rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Французькі політики закликають залишити Європарламент у Страсбурзі

Французькі політики закликають залишити Європарламент у Страсбурзі

 

Французькі політики закликають Європейську раду не підтримувати пропозиції про перенесення всієї діяльності Європарламенту до Брюсселя.

Про це йдеться у петиції, зареєстрованій Наталі Луазо, яка очолює список партії чинного президента Франції Емманюеля Макрона «Республіко, вперед» (LREM) на виборах до Європарламенту, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми - глибоко віддані європейські громадяни - хочемо сьогодні підтвердити нашу чітку і тверду позицію, нашу підтримку збереженню місця розміщення Європарламенту в Страсбурзі», - йдеться у петиції, адресованій президентові Європейської ради Дональдові Туску.

Співавторами документа є декілька десятків високопоставлених французьких діячів.

На другий день після реєстрації петицію вже підписали 1500 людей.

У Євросоюзі вже багато років триває дискусія про необхідність розташування Європарламенту виключно у Брюсселі (наразі ж діяльність ЄП здійснюється також у Страсбурзі та Люксембурзі). Це пояснюється, насамперед, економічною доцільністю. Адже необхідні величезні ресурси для фінансування масштабних комплексів будівель законодавчого органу ЄС у двох містах, утримання фактично двох офісів депутатів, витрати значних коштів на щомісячні відрядження з Брюсселя до Страсбурга для проведення пленарних засідань.

Слід зазначити, що міста розміщення ЄП - Брюссель, Страсбург і Люксембург - офіційно визначені в Угоді про ЄС.

 

У Франції вирішили штрафувати за катання на електросамокаті по тротуарах

 

У Франції з вересня 2019 року буде заборонено їздити по тротуарах на електричних самокатах. Згідно з планами уряду, порушників штрафуватимуть на 135 євро. Про це повідомляє «Центр транспортних стратегій» з посиланням на The Times.

Зазначають, що електросамокати захаращують тротуари і створюють небезпеку на дорогах. Чимало моделей можуть розвивати швидкість до 60 км/год., а користувачі рідко використовують захисні шоломи.

З огляду на це, з вересня поточного року електросамокати у Франції будуть дозволені до використання тільки на велосипедних доріжках і на другорядних дорогах з максимальною дозволеною швидкістю 24 км/год.

У 2018 році у Франції було продано майже 250 тис. електронних самокатів - на 129% більше, ніж за попередній рік. За словами представників влади, дедалі частіше їх використання є причиною серйозних травм і навіть смерті. Ситуація особливо напружена у Парижі, де орендний парк таких транспортних засобів оцінюється в 25 тис. одиниць.

 

Британська «Партія Brexit» може отримати 34% голосів на виборах в Європарламент

 

Заснована на початку 2019 року «Партія Brexit» є лідером в опитуваннях у Великій Британії напередодні виборів до Європарламенту.

Про це свідчать дані соціологічної служби Opinium, - повідомляє DW.

Згідно з цими даними, опублікованими виданням The Observer, партія, якою керує ініціатор кампанії з виходу Великої Британії з ЄС Найджел Фарадж, претендує на 34% голосів у майбутньому голосуванні.

Таким чином, «Партія Brexit» може показати на цих виборах результат, що перевищує показники двох традиційно найбільших партій країни - Лейбористської і Консервативної, разом узятих.

Згідно з опитуванням, лейбористи отримають 21% голосів, консерватори на чолі з прем'єр-міністром Терезою Мей - 11%.

Партію Мей можуть випередити також противники Brexit - «Ліберальні демократи», з 12%. Далі йдуть «Зелені» з 8% і колишня партія Фарадж UKIP - 4%.

Нагадаємо, що Британія повинна була вийти з Європейського Союзу 29 березня, але цей термін був перенесений на 12 квітня, а потім - на 31 жовтня, оскільки Терезі Мей не вдається домовитися з парламентом про умови Brexit.

Активність церковних ієрархів

ІНАВГУРАЦІЇ БУТИ. Коли і як?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers