rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Дзюдо

ДЗЮДО

 

Єлизавета Каланіна у Баку здобула «золото» на турнірі серії Grand Slam

У столиці Азербайджану завершився міжнародний турнір серії Grand Slam із дзюдо, на якому українці здобули дві нагороди.

Завершальний день змагань серії Grand Slam приніс українцям «золото» у жіночій суперваговій категорії понад 78 кг, - повідомляє ukrinform.ua.

Переможницею стала Єлизавета Каланіна з Кременчука, яка у фіналі взяла гору над Ларісою Черич з Боснії та Герцеговини.

А в перший день бакинського турніру киянин Богдан Ядов переміг у сутичці за третє місце Мухріддіна Тіловова з Узбекистану і здобув бронзову медаль. Екс-чемпіон світу Георгій Зантарая у цій вазі став сьомим.

У вазі понад 100 кг донеччанин Яків Хаммо у «малому» фіналі за «бронзу» поступився росіянину Антонові Кривобокову і, у підсумку, посів п'яте місце.

Додамо, що в Азербайджані дзюдоїсти виборювали не лише нагороди, а й ліцензійні очки в олімпійському відборі до японського Токіо-2020.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Українка перемогла у десятиденному забігу у США: подолала 941 км

Title  

Українка Світлана Самаріна з Житомира виграла десятиденний забіг, який проходив у Нью-Йорку, в парку Флашинг Медоус. 45-річна Світлана пробігла 941 км.

Про це повідомляє Irunning.

Бігунам довелося нелегко, оскільки майже всі 10 днів забігу падав дощ. При цьому Світлана стала лідером марафону вже з першого дня. В середньому, за добу вона пробігала 94 км. Це - перша перемога українки на такій великій дистанції.

Раніше в історії цього 10-денного забігу вже були переможці українці. Неодноразово перше місце у марафоні посідала вінничанка Наталія Глущук. Серед чоловіків перше місце в забігу здобував мешканець Вінниці Юрій Тростенюк, який виграв забіг на 5 000 км у 2017 році, подолавши дистанцію за 45 днів 16 годин 45 хвилин і 21 секунду. При цьому його середній денний показник результативності становив 109 км в день.

На пострадянському просторі киянин Олег Лебедєв - перший український спортсмен, який фінішував у цьому 10-денному забігу в 2004 році. На цих змаганнях він фінішував уже 9 разів.

Нью-Йоркський забіг проходить щороку і збирає бігунів з різних країн світу. Разом із забігом на 10 діб відбувається забіг і на 6 діб. Організатором марафонів виступає команда Шрі Чінмоя, яка спеціалізується на наддовгих забігах. Одна з головних цілей марафонців - самоперевершення. Засновник команди Шрі Чинмой вірив у безмежні здібності людського духу.

ШАХИ

 

Василь Іванчук став восьмиразовим переможцем Меморіалу Капабланки

У Гавані пройшов 54-й Меморіал Хосе-Рауля Капабланки, в якому тріумфував український гросмейстер Василь Іванчук. Усього за перемогу у два кола сперечалися шестеро учасників.

Для львів'янина Іванчука цей турнір був особливим, - пише Петро Марусенко для «Укрінформу». По-перше, він уже сім разів ставав тут найкращим, а, по-друге, це був перший турнір Василя після того, коли йому виповнилося п'ятдесят років.

Реально на перше місце претендували лише троє шахістів. Окрім українця, це молодий американець Сем Севіан та Давид Антон з Іспанії. Проте, одразу зі старту лідерство захопив саме Іванчук. Він грав у технічній манері, не намагаючись форсувати події. Майстерність і краще розуміння позиції принесли Василю дві перемоги у першому колі.

На старті другого кола львів'янин додав ще два виграші. І знову - технічні дії, прагнення до простих зовні, але стратегічно складних позицій, де гра на нюансах краще вдавалося більш досвідченому шахістові.

За два тури до кінця Іванчук на очко випереджав Антона. І тут у нашого шахіста сталася єдина осічка на турнірі. Він чорними поступився Севіану, причому, цього разу не врятував туровий ендшпіль, де можна було боротися за нічию.

Проте, в останньому раунді у досить нервовій партії з рейтинг-фаворитом Башкараном Адхібаном з Індії Василь, все ж таки, взяв гору. Таким чином, українець здобув перемоги у половині зустрічей. Остаточні підсумки: Іванчук - 7 очок з 10-ти, Антон та Севіан - по 6,5.

Крім усього іншого, Іванчук переконливо довів, що перемагати можна й після 50-ти.

ПЛАВАННЯ

 

Говоров виграв «срібло» етапу Champions Swim Series

Українець Андрій Говоров став срібним призером другого етапу плавальної серії Champions Swim Series у Будапешті (Угорщина).

Говоров посів друге місце на 50-метрівці батерфляєм з результатом 22,87 секунди, - повідомляє ukrinform.ua.

Переміг у цьому виді бразилець Ніклас Сантош (22,60), а «бронза» дісталася американцеві Майклу Ендрю (23,19).

Додамо, що угорський етап серії Champions Swim Series завершився 12 травня.

ФЕХТУВАННЯ

 

Українські шаблістки посіли друге місце на етапі КС в Тунісі

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях завоювала «срібло» на етапі Кубка світу в Тунісі - першому турнірі в командному відборі на Токіо-2020.

Як повідомляє НОК України на своїй сторінці у Facebook, на шляху до срібної нагороди українські шаблістки у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Вороніної та Юлії Бакастової почергово перемогли в напружених поєдинках команди Іспанії (45:43), Франції (45:44) та Кореї (45:39). А от у напруженому фіналі українські шаблістки все ж поступилися команді Італії з рахунком 42:45.

Додамо, що це - перша нагорода українських шаблісток на етапах Кубка світу за останні два з половиною року. І якраз вчасно, адже це був перший турнір у командному відборі на ХХХІІ літні Олімпійські ігри в Токіо-2020.

БОКС

 

Ломаченко 50% своїх гонорарів віддає батькові-тренеру

Чемпіон WBA і WBO в легкій вазі український боксер Василь Ломаченко половину грошей, зароблених в боксі, віддає тренерові - своєму батьку.

За інформацією Sport Arena, Василь Ломаченко ділить 50 на 50 свої гонорари з тренером-батьком Анатолієм Ломаченком, хоча в ієрархії професійного боксу зовсім інша градація. І саме Ломаченко-молодший ініціював подібний розподіл «призового фонду».

Зазвичай, тренер чемпіона отримує 10% від гонорарів свого підопічного. Система ж 50 на 50 у професійному боксі - це виняток із правил.

За свій наступний бій проти британця Люка Кемпбелла Василь Ломаченко може заробити 3 млн доларів, але після виплати податків і відсотків своїй промоутерській компанії Top Rank, менеджеру Егісу Клімасу і команді залишається менше, ніж половина. Фактично, боксер та його батько отримають лише по 25% від суми.

Як повідомлялося, Всесвітня боксерська рада (WBC) офіційно призначила переговори про поєдинок між чемпіоном світу в легкій вазі за версіями WBA і WBO Василем Ломаченком і британцем Люком Кемпбеллом. Бій за титул чемпіона світу в легкій вазі за версією WBC відбудеться в серпні-вересні у Великій Британії.

 

Усик повернеться в ринг у серпні

Чемпіон світу з боксу Олександр Усик зможе повернутися в ринг не раніше, ніж у серпні.

Про це розповів промоутер українського боксера Едді Гірн, - повідомляє boxingscene.com.

«Він пошкодив біцепс, але операцію робити не будуть. Думаю, він повернеться на ринг у серпні або близько того. Тренуватися він знову зможе приблизно через п'ять тижнів.

Не знаю, як усе сталося. Але, взагалі, він тренувався досить важко, спарингував зі значно більш масивними суперниками. Не знаю, отримав він травму в спарингу чи на занятті з вагами. Шкода, що так вийшло», - сказав Гірн.

Нагадаємо, Олександр Усик мав дебютувати у суперважкій вазі в бою проти камерунця Карлоса Такама 25 травня в Оксон-Хіллі (США). Українець міг заробити за цей бій понад мільйон доларів.

ТЕНІС

 

Сергій Стаховський виграв свій перший матч на турнірі в Кванджу

Український тенісист Сергій Стаховський з перемоги стартував на турнірі Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) в південнокорейському місті Кванджу.

  Title

33-річний киянин Сергій Стаховський у своєму стартовому матчі «челленджера» в Кванджу переміг 290-у «ракетку» світу Цун-Хуа Ян з Тайваню і вийшов до третього раунду змагань, - повідомляє btu.org.ua.

Поєдинок Сергій Стаховський (Україна, 2) - Цун-Хуа Ян (Тайвань) другого кола змагань Gwangju Open Challenger (ATP Challenger Tour) тривав півтори години і закінчився з рахунком 6:4, 7:6 (3) на користь українця.

У першій партії Стаховський виконав один брейк, а в другому сеті жоден із гравців не зміг скористатися брейкпоїнтом. Не реалізувавши матчбол на подачі суперника в 12-му геймі, Сергій на тай-брейку зробив три міні-брейки, поступившись одним очком на своїй подачі.

Додамо, що турнір ATP - Gwangju Open Challenger із призовим фондом 54160 доларів триватиме в Кванджу до неділі, 19 травня.

 

Катерина Козлова піднялася на 19 позицій у світовому рейтингу тенісисток

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна залишилася шостою в оновленому 13 травня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Світоліну, в активі якої 4866 очок, випереджають у списку японка Наомі Осака (6356), румунка Симона Халеп (6117), німкеня Анжеліка Кербер (5285), голландка Кікі Бертенс (5115) і чешка Петра Квітова (5050), - повідомляє офіційний сайт WTA.

Леся Цуренко (1767) залишилася на 26-му місці, а Даяна Ястремська (1319) опустилася на 41-е, втративши три позиції. А ось Катерина Козлова (840) піднялася одразу на 19 рядків і тепер - 66-а.

БАСКЕТБОЛ

 

Герун став найціннішим гравцем туру в Іспанії

Український баскетболіст Герун став найціннішим гравцем туру в Іспанії14.05.2019 11:26

Бігмен національної збірної України Володимир Герун став найціннішим гравцем 32 туру чемпіонату Іспанії.

Володимир Герун відіграв 28 хвилин у матчі «Бреогана» проти «Гран Канарії», за які набрав 25 очок (9/14 двоочкових, 7/8 штрафних), зробив 7 підбирань (4 у нападі) та 2 передачі, заробивши на собі 9 фолів при 1 персональному зауваженні. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Його рейтинг ефективності склав 36 балів - це найкращий показник туру.

Раніше повідомлялося, що капітан національної збірної України з баскетболу В'ячеслав Кравцов у 32 турі іспанської ліги АСВ провів свій найкращий матч сезону. За 28 хвилин, проведених у поєдинку «Фуенлабрада» - «Гіпускоа», він набрав 21 очко.

ФУТБОЛ

 

Валерій Лобановський увійшов до ТОП-3 найбільш титулованих тренерів в історії

Легендарний тренер київського «Динамо» і національної збірної України Валерій Лобановський посів третє місце у рейтингу найбільш титулованих наставників в історії футболу за версією видання Goal.

За свою тренерську кар'єру український футбольний наставник виграв 30 трофеїв, - повідомляє goal.com.

На другому місці опинився румунський екс-тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу, на рахунку якого 32 трофеї. Очолив же мегарейтинг шотландський тренер англійського клубу «Манчестер Юнайтед» сер Алекс Фергюсон, який здобув за кар'єру 49 титулів.

На наступних місцях (з четвертого по десяте) у рейтингу найтитулованіших футбольних тренерів світу розташувалися: Оттмар Хітцфельд (Німеччина) - 28 титулів, Луїс Феліпе Сколарі (Бразилія) - 26, Джок Стейн (Шотландія) - 26, Жозе Моурінью (Португалія) - 25, Хосеп Гвардіола (Іспанія) - 25, Джованні Трапаттоні (Італія) - 23 та Арсен Венгер (Франція) - 21.

 

Олександр Зубков - найкращий гравець 28-го туру футбольної Прем'єр-ліги

Українська Прем'єр-ліга, опитавши фахівців, які входять до експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах 28-го туру чемпіонату України серед клубів УПЛ сезону-18/19.

До складу експертної ради ввійшли Олег Венглинський, Сергій Нагорняк, Артур Валерко, Геннадій Орбу, Леонід Буряк, Віктор Грачов, Йожеф Сабо, Олександр Сопко, Степан Юрчишин та Анатолій Чанцев, - повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги.

За підсумком голосування перемогу здобув вінгер «Маріуполя» Олександр Зубков, який у матчі з «Олімпіком» забив другий м'яч.

Він випередив воротаря «Зорі» Микиту Шевченка, нападника «Динамо» Назарія Русина, захисника «Арсеналу-Києва» Сергія Вакуленка та півзахисника «Зорі» Сіласа.

Знаємо про недоліки, але залишаємось оптимістами

Український футбол: простір «договірняків»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers