rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Франції сотні нелегалів захопили аеропорт

У Франції сотні нелегалів захопили аеропорт

 

У Франції сотні нелегальних мігрантів захопили Міжнародний аеропорт імені Шарля де Голля.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Мігранти перешкоджають посадці пасажирів, вимагають зустрічі з прем'єр-міністром Едуардом Філіппе та закликають покласти край депортаціям.

Протестувальники закликали Air France «припинити будь-яку фінансову, матеріально-технічну або політичну участь у депортаціях».

За інформацією видання Daily Mail, один з мігрантів вигукував: «Франція не належить французам! Кожен має право бути тут!».

Видання уточнює, що це були члени організації, яка називає себе найбільшим союзом нелегальних іммігрантів у Франції, або «чорними жилетами». Протестувальники закликали прем'єр-міністра надати їм усім легальний статус.

 

Туреччина стягує війська до кордону зі Сирією

 

Військова техніка та військовослужбовці ЗС Туреччини відряджені для посилення військової присутності на кордоні зі Сирією.

Про це повідомляє CNN Turk.

«Військовослужбовці та транспортні засоби, призначені на посилення підрозділів збройних сил Туреччини на сирійському кордоні, пройшли через район Кирикхан, провінції Хатай (на півдні країни, межує із Сирією - ред.)», - повідомляє телеканал.

Переміщення відбувалося за посилених заходів безпеки.

Як відомо, наприкінці грудня минулого року в прикордонних із Сирією районах Туреччини спостерігався рух військової техніки ЗС Туреччини в напрямку до кордону. 10 травня Туреччина закликала Росію припинити повітряні удари в сирійській провінції Ідліб.

 

Переговори про новий уряд Судану зайшли в глухий кут

 

Правляча військова рада Судану й альянс протестних і опозиційних груп не змогли домовитися про склад нового правлячого органу в країні.

Про це повідомляє AFP.

«Уряд і протестувальники суданської армії у вівторок не змогли досягти угоди щодо складу нового правлячого органу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, переговори зайшли в глухий кут через суперечки про те, хто має очолити новий орган влади - цивільна особа чи військовослужбовець.

У неділю сторони відновили переговори з питання про суверенну раду, яка керуватиме Суданом протягом трирічного перехідного періоду після того, коли минулого місяця був повалений президент країни Омар аль-Башир. Аль-Баширу були висунуті офіційні обвинувачення у вбивстві учасників акцій протесту.

 

Новозеландському стрільцеві висунули звинувачення у тероризмі

 

Поліція Нової Зеландії висунула офіційні звинувачення у тероризмі Брентону Тарранту, який здійснив атаки на мечеті у Крайстчерчі, вбивши 51 особу.

Про це йдеться у заяві правоохоронців, повідомляє AFP.

«У звинуваченні (Тарранту - ред.) буде вказано, що у Крайстчерчі був вчинений терористичний акт», - йдеться у заяві.

У поліції додали, що підозрюваному також будуть висунуті звинувачення у вбивстві 51 особи та у 40 спробах вбивства.

Правоохоронці зауважили, що рішення про висунення звинувачень у тероризмі було прийнято після консультацій із прокуратурою й урядовими юристами, адже з 2002 року, коли був ухвалений Акт «Про боротьбу з тероризмом», його ще ніхто не тестував у судах.

Зазначається, що наступне судове засідання у справі Тарранта заплановане на 14 червня.

Як повідомлялося, 15 березня в результаті розстрілу парафіян у двох мечетях у Крайстчерчі (Нова Зеландія) загинула 51 людина, ще стільки ж отримали поранення. У зв'язку з цим у країні ухвалили закон, який забороняє більшу частину напівавтоматичної зброї. Нападником виявився 28-річний австралієць Брентон Таррант.

 

Австрія не надала експертам із РФ майданчик для проведення конференції у Відні

 

Представники Австрії відмовилися брати участь і надавати майданчик організаторам засідання дискусійного клубу «Валдай» (Росія) напередодні відкриття у Відні.

Про це заявив журналістам у понеділок голова ради клубу «Валдай» Андрій Бистрицький, - повідомляють російські ЗМІ.

«Австрійські колеги буквально кілька годин тому повідомили, що не зможуть взяти участь у конференції», - сказав він.

Крім того, свій майданчик для майбутньої дискусії відмовилася надавати Академія національної оборони і безпеки Австрії.

За словами Бистрицького, форум не скасовується, але довелося внести корективи: конференція буде проведена 21 травня своїми силами в готелі Grand Wien.

Засідання «Валдая» проходить на тлі політичного скандалу в Австрії, спровокованого публікацією 17 травня німецькими ЗМІ відеозапису з головою правопопулістської та проросійської «Австрійської партії свободи» Хайнцем-Крістіан Штрахе, зробленої на Ібіці в липні 2017 року, за кілька місяців до парламентських виборів в Австрії. На відео Штрахе, що посів після виборів посаду віце-канцлера, обговорює разом зі своїм помічником Йоганном Гуденусом варіанти медійної та фінансової підтримки з боку передбачуваної «племінниці російського олігарха».

Також політики пропонують нелегальну схему, як російські гроші сумнівного походження можуть надходити для фінансування АПС в обхід Рахункової палати Австрії.

В результаті скандалу Хайнц-Крістіан Штрахе і Йоганн Гуденус подали у відставку. У країні оголосили про проведення дострокових парламентських виборів.

 

У Венесуелі вирішили відмовитися від Visa і MasterCard

 

Центробанк Венесуели та управління інститутів банківського сектора країни прийняли рішення відмовитися від угод з Visa, MasterCard і Maestro до кінця січня. Про це повідомив портал Banca y Negocios.

В республіці мають намір розвивати власну незалежну платіжну систему, створити яку доручив центробанк Венесуели та управління інститутів банківського сектора країни.

Заплановано, що вже з 30 листопада 2019 року всі операції за дебетовими картками Visa, MasterCard і Maestro повинні бути припинені, а з 30 січня 2020 року та ж доля чекає і кредитні картки цих систем.

Банкам також доручили розвивати «суверенну» систему обробки дебетових і кредитних операцій клієнтів шляхом використання біометричної ідентифікації.

Всі ці заходи, як зазначає видання, передбачають санкції платіжних систем Visa і MasterCard, введення яких очікує регулятор. При цьому експерти вважають малоймовірною можливість створення у Венесуелі власної платіжної системи в такі стислі терміни.

 

Іран у чотири рази збільшив виробництво низькозбагаченого урану

 

Іран найближчим часом може вийти за межі обмежень запасів, встановлених ядерною угодою.

Про це пише DW.

«Тегеран вже поінформував Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про своє рішення, але в агентстві наразі не прокоментували цю інформацію», - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначає агенція АР, «збільшення виробництва в чотири рази може означати, що Іран, імовірно, вийде за межі обмежень запасів урану, встановлених ядерною угодою».

За словами представника Організації з атомної енергії Ірану Бехруза Камальванді, це рішення не означає, що Тегеран буде використовувати більшу кількість центрифуг, яка обмежена атомною угодою. Однак, за його словами, протягом кількох тижнів Іран досягне максимально дозволеного, згідно з умовами договору, обсягу запасів низькозбагаченого урану - 300 кілограмів.

Нагадаємо, ядерна угода, в результаті якої частина санкцій проти енергетичного сектора країни були скасовані, була прийнята у 2015 році, тоді ж Іран погодився заморозити свою ядерну програму, підписавши угоду зі США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною.

Напередодні на тлі зростання напруги у Перській затоці президент США Дональд Трамп застеріг Іран від військових дій і пригрозив йому тяжкими наслідками.

 

У Китаї не показали фінал «Гри престолів» через торговельну війну зі Штатами

 

Китайська телекомунікаційна компанія, що є офіційним транслятором продуктів каналу HBO у КНР, не показала завершальну серію «Гри престолів» через торговельну війну між Пекіном і Вашингтоном.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

«Китайська телекомунікаційна компанія Tencent, ексклюзивний провайдер контенту телеканалу НВО в Китаї, не показала фінальну серію культового серіалу «Гра престолів» через торговельний конфлікт між США та КНР», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, завершальна серія «Гри престолів» мала з'явитися на платформі Tencent Video зранку в понеділок, але китайські глядачі побачили, натомість, сповіщення про проблеми з каналом передачі.

Ображені споживачі почали вимагати повернути їм кошти, заплачені за передплату на Tencent Video, а деякі погрожували навіть видалити свої профілі.

Своєю чергою, представники НВО зазначили, що китайська влада заборонила Tencent Video транслювати «Гру престолів» через суперечку з Вашингтоном.

Як відомо, останній раунд американсько-китайських переговорів про торгівлю завершився безрезультатно на тлі нового підвищення американських мит на китайські товари з 10% до 25%.

 

У Польщі жінка народила шістьох дітей

 

У Кракові жінка народила шестеро дітей - чотирьох дівчаток і двох хлопчиків.

Як зауважили під час прес-конфе­ренції лікарі, ймовірно, це перший такий випадок у Польщі, - інформує Onet.pl.

За інформацією лікарів, діти народилися на 29-му тижні вагітності завдяки кесаревому розтину. Немовлята і породілля цілком здорові.

Діти, кожне вагою до одного кілограма, перебувають зараз в інкубаторах.

Свої вітання батькам передали президент Польщі Анджей Дуда та маршалок Сейму Марек Кухцінський.

Краківський футбольний клуб «Краковія» подарував сім'ї довічний пропуск на відвідування футбольних матчів місцевої команди.

 

У Греції стався землетрус

 

У місті Килліні, що на заході Греції, стався землетрус магнітудою 4,3.

Про це повідомляє Ekathimerini з посиланням на Інститут з Геодинаміки Афін.

«Помірний землетрус магнітудою 4,3 стався на заході Греції у вівторок. Наразі немає повідомлень про постраждалих або завдану шкоду», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в Інституті, землетрус стався о 12 годині біля узбережжя міста Килліні, що на південному заході від міста Патри.

За даними ЗМІ, глибина осередку землетрусу була зафіксована на рівні 10 кілометрів.

25 квітня на півдні Греції стався землетрус магнітудою 4,1.

Війська США у Польщі є сигналом для Росії, – Качинський

Албанію можуть позбавити безвізу з ЄС – Нідерланди подали запит

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers