфут також пообіцяла розширити надання дошкільної освіти, прагнути справедливості в освітніх можливостях на території всього міста, а також надати школярам ширший доступ до навчання і працевлаштування.

Що стосується чесності, то Lightfoot під час виступу навіть пожартувала на цю тему.

«Я знаю, що згадування чиказької влади і чесності в одному реченні може здатися трохи дивним, - сказала вона. - Але це зміниться».

«Протягом багатьох років вони говорили, що Чикаго не готове до реформ, - зауважила вона. - Ну то будьте готовими, адже реформа вже розпочалася».

«Коли державні чиновники укладають тіньові закулісні угоди, вони стають багатими, а решта з нас отримують рахунок», - продовжувала Лайтфут.

«Жоден чиновник у місті Чикаго, обраний або призначений, ніколи не повинен отримувати прибуток від перебування на посаді. Ніколи», - заявила вона під гучні оплески присутніх. Під час виступу позаду неї стояв олдермен Ed Burke, якого у січні звинуватили у корупції.

Лайтфут отримала переконливу перемогу в квітні, впевнено перемігши Toni Preckwinkle, президента округу Cook, з майже 50% відривом від конкурентів. Вона стала лідером у всіх 50 районах міста.

Новообрана мер побудувала свою передвиборчу кампанію на необхідності змін. Вона закликала виборців «принести світло» до міської влади, яка неодноразово потрапляла у корупційні скандали.

Разом з Лайтфут присягу прийняли скарбник Чикаго Melissa Conyears-Ervin і керівник секретаріату мерії Anna Valencia. Вперше в історії Чикаго всі три виборні посади обійняли темношкірі жінки.

Усі 50 членів міської ради Чикаго (деякі - ще зі старого складу, решта - нові обличчя) також були приведені до присяги під час урочистої церемонії.

Лайтфут розповіла, що планує зустрітися із суперінтендантом поліції Eddie Johnson, щоб обговорити плани департаменту на літо. Вона уточнила, що до кінця літа не планує приймати рішення про те, чи потрібно замінити його на посаді.

Лайтфут також буде вимушена сісти за стіл переговорів, коли у червні закінчиться дія контракту чиказьких учителів.

Тим часом у Чикаго склалася складна фінансова ситуація. У бюджеті міста - дефіцит, щонайменше, на півмільярда доларів. До того ж, місто має зобов'язання стосовно чотирьох пенсійних фондів, які останнім часом фінансувалися на рівні 27% - значно нижче від прийнятних 80%.

Але насамперед Лайтфут планує виконати обіцянку, яку дала під час передвиборчої кампанії, що скасує привілей, який дозволяє окремим олдерменам блокувати постанови мера чи міської ради у межах своїх районів.

 

Американським компаніям тимчасово дозволили провадити бізнес з китайською компанією Huawei

Трамп зустрінеться з принцом Чарльзом у червні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers