rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Volkswagen оголосила запис замовлень на новий електромобіль

У країнах Європи стартував запис попередніх замовлень на новий електромобіль Volkswagen ID.3, який повинен відкрити новий розділ в історії німецького концерну.

Volkswagen уже випускав електричні версії звичайних моделей, але в компанії вирішили, що для електромобілів потрібна власна оригінальна платформа.

Ще у 2016 році німці представили концепт Volkswagen I.D., побудований на електричній модульній платформі MEB, а незабаром цей проект стане серійною машиною. Постачання електромобілів Volkswagen ID.3 почнеться у середині 2020 року.

Восьмого травня почався запис попередніх замовлень на новинку. Тільки за першу добу компанія отримала 10 000 тисяч заявок. Кожен замовник, який бажає отримати машину, повинен внести депозит 1000 євро. Отже, за один день на рахунки «Фольксвагена» надійшло 10 млн євро. Втім, протягом року клієнти можуть відмовитися від замовлення й отримати свої кошти назад.

Volkswagen ID.3 - це п'ятидверний хетчбек довжиною 4,1 метра. За розмірами він поступається «Гольфу», але за простором у салоні повинен зрівнятися з «Пасатом» - завдяки компонуванню з короткими звісами.

Розташований на задній осі електродвигун розвиває 170 к. с., а батарея має ємність 48, 55 або 62 кВт/год. Запас ходу на одній зарядці становить 330, 420 або 550 км відповідно.

Першою на ринок вийде версія з 55-кіловатною батареєю - саме на неї приймають зараз замовлення. Точний прайс-лист - не опублікований, але, за попередньою версією, ціна моделі складе 40 тисяч євро.

Надалі у сімействі Volkswagen ID з'являться кросовер, седан і фургон - прообрази цих моделей уже показували у вигляді концептів. Крім того, платформа MEB ляже в основу майбутніх електричних «Шкод», «Сеат» і «Ауді» - вже в 2022 році концерн планує випустити мільйон електромобілів під різними брендами.

 

У Німеччині створили шосе для вантажівок-тролейбусів

Suzuki планує відмовитись від дизельних двигунів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers