rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Колишній менеджер Danske Bank розповів про роль брата Путіна у відмиванні грошей

Двоюрідний брат президента Росії Володимира Путіна Ігор Путін брав участь у найбільшій в історії схемі з відмивання грошей на суму $230 млрд через естонську філію найбільшого банку Данії Danske Bank. Про це в інтерв'ю CBS розповів колишній менеджер банку Говард Вілкінсон, який викрив схему відмивання грошей.

 

За словами Вілкінсона, через естонське відділення банку щодня проходило близько $20 млн. Він розповів, що кошти проводила зареєстрована в Лондоні компанія Lantana Trade. Адреса реєстрації цієї компанії виявилася «будинком» ще для 64 підставних фірм з рахунками у Danske Bank.

Виявивши підозрілі операції, Вілкінсон повідомив про це чотирьом високопоставленим керівникам банку. Реакції від них не надійшло, тому менеджер звільнився і повернувся до Британії.

Однією з проблем була участь у схемі з відмивання коштів родичів президента РФ Путіна.

«Здається, це був Ігор Путін, якого я вважаю двоюрідним братом російського президента. Були посилання на ФСБ», - розповів Вілкінсон.

Телеканал CBS зазначає, що Ігоря Путіна підозрювали і в інших російських схемах з відмивання коштів, але він завжди заявляв про свою непричетність.

Нагадаємо, на початку 2018 року Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) опублікував дані про те, що члени сім'ї Путіна і російська Федеральна служба безпеки до 2013 року відмивали великі суми коштів через естонський філіал Danske Bank. Згодом Danske Bank визнав участь філії у відмиванні коштів, звинувачення у цій справі висунули 18 екс-співробітникам банку.

Мей «зробила поступку» уряду заради компромісу щодо Brexit

Вкладати час і любов в Україну… Світовий Конгрес Українців планує співпрацювати з президентом В. Зеленським

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers