rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Без солі, без хліба – немає обіду...

Одні продукти можуть покращити нашу фігуру, інші - безнадійно її зіпсувати. Яких харчів і напоїв слід уникати, щоб позбутися зайвих кілограмів?

 

Наш зовнішній вигляд напряму залежить від того, чим ми харчуємося. Якщо ваша мета - позбутися зайвих кілограмів, то від напоїв і продуктів, про які йтиметься нижче, вам однозначно слід відмовитися.

Солодкі газовані напої

 

Напої, які містять багато цукру або підсолоджувачів, є ворогом № 1 здорової ваги. Дослідження показують: якщо випивати кілька разів на тиждень по баночці солодкої газованої води, ємкістю 355 мл, за рік наберете... приблизно 7,5 кг! А є ж люди, які тамують цією водою спрагу щодня.

Одна склянка солодкої газованої води на день на 50% підвищує ризик розвитку метаболічного синдрому, що супроводжується підвищенням рівня цукру і «поганого» холестерину у крові, підвищенням артеріального тиску і критичним зниженням рівня «хорошого» холестерину. Окрім того, солодкі газовані напої містять речовини, які згубно впливають на наш шлунок.

Білий хліб

 

До його складу не входять практично жодні поживні речовини. Немає у ньому й клітковини, оскільки випікають такий хліб з цільного зерна, а всі калорії, які організм отримує, є простими вуглеводами, що перетворюються у жирові відкладення. Білий хліб містить велику кількість солі, яка у надлишку є шкідливою для організму (призводить до підвищення кров'яного тиску).

Прості вуглеводи, рафінований цукор і консерванти, які містяться у білому хлібі, не принесуть жодної користі, а лише додадуть зайвих кілограмів. Звичайно, можна обмежити споживання білого хліба, однак краще зовсім відмовитися від нього. Як альтернативу дієтологи рекомендують цільнозерновий хліб.

Цукерки

 

Більшість цукерок містить насичені жири (насичені жирні кислоти), які викликають підвищення рівня холестерину у крові, що, своєю чергою, призводить до підвищення артеріального тиску та, як наслідок, захворювань серця.

В 1 г жиру міститься майже 9 кілокалорій. В ідеалі, денна норма споживання жирів - від 44 до 77 г. Одна цукерка містить, щонайменше, 11 г насичених жирів. Якщо ви з'їли кілька цукерок і при цьому споживали іншу їжу протягом дня, існує велика ймовірність, що ви перевищили свою денну норму жирів.

Крім того, цукерки містять багато цукру, а цукор призводить у перспективі до збільшення маси тіла.

Фруктові соки

 

Фреші є корисними для нашої імунної системи, особливо, коли вона ослаблена, оскільки містять багато вітамінів та корисних речовин. Однак, пастеризовані соки з полиць супермаркетів містять багато цукру і калорій - можливо, навіть більше, ніж солодкі газовані напої.

Замість соків намагайтеся споживати якомога більше свіжих фруктів.

Печиво, тортики й здоба

 

Не трапиться нічого страшного, якщо час від часу поласуєте смачним десертом. Але за умови, що слідкуватимете за своїм харчуванням щодня. Існує багато корисних десертів, якими можна насолоджуватися, не хвилюючись за своє здоров'я: фрукти, горіхи, чорний шоколад...

Однак, якщо кожне вживання їжі завершуватиметься шматочком тортика, здобним тістечком і жменькою печива, 100% перевищите денну норму калорій і, відповідно, почнете набирати вагу.

Причина, чому різноманітні тістечка є нездоровими, - те, що вони самі по собі є сумішшю шкідливих інгредієнтів, таких, як цукор, масло, трансжири і біле борошно. Ці продукти сприяють розвитку ожиріння та підвищують ризик розвитку діабету 2-го типу.

Алкоголь

 

Само по собі спиртне є сечогінним, тому чим більше людина його випиває, тим більшим є ризик зневоднення організму. Оскільки наявність достатньої кількості води в організмі дуже важлива (особливо, якщо ви активні фізично), слід уважно стежити за кількістю випитого алкоголю.

Алкоголь негативно впливає на обмін речовин. Печінка відіграє важливу роль у нейтралізації спиртного і допомагає організму якомога швидше його позбутися. Оскільки печінка є також органом, який сприяє травленню їжі, постійне виснаження її алкоголем призводить до перебоїв у роботі цього органа.

Морозиво

 

Є надзвичайно смачним, але, водночас, не корисним для здоров'я продуктом - висококалорійним, і містить велику кількість цукру. Звичайно, невелика порція морозива час від часу не зашкодить, однак не бажано з'їдати за раз півкілограма.

Якщо не уявляєте свого життя без морозива, спробуйте зробити його власноруч - додайте якнайбільше корисних інгредієнтів і якнайменше цукру.

Піца

 

Є одним з найбільш шкідливих продуктів для нашої талії. Більшість промислово виготовлених піц містять величезну кількість калорій і виготовлені з некорисних інгредієнтів, таких, як біле пшеничне борошно і перероблене м'ясо.

Рекомендуємо випікати піцу самостійно у домашніх умовах, використовуючи при її приготуванні корисні інгредієнти.

Висококалорійні кавові напої.

 

Кава є чудовим напоєм, який містить біологічно активні сполуки, з-поміж яких - кофеїн. Вони покращують обмін речовин і допомагають «спалити» жирові відкладення. Проблема виникає тоді, коли виробники додають до кави штучні вершки (на основі рослинних жирів) і рафінований цукор. Ці додатки нівелюють корисні властивості кави. Такі напої є нічим не кращими за солодку газовану воду, оскільки містять велику кількість «порожніх» калорій.

Картопля фрі й чіпси

 

Смаження картоплі на різних видах олії повністю змінює її поживну цінність. Гідрогенізовані олії, які використовують у закладах харчування для приготування картоплі фрі, є надзвичайно шкідливими для здоров'я. Окрім того, картоплю на цій олії смажать кілька разів (замість одного разу, як рекомендується), що робить її навіть більш шкідливою, ніж би посмажили її вдома. Під час найновіших досліджень учені виявили у картоплі фрі сполуку під назвою акриламід, яка вважається канцерогенною.

Картопля є корисним овочем, якщо приготувати його правильно, наприклад, зварити або запекти у духовці.

Автор: Андрій Гелий

Джерело: «Високий Замок»

 

Три дози кофеїну, 14 ложечок цукру – в одній банці енергетичного напою Не кожне серце таке витримає… Енергетичні напої – пряма загроза для серця

Від гепатиту В захистить вакцина…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers