rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Вакансії від роботодавців-ФОПів: для продавців, адміністративного персоналу, водіїв, кандидатів без досвіду та на віддалену роботу

Фізичні особи-підприємці, щодо яких точиться багато дискусій, окрім іншого, активно створюють робочі місця. Зокрема, згідно звіту Державної служби статистики України на суб'єктів мікропідприємництва припадала майже третина зайнятих працівників у 2010-2017 рр. Наприклад, у 2015 році цей показник складав 35,2%, у 2016 - 34,2%, а у 2017 - 35,3%.

 

HeadHunter Україна проаналізував, чим відрізняються вакансії, розміщені ФОП.

 

Так, згідно аналізу бази вакансій, розміщених з травня 2018 по травень 2019 року, роботодавці, які вказали, що вони є фізичними особами-підприємцями активніше шукали спеціалістів з профгалузей «Продажі», «Адміністративний персонал», «Транспорт», «Маркетинг», «Бухгалтерія». Сам ці сфери входять до ТОП-5 найпопулярніших. При цьому відсоток кількості пропозицій про роботу в них (окрім «Маркетинг») більший, ніж в середньому на ринку праці України.

В порівнянні з періодом травень 2017-травень 2018, протягом останніх 12 місяців такі роботодавці активніше розміщували пропозиції про роботу у профсферах «Продажі», «Транспорт», «Адміністративний персонал», «IT, телеком». А от у галузях «Маркетинг», «Початок кар'єри», «Бухгалтерія», «Виробництво», «Робочий персонал» та «Туризм»  доля вакансій впала.

Title  Title

 

Роботодавці, які вказали, що вони є фізичними особами-підприємцями, більш охоче, ніж в середньому на ринку праці, розглядають кандидатів без досвіду роботи. Так, у 43% вакансій, розміщених ними,  зазначена готовність взяти на роботу пошукача-початківця.

Окрім того, роботодавці-ФОПи частіше пропонують роботу із віддаленим, гнучким та позмінним графіком. Сумарно такі графіки зустрічаються у кожній третій вакансії, в той час як в середньому на ринку праці на них припадає лише 18% пропозицій про роботу.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Два роки після запровадження безвізу: як змінились настрої пошукувачів

Бізнес-план № 1

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers