rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп зустрінеться з принцом Чарльзом у червні

Трамп зустрінеться з принцом Чарльзом у червні

 

Президент США Дональд Трамп під час візиту в червні до Великої Британії зустрінеться з принцом Чарльзом за вечірнім чаєм.

Про це повідомляє CNN.

«Британський принц Чарльз погодився зустрітися з президентом США Дональдом Трампом під час його неоднозначного державного візиту до Великої Британії наступного місяця», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що Трамп і спадкоємець британського престолу принц Чарльз зустрінуться за пообіднім чаєм у Кларенс-хаус, офіційній резиденції принца і його дружини Камілли, герцогині Корнуольської.

Найбільш імовірною датою цієї зустрічі називають 3 червня - перший день візиту президента США до Великої Британії. За традицією, в перший же вечір прибуття також відбудеться державний банкет, влаштований королевою Єлизаветою.

Нагадаємо, у квітні принц Чарльз отримав схвалення лідерів країн Співдружності націй щодо головування в ній. На цій посаді 69-річний представник монаршої родини Великої Британії замінить свою матір Єлизавету II.

 

Сан-Франциско стало містом з найвищими зарплатами у світі

 

Сан-Франциско вперше посіло першу сходинку в рейтингу міст із найвищим рівнем зарплат у світі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на рейтинг Deutsche Bank.

«Середня зарплата у Сан-Франциско, з вирахуванням податків, склала 6,52 тисячі доларів на місяць. У Цюріху, який раніше посідав перше місце за розміром середнього місячного заробітку, зарплати менші майже на 400 доларів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до п'ятірки рейтингу входять, здебільшого, американські міста: на третьому місці Нью-Йорк (4,6 тисячі доларів на місяць), на четвертому місці Бостон (4,28 тисячі доларів на місяць), а на п'ятому - Чикаго (4,06 тисячі доларів на місяць).

Повідомляється, що в рейтинг міст із найвищими зарплатами у світі ввійшли також Лондон, Сідней, Осло, Копенгаген і Мельбурн.

«Швидкий розвиток технологічного сектора США допоміг Сан-Франциско перемогти традиційні міста, що були лідерами у рейтингу раніше», - йдеться у звіті Deutsche Bank.

 

SpaceX подала в суд на уряд

 

SpaceX подала в суд на уряд США. Про це йдеться в статті The Washington Post. Компанія просить не розголошувати деталі позову, оскільки він містить конфіденційну службову інформацію.

«Заява надійшла до Федерального суду США, який, зокрема, розглядає спори з американським урядом про державні контракти. Суд прийме остаточне рішення про доступ до деталей позову», - йдеться в матеріалі.

Видання пише, що приводом для нього стали великі держконтракти на космічні запуски. Йдеться про мільярди доларів.

Минулого року SpaceX програла контракт на запуски військових супутників, в конкурсі брали участь дві інші компанії, які, в результаті, отримали понад два мільярди доларів. Як зазначає The Washington Post, в зв'язку з цим SpaceX побоюється, що опиниться в невигідному становищі. Також як причину побоювань видання вказує лобіювання в уряді інтересів космічної компанії Blue Origin Джеффа Безоса.

Наступного року Міноборони США планує провести аналогічний конкурс і вибрати дві компанії для своїх запусків.

Раніше SpaceX кілька разів подавала позови до уряду США - в 2014 і в 2019 роках. Перший конфлікт сторонам вдалося врегулювати, після чого SpaceX отримала кілька держконтрактів. Цього року компанія відкликала поданий позов без пояснення причин.

Нагадаємо, на початку травня SpaceX запустила до МКС вантажний корабель Cargo Dragon.

 

США скасували мита на сталь і алюміній з Канади і Мексики

 

Влада США погодилася скасувати штрафні митні збори на сталь і алюміній, ввезені з Канади і Мексики. Про це йдеться в спільній заяві Вашингтона і Оттави, поширеній у п'ятницю, 17 травня, - пише «Німецька хвиля».

«Щойно ми досягли домовленості з Канадою і Мексикою і будемо надалі постачати товари в ці країни безмитно або без значних митних зборів», - заявив президент США Дональд Трамп у п'ятницю, виступаючи у Вашингтоні.

Одночасно з цим Канада знімає відповідні штрафні мита на американські товари.

«Це - великий крок на шляху до ратифікації нової торгової угоди USMCA», яка відбудеться «найближчими тижнями», - заявив глава канадського уряду на прес-конференції в Гамільтоні.

Як пише «Голос Америки», угода вимагає від урядів Канади і Мексики вжити заходів щодо запобігання транспортуванню китайської сталі в США через території їхніх країн.

«Угода набирає чинності вже в неділю. Передбачається, що вона допоможе розчистити шлях для ратифікації нової торговельної угоди, укладеної адміністрацією президента Трампа з Мексикою і Канадою - двома головними торговими партнерами США», - повідомляє видання.

У червні 2018 року Дональд Трамп підвищив мита на імпорт сталі з Канади і Мексики до 25 відсотків і на імпорт алюмінію до 10 відсотків. У відповідь Канада обклала товари, що ввозяться зі США, насамперед, м'ясну продукцію і віскі, митами на загальну суму в 11 млрд євро.

Угоду США, Мексики і Канади про вільну торгівлю («the United States - Mexico - Canada Agreement», або USMCA. - ред.) було підписано лідерами трьох країн у листопаді минулого року. Ця угода повинна була замінити договір NAFTA.

 

У мережу злили дані 49 мільйонів Instagram-зірок

 

Фахівці з безпеки знайшли у відкритому доступі велику базу даних, яка містила контактні та інші дані, щонайменше, 49 мільйонів лідерів думок і знаменитостей з Instagram.

Про це повідомляє TechCrunch.

«База даних перебувала на Amazon Web Services і була доступна без пароля будь-якому користувачеві. На момент виявлення в ній було понад 49 млн записів, але їх кількість щогодини збільшувалася», - йдеться у повідомленні.

Кожен запис містив публічні контактні дані з аккаунтів Instagram-користувачів, включаючи їхню біо­гра­фію, фото профілю, кількість підпис­ників, інформацію про верифікацію аккаунту, їх місце проживання, а також приватну контактну інформацію, включаючи пошту і номер телефону.

Видання відслідкувало базу даних індійської маркетингової фірми Chtrbox, яка займається організацією спонсорських контрактів для таких користувачів.

База використовувалася для розрахунку того, скільки коштує платити кожному з користувачів, враховуючи кількість лайків, шерів, фоловерів і т. д. Однак, кілька контактів з бази, яких видання перевірило, повідомили, що ніколи не мали справ із Chtrbox. Незабаром після цього фірма прибрала базу із загального доступу.

Засновник і виконавчий директор компанії не прокоментував інформацію.

 

На Алясці протягом тижня впали два літаки, є загиблі

 

В американському штаті Аляска у понеділок вдруге за тиждень сталася аварія літака, в результаті чого загинуло двоє осіб.

Про це повідомляє CNN.

«Вдруге за тиждень гідролітак Taquan Air знову потрапив в аварію на Алясці. Двоє людей загинули після того, коли літак впав у понеділок після обіду в гавані Метлаткатла», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жертвами стали пілот і пасажир. Крім них, на борту більше нікого не було.

Причини аварії, як і імена загиблих, наразі не повідомляються.

За тиждень до цього над Аляскою зіткнулися два гідролітаки, в результаті чого загинуло шестеро осіб. Ще 10 людей були госпіталізовані.

Серед загиблих є громадяни Австралії та Канади.

Один з літаків - DHC-2 Beaver - належав Taquan Air.

 

Пошта США почала тестувати безпілотні вантажівки

 

Американський стартап TuSimple, який розробляє безпілотні вантажівки, виграв контракт у Поштової Служби Сполучених Штатів на здійснення п'яти перевезень поштового вантажу.

Про це повідомляє FOX News.

«Старап TuSimple зі Сан-Дієго, який розробляє безпілотні вантажівки, виграв контракт на здійснення п'яти перевезень для Поштової Служби Сполучених Штатів між хабами у Фініксі й Далласі», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє FOX News, довжина кожного маршруту сягатиме 1600 кілометрів.

Вантажівка буде обладнана спеціальними лідарами, радарами й камерами, зокрема такими, що можуть дивитися на відстані в один кілометр уперед.

Транспортний засіб може їздити автономно в більшості випадків без водія.

Зазначається, що нині TuSimple вже розробила десяток прототипів вантажівок, які здійснюють перевезення для клієнтів, проте, в компанії планують пізніше цього року пустити на дороги близько 50 безпілотних вантажівок.

У TuSimple наголосили, що експеримент із поштою США є гарною можливістю продемонструвати потенціал технологій і подивитися, як вантажівка здійснює 22-годинний маршрут без допомоги людей, у той час коли для звичайної вантажівки потрібно було б два водії для подолання вказаного маршруту.

Як повідомлялося, у Швеції розпочали постачання товарів безпілотними електровантажівками, що рухаються автошляхами загального користування.

 

У Північній Кароліні розбився літак морської піхоти, пілот вижив

 

Бойовий літак вертикального зльоту AV-8B Harrier корпусу морської піхоти США зазнав катастрофи в понеділок поблизу військової бази в Північній Кароліні.

Пілот від отриманих травм потрапив до шпиталю, - повідомило американське спеціалізоване видання Military.

«Літак Harrier у понеділок зазнав катастрофи в районі населеного пункту Хевлок, штат Північна Кароліна, поруч з базою Морської піхоти США Cherry Point», - йдеться в повідомленні.

Першими відреагували на інцидент правоохоронці з офісу шерифа міста Хевлок, після них на місце аварії прибули представники 2-го авіаційного крила Корпусу Морської піхоти США.

Пілот був доправлений до медичного центру приблизно за 30 км на північний захід від військової бази. Як уточнюється, він отримав травми після катапультування.

Повідомлень про руйнування на землі чи постраждалих серед мирного населення не було.

«Місце аварії огороджене військовими. Причина інциденту є предметом розслідування», - повідомила прес-служба Корпусу Морської піхоти США.

Американським компаніям тимчасово дозволили провадити бізнес з китайською компанією Huawei

Новообраний мер Чикаго та олдермени присягнули на вірність Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers