rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Два роки після запровадження безвізу: як змінились настрої пошукувачів

Від початку дії безвізового режиму з Євросоюзом минуло два роки. Хоча його запровадження й не мало на увазі можливість працювати за кордоном без отримання робочої візи, проте, з огляду на високі міграційні настрої серед українців, існували побоювання щодо масових виїздів на роботу за кордон. Особливо це актуально для представників робочих спеціальностей, лінійних фахівців загалом, сезонних робітників тощо.

 

HeadHunter Україна перевірив, які зміни відбулись у пошукацьких настроях у цих профсферах.

 

Title
 

 

Ретроспективний аналіз показує: кількість резюме пошукачів, які готові до переїзду в країни ЄС, збільшилась, а за деякими профсферами - більш, ніж у чотири рази. Найбільша амплітуда зростання серед аналізованих профсфер була зафіксована у «Домашньому персоналі». Так, за останній рік у цій профсфері було розміщено у 4,44 разу більше резюме, ніж у період із травня 2016 р. до травня 2017 р. Цікаво, що темпи зростання кількості резюме, наприклад, за профсферою «IT, телеком», «Банківська справа» повільніші.

За аналізований період більшу активність у питанні пошуку роботи в країнах ЄС почали демонструвати пошукачі віком 19-30 років: частка CV, розміщених ними, зросла з 35% до 41% і за останні 12 місяців вийшла на перше місце.

Title  Title

 

Трохи менш популярним серед пошукачів стає повний робочий день, проте це - загальна тенденція для ринку праці.

Крім того, зазнали змін і навички, які декларують у резюме пошукачі, готові до переїзду в країни ЄС. Якщо у період із травня 2016 до травня 2017 року на першому місці серед них була «Робота в команді», то, починаючи з травня 2017-го, лідерство посідає знання англійської мови.

 

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Вакансії від роботодавців-ФОПів: для продавців, адміністративного персоналу, водіїв, кандидатів без досвіду та на віддалену роботу

Бізнес-план № 1

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers